Zakaj se empatični ljudje zaprejo ob neiskrenih ljudeh?

Zakaj se empatični ljudje zaprejo ob neiskrenih ljudeh?

Empatičen človek je intuitiven in iskren ter se lahko odlično vživi v sočloveka. Zato takoj prebere nekoga, ki ni avtentičen in se takrat zapre vase, da ne bi bil prizadet.

Vzorec borbe: Prenehajte se boriti!

Ena izmed prelomnih točk v mojem življenju je bila, ko sem se naekrat zavedla, da sem popolnoma izčrpana. Vse pogosteje sem opažala, da sem nenehno utrujena, pa ne zaradi vsakodnevnega stresa in prezaposlenosti. Šlo je za nekakšno eksistenčno izčrpanost, ki je prežemala vsako celico mojega fizičnega in čustvenega telesa.

Zdravnica je spoznala, kako z negativno energijo vpliva na svojo družino

Zdravnica je prišla do zanimivega spoznanja o tem, kako njeno delo in negativna energija, ki jo prejema med službo, vpliva na njene otroke. Preberite si njeno zgodbo in poskrbite za dobre odnose doma. 

Delo z zemljo je zdravilno

V mikrobih v zemlji najdemo številne snovi, ki pozitivno vplivajo na naše možgane in za razliko od različnih antidepresivov nimajo stranskih učinkov.

Znanstveno dokazano: ples nas osrečuje!

Že Nietzsche je rekel, da bi bilo življenje brez glasbe napaka. Ko zaplešemo in se prepustimo glasbi in ritmu, se sprostimo. 

Kako se spoprijeti z medgeneracijsko travmo?

Medgeneracijska travma je travma, ki se na nas prenaša preko prednikov prejšnjih generacij, ki so doživeli travmatično izkušnjo. Preberite, kako jo lahko prepoznamo in odpravimo.

Intervju z rusko znanstvenico: Pripravljamo se na kvantni skok

“Prvi valovni genetik je bil Bog, ki ni takoj ustvaril človeka. Najprej je bila misel, pa beseda, pa model: kromosomi, v katerih so bili zapisani teksti, programi, besede. Šele nato se je začel evolucijski razvoj. Ne spomnim se, kdo je prvi rekel, da je največji uspeh znanstvenikov ravno v iznajdbi Boga.” Pjotr Petrovič Garjajev

Zakaj odnos s starši tako oblikuje vse naše življenje?

Odnos s starši je osnova za vse nadaljnje odnose.

Sensa februar/marec 2020

Naročite se na revijo Sensa

Naročila sprejemamo na tel.: 04 511 64 44
ali prek spleta na adriamedia.si.
Za tablice in pametne telefone je na voljo elektronski izvod revije.

© Adria Media Ljubljana, založništvo in trženje, d.o.o.