Preverite, katere so glavne lastnosti vašega ascendenta (2. del)

Ascendent je znak, ki se dviga v trenutku rojstva na vzhodu obzorja. Je točna stopinja v zodiaku, ki je bila na vzhodnem obzorju ali vzhajala na obzorju ob uri rojstva. Pove nam veliko o naši osebnosti, fizičnem videzu in obnašanju. V drugem delu predstavljamo še lastnosti za ostalih šest znamenj.

Preverite, katere so glavne lastnosti vašega ascendenta (2. del) (foto: Shutterstock) Shutterstock
12. 12. 2016

Tehtnica

Ljudje z ascendentom v Tehtnici so umirjeni, potrpežljivi in nihajočega razpoloženja. Hitro se razjezijo, vendar se bodo kmalu tudi ohladili. Spremljajo najnovejše modne trende, so družabni in se hitro zaljubijo. Ljubijo red in lepoto na vseh področjih, blizu jim je tudi razkošje. Njihov pogled je nežen, lasje valoviti, poteze obraza pravilne in lepe, njihov šarmanten nasmeh vsakega zapelje. V mladosti so visoki in vitki, z leti pa vse obilnejši. Po srcu so dobri, prijazni in vedno pripravljeni pomagati.

Poudarjeni atributi

V svoji okolici ste zelo priljubljeni. Imate tudi smisel za glasbo in literarne zvrsti. Zelo ste privlačni, družabno bitje ter ljubitelj umetnosti. Vaše telo je skladno, vedno ste urejeni in izžarevate eleganco.

Škorpijon

Ljudje z ascendentom v Škorpijonu so močni, hitri, polni elana, odločnosti in poguma. Imajo izrazit erotični naboj, vendar so pogosto agresivni in trpijo zaradi notranjega nemira. Osebe s tem podznakom bi morale biti prijaznejše do sebe in drugih. Imajo kratek in debel vrat, ognjen pogled, lepo obliko ustnic. Med hojo se zibajo v bokih. Takšnega človeka ni lahko prepoznati, saj je sposoben skrivati svoja čustva, v resnici pa je veliko bolj občutljiv, kot kaže.

Poudarjeni atributi

Nagnjeni ste k izraziti strasti, pretirani čutnosti, poželenju in seksualni razuzdanosti, ki bi lahko vodila do nemoralnih nagnjenj in neobrzdanih zadovoljitev vaših nagonov. Poskusite se nekoliko nadzorovati. Za nasprotni spol ste magnetično privlačni.

Strelec

Njihova glavna lastnost je resnost. So aktivni, pridni, varčni, previdni in nagnjeni k tradiciji. Imajo občutek za praktičnost in iznajdljivost, čeprav imajo pogosto občutek manjvrednosti in močno željo po obvladovanju čustev. Z vztrajnostjo lahko dosegajo velike uspehe in uresničijo visoko postavljene cilje. Imajo močne kosti, širok obraz in zobe, ki izstopajo. Ključna beseda za osebo, ki ima ascendent v Strelcu, je delovanje na vseh področjih. To je prefinjeno bitje, ki ima negovano miselnost z zvišano moč fantazije in veliko intuicije.

Poudarjeni atributi

Občasno ste lahko velikodušni, ampak tudi zelo ponosni. Ste zelo samozavestni in strastni, vendar pa niste sposobni narediti ničesar, kar bi bilo nečastno. Ste ljubitelj gibanja in rekreacije.

Kozorog

To je zanesljiv človek, priden in skrben delavec, ki se je moral zgodaj naučiti odgovornosti. Vse stvari jemlje zelo resno, redko se prepušča sentimentalnim občutkom in sploh je precej zadržan in hladen. Veliko mu pomenijo zunanji videz, status in moč in največkrat vse svoje življenje, obnašanje in videz podredi izpolnitvi ambicij na tem področju. V svojih dejavnostih je večkrat preveč pristranski. Misli, da ima vedno prav. Ta pozicija mu daje nekaj melanholičnega ali premišljajočega.

Poudarjeni atributi

Ste zelo ambiciozni in željni časti in priznanja. Včasih ste nagnjeni k mračnemu duševnemu stanju. V ljubezenskih odnosih ste hladni in zadržani. Želite si ljubezni in pripadnosti.

Vodnar

Značilnosti oseb, rojenih v ascendentu Vodnarja, sta potrpežljivost in pretkanost. Radi odstopajo od ustaljenih običajev, ker je njihov duh zelo svoboden in napreden, pa si ustvarjajo svoje lastne. Opazite jih po velikih očeh, tankih ustnicah, lepem nasmehu ter po tem, da se številnim zdijo privlačni. To je oseba, ki deluje zelo samozavestno in s takšnim načinom vedno šokira okolico. V življenju se drži samo svojih pravil, od katerih ne odstopa. So pošteni in odkriti, z občutkom za svobodo.

Poudarjeni atributi

Ker ste nagnjeni k upornosti, ste proti vsaki obliki omejitve. Odpor do slabih dejanj, sicer miroljubni. Od prijateljev in znancev ste deležni spoštovanja. Gibljete se v velikih skupinah in imate veliko prijateljev.

Ribi

To je podznak idealistov. Ribe so tudi metodične, resne, a tudi blage, čustvene, skromne in sramežljive. So pasivne, vendar imajo bogato duhovno življenje in občutek za odgovornost. Rade imajo naravo in vse, kar je povezano z mistiko. Imajo majhne oči in nos, polna lica, kratke noge, njihova hoja je počasna. Ljubijo umetnost in ljubezen, privlačijo jih skladnost in lepota. Težko se soočajo z lastnim neuspehom. Te osebe se predajajo sanjarjenju. Njihovo razmišljanje je pravično.

Poudarjeni atributi

Ste odkriti, prijazni in pametni, vendar včasih nestanovitni. Radi pomagate in to skoraj do požrtvovalnosti. Večkrat radi menjate ljubezenske partnerje in med njimi primerjate, kar vas lahko dolgoročno pripelje do nezadovoljstva.

horoskop.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri