Astro: Hrepeneli boste po ljubezni, ki si je sposobna sneti navidezno masko

Venera in Merkur prinašata nove izzive in priložnosti za duhovno rast. Preberite tudi vpliv Lune za odbobje od 23. do 29. januarja.

Astro: Hrepeneli boste po ljubezni, ki si je sposobna sneti navidezno masko (foto: shutterstock) shutterstock
23. 1. 2023

Sonce v znamenju vodnarja prinaša prijetno in svobodno energijo, ki bo poskrbela, da bo teden še lepši. Težko se boste znašli brez podpore družine in prijateljev, uživali boste s podobno mislečimi dušami in navdihovali drug drugega z naprednimi idejami. Edinstveni in uporniški boste z veseljem poudarjali svojo izvirnost, želeli boste da opazijo vas ter vse vaše talente in prednosti. Z edinstvenostjo, inovativnostjo in nepričakovanim naslednjim korakom boste počeli kar si boste zaželeli, tokrat ne boste obžalovali nobene odločitve. V svojih mislih in dejanjih boste ekscentrični. Z neverjetnimi miselnimi sposobnostmi in vnemo, da bi spremenili svet, lahko sedaj končno presežete svoje meje. 

Privlačili vas bosta filozofija in napredna tehnologija. Delovali boste kot učenci, ki z veseljem sodelujejo v pomembnih pogovorih. Ne bo pa vam všeč občutek, da z nečim ali z nekom zapravljate svoj dragoceni čas. To je obdobje, v katerem lahko ugotovite, da dosežki za katere ste se v preteklosti trudili ne izpolnjujejo vaših pričakovanj. Nagnjeni boste h konfliktom z ljudmi, ki imajo drugačne poglede in vrednote. Meditacija in poglobitev vase vam lahko pomaga nadzorovati čustva in sočustvovati z drugimi. Jezil vas bo tudi občutek nepripravljenosti slediti uhojeni poti. V negativnem smislu se lahko pojavijo zdravstvene težave, povezane s kožo in želodcem.

Merkur v kozorogu lahko olajša poslovne dogovore in omogoči, da bo vse kar ste si zastavili opravljeno ob pravem času, morda celo prej, da boste lahko vse skupaj še enkrat preverili. Vse napake in skrita ozadja boste intenzivno zaznavali, zato je to čas, v katerem verjetno ne boste prav ničesar spregledali. V kolikor ste odvisni od drugih, se boste znali prilagoditi in predvsem razumeti, kakšen je vaš del, ki zagotovo nekaj doprinese k urejeni celoti. 

Venera se bo združena z energijo vodnarja v začetku tedna ukvarjala s tem, da poudari kar je pomembnega in izpostavi kar je potrebno razrešiti. Nato v petek prehaja v znamenje rib. Pripravljenost odpuščati in razumeti boste zaznavali kot neverjetno moč, ki vam lahko v prihodnje pomaga rasti. Instinktivno boste zaznavali, da ljudje nosijo maske, in hrepeneli po tem, da bi spoznali globoko ljubezen, ki si je sposobna sneti navidezno masko. 

Zlahka se boste zaljubili, vendar ste lahko tudi hitro ranjeni. Srečali se boste s simboliko polža, ki se ob dotiku umika ali spreminja obliko. Pomembno je, da se naučite umetnosti samozaščite, da se ne boste neprestano premetavali v morju čustev. Težje si boste na čustvenem področju postavili osebne meje zato lahko traja nekaj časa, da premagate bolečine in razočaranja, ko gre kaj narobe. 

VPLIV LUNE ZA VSAK DAN 

V ponedeljek stopate z energijo lune v vodnarju ter s konjunkcijo med Luno in Saturnom. Po eni strani boste neobremenjeni glede nepomembnih zadev, po drugi strani pa se bo v določenih situacijah prebujal močan občutek za dolžnost, ki vas lahko v ozadju obremeni. Čeprav boste želeli da se vse reši enostavno, se lahko v zadnjem trenutku vse skupaj nepričakovano zakomplicira. Ob 18.36 uri prehaja luna v znamenje rib, zato si boste malce oddahnili in se predali sanjarjenju. 

V torek, ko vas bo obdajala energija lune v ribah, boste razmišljali o ljubezenskem področju in ne glede na to, ali ste na dopustu, ali ste v pisarni, doživljali številne osebne preobrazbe. Zaželeli si boste več nežnosti in hrepeneli po romantiki. Čas je ugoden tudi za razne lepotne rituale, še posebej tiste, ki so povezani s kožo. Pazite pa, saj vas lahko hitre reakcije in nepredvidljivi izidi močno zmotijo.

V sredo bo intuicijo dodatno poglobila konjunkcija med Luno in Neptunom. Odličen spomin in nenavadna domišljija vas lahko na raznih sestankih ali pri projektih rešita iz zagate. Pomembno bo, da zaupate predvsem sebi. Ustvarjalnost, glasba, ples, umetnost, bodo na vrhu seznama prioritet, ki vas bodo sproščale ter navdihovale. Več pozornosti namenite zbranosti v avtomobilu, saj boste zmedeni in raztreseni, prav tako pri težjih opravilih in službah, ki od vas zahtevajo vztrajnost. Izredno ugoden dan za duhovno rast, kreativno delovanje, vendar le do večera, ko luna prehaja v znamenje ovna.

V četrtek boste z luno v ovnu odprti in iskreni, z lahkoto se boste znali boriti in marsikdo vam lahko zavida fleksibilnost, čeprav bo pod površjem zgodba malce drugačna. S podpisom pomembne pogodbe ali večjimi kirurškimi posegi raje počakajte, saj se bo vse dogajalo preveč hitro. Lahko pa koga prosite za uslugo, saj vam bo v navdušenostjo in nesebično priskočil na pomoč. Dan bo polepšala konjunkcija med Luno in Jupitrom, ki vam prinaša srečo, tudi če boste tvegali tam kjer običajno ne.

Petek bo zanimiv dan, saj bo energija lune v ovnu poskrbela, da se bodo slabe stvari in žalostne zgodbe umaknile iz obzorja. Na plano prihaja visok ego, ki bo kjerkoli delujete preprosto pometel z napetostjo ter nasprotniki. Borbenost se bo dotaknila tudi področja ljubezni in družinskih odnosov, vendar bo vse skupaj dišalo bolj po optimizmu.

V soboto stopa luna v znamenje bika, prihaja tudi Prvi krajec. Odločno črtajte določene vzorce in si dovolite bolj svobodnega življenja, ter sprejmite priložnosti, ki počasi pronicajo v vašo smer. Spremljala vas bo vztrajnost, ki se bo izražala predvsem pri tistih, ki že nekaj časa stremite k zaključku, pa do sedaj niste zbrali dovolj motivacije. Kreativci in umetniki se lahko znajdete v manjši zagati, saj prave ideje ne bodo takoj zdrsnile v vaše naročje.

Nedelja z luno v biku bo pravi družinski dan, ki bo povezal tudi morebitne sprte strani in ustvaril prijetno vzdušje. Tudi če vas bo kdo zmotil ali razjezil, si ne boste dovolili, da skali vaše počutje. Odgovori na vprašanja bodo prijazni ter nesebični.

Pripravil: Horoskop.si

Vas zanima tudi: