Indigo partnerstvo - ljubezen Nove dobe

Indigo posamezniki so ljudje Nove dobe, duše, ki prinašajo energije Nove dobe. Na Zemljo prinašajo nove paradigme, nov način življenja, nove vrednote, gradijo nove sisteme in nove odnose. 

Indigo partnerstvo - ljubezen Nove dobe (foto: profimedia) profimedia
12. 9. 2019

Njihova sveža energija in nedefiniranost je včasih naporna - za njih same, kot tudi za tiste okrog njih. Najtežje je namreč biti prvi, pionir - nikakršnega okvira ni, na katerega bi se lahko oprl. Edino vodilo indigo posameznikov je njihova lastna notranja vizija božanskega reda - po njej se ravnajo in njej se poskušajo približati - tudi v ljubezni. Preberite, kakšna so osnovna načela indigo partnerskega odnosa.

Indigo ljudje imajo v sebi vizijo prave ljubezni

Temelj indigo ljubezni je prav posebna lastnost indigo posameznikov - njihovo vizionarstvo. V sebi nosijo nekakšne duhovne pečate, vizije popolnih arhetipov, najpopolnejših različic zemeljskih izkušenj. Tako nosijo v sebi tudi ideal popolne ljubezni, ki ga spremljajo občutki in védenje o tem, kakšna je prava ljubezen, kakšen naj bi bil partnerski odnos, kam naj bi vodil. Zaradi te vizije so indigo posamezniki ostri perfekcionisti - tudi v ljubezni. To pomeni, da želijo v partnerskem odnosu vsemu priti do dna - nobenega konflikta, nestrinjanja ali drugačnosti ne bodo pustili nerazrešenih, nerazumljenih.

To ne pomeni, da želijo svojega partnerja na vsak način spremeniti, da bo po njihovi volji, temveč, da želijo, da oba partnerja razumeta določen konflikt, nestrinjanje ali drugačnost, jo sprejemata ter presežeta v smislu, da ju ne moti in da jih vidita kot obogatitev odnosa in samega sebe. Indigo posamezniki vidijo ljubezen kot duhovno nalogo, duhovno doživetje in zato ne prenesejo, da bi bil njihov partnerski odnos nekaj banalnega, posvetnega, mimobežnega. Partnerski odnos jemljejo zelo resno in jim zelo veliko pomeni. Ne prenašajo lahkotnosti v ljubezni - prizadene jih, kadar eden od partnerjev ljubezen razume kot zabavo, razvedrilo ter nima želje za poglabljanje drug v drugega ter v skupno duhovno rast.

Odnos z indigo posameznikom je zato zahteven za tiste, ki so nagnjeni k "pometanju pod preprogo" kakršnihkoli konfiktov, nestrinjanj, težav ali drugačnosti, ki se pojavijo v odnosu ter za tiste, ki partnerski odnos dojemajo kot zabavo, ki so v partnerstvu nagnjeni k nestalnosti ter pogostemu menjanju partnerjev ter bežanju pred poglobitvijo odnosa. 

Božanska dvojnost - vsi fenomeni v Naravi obstajajo v parih, drugačnost partnerjev v odnosu je božanskega izvora

Indigo partnerski odnos je zahteven, saj zahteva od obeh partnerjev osebno transformacijo in duhovno rast. Odnos ne more biti uspešen, če partnerja sebe in drug drugega ne vidita kot duhovno bitje, pogojeno z izkušnjami, zgodovino, prostorom in časom, ki je v procesu duhovne rasti.

Za oba partnerja v indigo odnosu je pomembno, da se zavedata osnovnih načel odnosov oziroma ogledal - torej načela projekcij. Ljudje namreč drug na drugega ves čas projiciramo svoje lastne dušne vsebine oziroma lastnosti. Najbolj kočljivo pa je projiciranje lastne sence - po jungovski psihologiji je to tisti del nezavednega (torej dela psihe, ki se je ne zavedamo), kjer hranimo vse svoje negativne lastnosti in nagnjenja - kadar nas pri drugem človeku nekaj moti oziroma določeno njegovo lastnost celo preziramo, je to vedno naša lastna lastnost, ki prebiva v naši senci in se je torej ne zavedamo. Z njo pridemo v stik takrat, kadar jo projiciramo na drugega človeka - najgloblje se nas ta proces dotakne v izredno intimnem partnerskem odnosu, kar indigo odnos vsekakor je. Kadar se ta proces prične odvijati v indigo odnosu, postane odnos zelo napet in dinamika intenzivna.

Osnovno načelo indigo partnerstva pa je, da se v takšni situaciji soočimo drug z drugim s sočutjem, spoštovanjem in sprejemanjem. V takšnih situacijah se ljudje v običajnih odnosih prerekajo, drug do drugega vedejo destruktivno ali pa celo razidejo. V indigo odnosu pa je takšna situacija klic k pozornosti - na dan moramo pripeljati svoje védenje o zakonih projekcij - oba partnerja se morata zavesti, da se je zgodila projekcija in da nejevolja pripada človeku, ki projicira. S spoštovanjem in sočutjem oba partnerja sprejmeta proces projekcije in delujeta tako, da bi se tisti, ki projicira, svoje projekcije zavedel in prenehal projicirati na partnerja svoje lastne senčne lastnosti. Na ta način dobi projicirajoči partner jasnejši uvid v pravo naravo svojega partnerja (prej ga je videl zamegljeno, skozi prizmo svojih lastnih projekcij), prav tako pa je za projicirajočega partnerja soočenje in sprejemanje svoje sence očiščujoča izkušnja, ki mu vlije notranjo moč - sprejemati svojo senčno stran je namreč predpogoj za duhovno rast - ne moremo rasti, če zanikamo del sebe.

Božanska dvojnost pa se kaže še v enem načelu - načelu polarnosti med partnerjema. Partnerja, ki sta v indigo odnosu, sta vedno komplementarna. To pomeni, da bosta v indigo odnosu vedno partnerja, ki utelešata nasprotna načela - njun odnos je namreč namenjen zlivanju teh nasprotij in odkrivanje enosti v dvojnosti ... Partner v indigo odnosu vedno uteleša vrednote in lastnosti, ki so popolnoma nasprotne tvojim. Vendar je pomemben element indigo odnosa spoznanje, da ta drugačnost, celo nasprotnost, ni nekaj negativnega, destruktivnega ali slabega, temveč da gre za komplementarnost, torej za dva dela, ki sodita skupaj, za združenje nasprotij v eno, da se lahko rodi nekaj, kar pripada območju "onkraj", območju ljubezni.

Ana Drevenšek

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri