Astro napoved: Energija vodnarja vas vodi k spremembam

12. 2. 2024
Deli
Ženska na obali (foto: shutterstock)
shutterstock

Preberite podrobno astro napoved za teden od 12. do 18. februarja.

V teden se boste podali navihani. Energija Sonca v znamenju vodnarja bo še dodatno popestrila vse, kar se bo dogajalo. Po eni strani se prebuja razigranost, s katero se boste z veseljem podali v pustne norčije. Po drugi strani pa na prvo mesto stopa ljubezen, saj je pred vrati dan zaljubljenih.

Tudi tisti, ki ste običajno bolj zadržani, se boste želeli odpreti. Čas bo namenjen prijetnim dogodivščinam, kljub temu si na področju dela in denarja ne boste dovolili ležernosti. To je odličen čas za vse, ki ste drugačni, ki razmišljate v nenavadni, napredni smeri.

Poudarek bo na iskanju individualnosti v kontekstu skupine ali skupnosti. Želeli boste poiskati praktične rešitve za široka družbena vprašanja, brez da bi se osebnostno preveč vpletali. Ukvarjali se boste z izmenjavo informacij, idej, ter se oprijemali logike in dejstev.

Počutili se boste kot učenci, ki z veseljem sodelujejo v pomembnih pogovorih. Ne bo pa vam všeč občutek, da z nečim ali z nekom zapravljate svoj dragoceni čas. To je obdobje, v katerem lahko ugotovite, da vsi dosežki ne izpolnjujejo pričakovanj. Poskusite biti zadovoljni in hvaležni za to, kar imate, čeprav si boste prizadevali doseči vse, kar si želite. Nagnjeni boste h konfliktom z ljudmi, ki imajo drugačne poglede in vrednote. 

MERKUR, VENERA IN MARS - VSI V VODNARJU. KAJ TO POMENI?

Merkur se bo nahajal v znamenju vodnarja, zato se boste zavedali, da je v slogi moč. Odobravali boste neznane prijeme in se z veseljem lotili česa novega, nečesa, kar bi vas lahko prebudilo. Tudi če vam ne bo takoj uspelo, bo prisotne dovolj vztrajnosti, da ponovno poskusite. Denar bo pomemben, vendar ne toliko, da bi bili zaradi njega slabe volje.

Venera, ki v petek prehaja v vodnarja, prebuja futuristično razmišljanje in uživa v znanosti, tehnologiji, izumih, humanitarnih zadevah, skupinskih dejavnostih in spodbujanju progresivnih vrednot. Vpliv bo olajšal raven intimnosti in vas spodbujal, da se ponovno povežete s poštenostjo, prijateljstvom in skupnimi interesi. Samski, bolj kot boste odprti, večja je verjetnost, da boste našli pravo ljubezen.

Marsov prehod skozi znamenje vodnarja, ki se prične v torek, je čas, da se zavzemamo za svoje pravice in se borimo za spremembe. Moč prihaja v svežih idejah in izvirnih načrtih.

Mars v vodnarju je čas, da ugotovimo, kaj želimo videti v prihodnosti, in naredimo aktivne korake k njej. Ne gre samo za razmišljanje zunaj polja, temveč za popolno pozabo preteklih vzorcev. Nevarnosti in družbene težave bo nemogoče prezreti. Vodnar je humanitarni znanec zodiaka in ga še posebej skrbi, kaj se dogaja z ljudmi. Z njegovo pomočjo ne boste zaznavali samo težav, temveč tudi rešitve. 

VPLIV LUNE ZA VSAK DAN

V ponedeljek se bo luna nahajala v ribah, zato boste dopoldne zasanjani in zamišljeni. Nastopila bo tudi konjunkcija med Luno in Neptunom. Po eni strani boste popoldne, ko luna preide v znamenje ovna polni družabne energije in odprti za vse novosti, po drugi strani, pa boste na čustvenem področju želeli vse reševati sami. V notranjosti boste na trenutke obremenjeni z iskanjem resnice. Razveselili se boste vsega, kar bo dišalo po spontanih vibracijah. Vztrajate pri svojih odločitvah, vendar tudi ostalim dovolite njihovo mnenje.

V torek bo luna v ovnu, zato bo pust pester in razigran. Rajanje bo odlična iztočnica za pobeg pred stresom in napornimi obveznostmi. Nekaj težavic se bo zvrstilo na poslovnem področju, saj ne boste dovolj prilagodljivi. Bolj previdni bodite v prometu in pri zahtevnih nalogah. Ne dovolite si, da bi se karkoli podrlo ali zakompliciralo, raje se če se pojavijo zapreke vsemu skupaj nasmejte. 

Na Valentinovo v sredo se bo dopoldne luna nahajala v ovnu, zato pričakujte povečano samozavest ter željo po intenzivnem dogajanju. Energije se bodo razprostrle. Speča čustva in razne iluzije se umikajo, prostor dajejo direktnemu pristopu. Počnite stvari, ki vas razveseljujejo, izognite se situacijam, za katere veste, da vas bodo razjezile. Popoldne, ko luna pride v znamenje bika, vam bo najbolj ustrezalo zavetje doma in bližine ljubljenih.

V četrtek se bo luna nahajala v biku, nastopi tudi konjunkcija med Luno in Jupitrom. Težko se boste ločili od tistega, kar vam veliko pomeni, še težje se boste soočali z negativnimi vzgibi, zato boste skušali narediti nekaj zase. Vse kar se bo dogajalo boste znali razumeti in proučiti na praktičen način. Učili se boste iz preteklih izkušenj, pomembo bo tudi da ne iščete težav tam kjer jih v resnici ni.

V petek bo pester dan, skozi dan bo luna v biku, zvečer prehaja v dvojčka. Nastopila bosta tudi prvi krajec in konjunkcija med Luno in Uranom. V kolikor vašim željam ne bo ugodeno, se lahko pojavi nekaj občutljivosti, povezane z odnosi z bližnjimi. Brez večjih težav se boste zbrali ter naredili vse kar se bo od zahtevalo. Prav tako bo energija okrepila prijateljske vezi, kar vas bo napolnilo z navdušenjem. 

V soboto se bo luna nahajala v znamenju dvojčkov. Pripravljeni na akcijo in dogajanje, se boste opirali na optimizem in razigrane rešitve. Deležni boste manj komplikacij in manj zasebnih obremenitev. To je dober čas za razširjanje obzorij, saj bodo misli neobremenjene, jasne in zelo hitre. Finance boste ignorirali, vseeno vam bo, če se nekaj ne bo izšlo, kot je bilo načrtovano ali obljubljeno.

V nedeljo, ko bo luna v dvojčkih boste stremeli k temu, da nič ne ostane mirno in tiho. Lažje kot v preteklih dneh boste zaznavali kaj je potrebno narediti ter iskali rešitve. Sprostili se boste s pisanjem in reševanju križank ali miselnih ugank. Ne zapirajte se vase in nikar ne iščite izgovorov, raje pojdite ven, saj vas bodo zaradi nagajive energije sprejeli z odprtimi rokami.

Pripravil: Horoskop.si

Novo na Metroplay: Žiga X Gombač: "Mene tek pomirja, daje mi dodatne zorne kote razmišljanja"