Kako obuditi svoje magične sposobnosti

Vsi smo rojeni s psihičnimi sposobnostmi; nekateri jih uporabljajo tako naravno kot dihanje, drugi zavestno delajo na tem, da bi jih sprostili, v nekaterih počivajo speče in spet drugi ne verjamejo vanje. 

Kako obuditi svoje magične sposobnosti (foto: profimedia) profimedia
5. 1. 2019

Vsak od nas je že izkusil trenutek, ko je instinktivno vedel, da se bo nekaj zgodilo, ne da bi znal razložiti, od kod to vedenje. Pri nekaterih so ti darovi prebujeni že zelo zgodaj v življenju in jih uporabljajo ne zavedajoč se, drugi se odločijo svoj dar oblikovati v poklic in tretji izkusijo preblisk psihičnih sposobnosti in si želijo naučiti se več o tej temi.

Spoznajte nekaj načinov, kako prebuditi svoje psihične sposobnosti in nekaj različnih vrst psihičnih sposobnosti.

1. Začetek

Ko pomisliš, da imaš magične sposobnosti in ko nato pričneš verjeti, da jih imaš, narediš prve korake. Nato potrebuješ le vajo, da se tvoje sposobnosti okrepijo.

Med najučinkovitejše načine prebujanja svojih moči sodijo ustvarjanje svetega prostora, meditacija, preživljanje časa v naravi in pisanje dnevnika (opazovanje sebe). 

2. Sveti prostor

Sveti prostor se lahko nahaja znotraj doma, lahko je del ene izmed sob ali pa mu nameniš poseben prostor. Sveti prostor se lahko seveda nahaja tudi zunaj v naravi.

Na svetem prostoru umirimo svoj um in stopimo v ritualno, magično zavest. Naše nezavedno se odzove na sveti prostor s povečano odprtostjo in kreativnostjo do svetega, okultnega. Sproščanje in krepljenje psihičnih sposobnosti zahteva sproščeno telo, miren um in povezavo z drugimi dimenzijami bivanja.

Sveti prostor nam omogoča, da lažje uresničimo te pogoje. Naj bo ta prostor namenjen le meditativnim namenom, saj ga tako zaščitimo pred nižjimi energijami vsakdanjosti in ga ohranjamo vibrirajočega na svetih vibracijah, kar nam v zameno olajšuje umiritev telesa in uma in sozvočenje z "onkraj".  

3. Meditacija

Meditacija nam pomaga umiriti svoj um in nas odpre, da se lažje sozvočimo s psihičnimi sposobnostmi. Loči nas od vsakodnevnih motenj, notranjih ali zunanjih in nam pomaga prekiniti z vsakodnevno naglico.

Preden začneš z meditacijo, zagotovi, da te med meditiranjem nič ne bo zmotilo. Med meditacijo se sprosti tvoje telo in um in vse bolj spontano se lahko predajaš spokoju, saj postaja tvoj meditativni čas na svetem prostoru ritual sam po sebi.

Obstaja več načinov meditacije, najkompleksnejše zahtevajo opravljanje specifičnih ritualov. Izbraš lahko med veliko stili in izbereš tistega, ob katerem ti je najudobneje ali pa preizkušaš več različnih načinov. Meditacija ti bo prinesla mentalne, psihične in duhovne blagodejne učinke, podobne trenutkom sproščujočega sanjarjenja, ki ga vsi občasno izkušamo. 

Ko začneš z meditacijo, se zavedaj, da več kot vadiš, lažje bo. Doseči poskušaš stanje otroka, ki ga njegova igra povsem absorbira, tako zelo, da se preneha zavedati vsega, kar se dogaja okrog njega

Pred začetkom meditacije lahko pozvoniš z zvoncem, saj zvok zvonca ustvarja čudovite vibracije, ki tvojo zavest pripravijo na začetek meditacije. Budisti pogosto uporabljajo zvonce, ko meditirajo, saj zvonec pomaga uravnovesiti naše energije. Ko meditiraš, se odpiraš kozmičnim energijam, ta odprtost pa je nujna za psihično delo, saj zahteva stanje sprejemljivosti. Izjemnega pomena pa je tudi, da se po vsaki meditaciji/psihičnem delu zopet zapreš in se tako zavaruješ pred negativnimi psihičnimi vplivi. 

4. Onkraj čutov in razuma

Psihične moči lahko razvijemo in intuicijo lahko izostrimo. Pomembno je, da se jih začnemo zavedati in razločevati med tem, kaj mislimo, da se bo zgodilo in tem, kaj čutimo, da se bo zgodilo. Naše misli prihajajo iz našega logičnega uma, intuicija pa je naš ne-logični šesti čut. Pomembno se je tudi zavedati, da ne bomo vedno imeli prav, naša intuicija je včasih zelo močna, včasih pa komaj zaznavna. To je odvisno od več dejavnikov, med drugim od našega počutja, sproščenosti in tega, koliko poslušamo svojo intuicijo - če jo poslušamo, se krepi, če pa se ne menimo za njena sporočila, postaja šibkejša. 

Ko postaneš vešč svojega psihičnega zavedanja, boš bolje razumel, kakšno je, ga lažje razlikoval od logičnega uma ter se zavedal, da lahko komuniciraš na drugih ravneh, brez zavestnega razmišljanja ali dvomov. Ta občutek vedenja je kot utrip našega srca, preprosto je in nima nobene povezave s fizičnimi čuti, saj je kanaliziran iz višjih dimenzij. Je kot razumevanje, ki ga izkusimo z nekaterimi ljudmi, ko jih razumemo, ne da bi se "spoznali". To razumevanje sega onkraj zemeljske dimenzije in izhaja iz duhovnega zavedanja. Bolj ko sprejmemo ta višji vir, lažje razumemo in sprejmemo to védenje. 

Ko uporabljaš svoje psihične sposobnosti, gledaš v dušo človeka in vidiš, da je njegova fizična pojava precej drugačna od njegovega duhovnega bistva. Naučiš se sprejemati ljudi takšne, kot so in se zavedaš, da so ljudje zmožni spreminjati svoje vedénje, ne morejo pa spremeniti svoje notranje narave.

5. Vrste magičnih sposobnosti

Psihometrija

Psihometrija je branje ozadja predmeta skozi dotik. Predmet ima svojo zgodovino in hrani informacije. Zgodovina osebe, ki ga je posedovala ali dogodkov, povezanih z njim, se lahko zazna skozi občutja in vtise, ki jih prejmemo ob stiku s predmetom. Nekateri se predmeta dotikajo, drugi ga držijo z obema rokama, z zaprtimi očmi, da bi zaznali njegovo energijo in informacije, shranjene v njem. Sporočila lahko dobivamo kot vizualne podobe, čustva, itd. Pri psihometriji uporabljamo svojo intuicijo, psihično zavedanje in branje energijskih vzorcev, ki so vtisnjeni na predmet. 

Avtomatsko pisanje

Pri avtomatskem pisanju držimo pisalo nad listom papirja in začnemo pisati brez zavestnega razmišljanja. Zavestni um se umakne v ozadje, da lahko v ospredje stopijo informacije iz drugih dimenzij. Ljudje, ki avtomatsko pišejo, se ponavadi ne zavedajo, kaj pišejo in spoznajo informacije šele, ko jih preberejo

Kanaliziranje

Kanaliziranje je sprejemanje informacij iz drugih dimenzij bivanja ali od bitij iz drugih dimenzij. Psihometrija se pogosto spontano preoblikuje v kanaliziranje, še posebej pri ljudeh, ki imajo naravno danost kanaliziranja. 

Medijstvo

Medij je nekdo, ki komunicira z duhovi umrlih in prenaša njihova sporočila njihovim svojcem. Pogosto so to ljudje, ki so naravno nadarjeni za medijstvo in se spontano znajdejo v tem poslanstvu. 

Intuitivnost

Intuitivna oseba ima močno izostreno intuicijo, ki močno presega zgolj občutek ali notranje védenje. Stik ima z višjimi nivoji bivanja, od koder predaja informacije in modrost drugim ljudem.

Intuicija je izraz našega višjega jaza, ki nam ves čas poskuša pomagati in nam pošilja sporočila, ponujajoč védenje in razumevanje. To je notranji glas, ki vedno pozna odgovore, ki pa jim ne prisluhnemo vedno

Ana Drevenšek, povzeto po www.witcheslore.com

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri