LEKCIJA 3: Prenehajmo že z zaskrbljenostjo!

Če želimo zaživeti bolje, je ena izmed bistvenih reči, da se prenehamo obremenjevati oz. da nismo več zaskrbljeni za vse mogoče...

Ko v življenju doživimo "mini razsvetljenje", se odločimo, da ne bomo več zaskrbljeni, razmišljali, kaj si drugi mislijo o nas, da se ne bomo več prilagajali in potiskali sebe in svoje želje v ozadje, se družili z ljudmi, ki nam ne ustrezajo itd. Odločimo se, da bomo živeli sebe, poslušali svoje srce ter razvijale sebe in svoje potenciale. 
 
To ne pomeni, da bomo postali zahtevni, resni, težki ali kakorkoli, pač pa da smo se v življenju že naučili, kaj je zares pomembno in zaradi česar se resnično ni vredno obremenjevati.
 
Danes je torej čas, da premislite o tem, kaj vas nenehno skrbi in nato pomislite še, ali imate od tega dejansko kakšno korist ali zgolj škodite sami sebi? 
Nato pa poskušajte spremeniti nekaj v svojem razmišljanju.
 

To jesen je čas, da se prenehate obremenjevati: 

1. S tem, kar si drugi mislijo o vas 

Vi veste, kaj je vaša resnica, kaj si želite, ravnate po svoji vesti, ste odgovorni zase… Zakaj bi se torej kakorkoli obremenjevali s tem, kaj si drugi mislijo o vas? 

 2. S premljevanjem preteklosti in bivših zvez

Vse, kar se je zgodilo, se je moralo zgoditi. Z bivšimi partnerji ste se razšli z razlogom in ne po naključju ali po nesreči. Razšli ste se, ker odnos ni več služil svojemu namenu ali pa ste potrebovali določeno izkušnjo in lekcijo. Karkoli je že bilo, to sprejmite in se ne obremenjujte več s preteklostjo.

3. Z zaskrbljenostjo, kadar se morate postaviti zase ali za druge

Če vas nekaj moti in se z nečim ne strinjate, to jasno in glasno povejte! Ne dovolite, da drugih hodijo po vas, postavite se zase ali za tiste, ki se jim godi krivica.

Vedno iskreno ter prijazno povejte resnico, kako drugi to sprejmejo, ni vaša stvar. 

4. Z vzdrževanjem toksičnih odnosov, ki jim je potekel rok trajanja

Družba in prisotnost določenih ljudi je za vas slaba in toksična. Čeprav se trudite, da ne bi vplivala na vas, vpliva… Ne mečite si več peska v oči in mirno odidite od ljudi, ki vas zavirajo na poti in vas ne inspirirajo, da postanete boljši človek. 

5. S svojimi napakami

Vaše napake vzemite kot izkušnje, ki so vas oblikovale v osebo, kakršna ste danes. To je vse. Napake so bile, so in bodo. Sprejmite jih kot potrebne in bodite hvaležni, saj veste, da vas učijo nečesa pomembnega.

6. Z ugajanjem drugim 

Nekateri zapravijo celo življenje, da bi ugajali drugim, določenim standardom, da bi bili všečni, sprejeti… Ne dovolite si več te ujetosti v življenje za druge! Zaživite kot si sami želite in to vam bo dalo neverjetno svobodo, moč in zadovoljstvo. 

7. Z "lajki" 

Prav vseeno naj vam postane, koliko “všečkov” dobite, vedite namreč, da družbena omrežja niso prikaz realnega življenja. Raje imejte dogodivščine s prijatelji v resničnem življenju, kot da se obremenjujete s spletnimi profili. Dogovorite se z nekom v živo, če je to le mogoče. Včasih ugasnite telefon in računalnik ter se prepustite radostim življenja. 

8. S popolnostjo telesa

Imate popolno telo, saj je vaše. Lepo skrbite zanj in ga imejte radi, čeprav ni kot iz oglasa. Brez slabe vesti si naročite pico, če vam tu in tam tako paše. Priznajte si svoje hibe in napake. Priznajte tudi, ko se ne počutite dobro. Ni vsak dan s soncem obsijan. Ljudje cenijo iskrenost. 

9. S statusnimi simboli

Ženske se ne obremenjujte več s tem, ali imate najnovejšo dizajnersko torbico oz. čevlje, saj veste, da vas to ne bo naredilo nič boljše. Moški pa se požvižgajte, če nimate zadnjega modela BMW-ja, saj prav tako veste, da zaradi tega ne boste prav nič boljši človek.

10. S tem, kar ne morete nadzirati

Vedno obstajajo stvari, nad katerimi enostavno nimate nadzora in na njih ne morete vplivati (kot denimo na spremembe drugih ljudi), zato jih sprejmite takšne kot so. 

Olajšajte si življenje in prenehajte skrbeti! 

Za tiste, ki imate inkontinenco in vam povzroča skrbi ter nevšečnosti, je TENA Lady zasnovala različne vložke, ki bodo poskrbeli za to, da v času uhajanja urina ostajate suhi, zaščiteni in sproščeni ter lahko pozabite na skrbi! 

Pred nakupom lahko izdelke brezplačno poskusite, obiščite www.tena.si.