Kitajski horoskop od 21. do 26. 5. 2019

Preberite tedenski duhovni nasvet na podlagi kitajskega horoskopa, ki ga posebej za spletno stran Sense pripravljajo astrologi pri www.horoskop.si.

Kitajski horoskop od 21.  do 26. 5. 2019 (foto: profimedia) profimedia
21. 5. 2019

PODGANA

V torek in sredo bo topla energija, ki podpira vašo aktivnost prodrla v ospredje in vas rešila pred številnimi zapleti v odnosih.  Ponovno boste na dobri poti. Zelo boste dejavni, toda tokrat obenem mirnejši glede zadev, ki ste jih očitno že dosegli. Od zmage vas loči le nekaj majhnih korakov. Dovolili si boste sanjati in tako napredovali v samozavesti. Konec tedna se bo odvijal v znamenju povečane drznosti in obstaja možnost, da boste stopili v ospredje. Čeprav imate precej dela, boste kljub temu razmišljali o ljubezni.

Vaš ključ: Sprejmite komplimente!

Barva v kateri se boste boljše počutili: roza

BIVOL

Motijo vas neizpolnjene obljube, saj ne veste, kako bi odreagirali v določeni situaciji. Zato se pripravite na akcijo, morda celo na konflikte, ker se nikakor ne bo obrestovalo. Zelo boste skozi vikend velikodušni in polni razumevanja za druge. Prijetna energija vas bo spodbujala v bolj aktivno, drzno in učinkovito akcijo. Marsikatera ideja, ki je čakala na uresničitev, bo sedaj dobila tisto pravo obliko. Lotite se le najpomembnejšega in popazite v nedeljo, ko boste bolj vznemirjeni, posebno v odnosih s starejšimi.

Vaš ključ: Počakajte na bolj ugodne razmere!

Barva v kateri se boste boljše počutili: modra

TIGER

Glede prijateljev boste v sredini tedna bližje odgovoru, ki ste ga iskali. Zanimiv čas, v katerem se bo kariera večkrat znašla nekako na stranskem tiru, kar se vam je v zadnjih časih dogajalo bolj poredko. Glede financ se zopet ustavljate nekako napol poti. V zadnjih dneh tedna boste polni vznemirjenja, izzivov in sprememb. Vse svoje obveznosti boste opravljali korektno in vsekakor ostanite potrpežljivi, dokler se temni oblaki nad vami ne bodo razblinili. Vse, kar se bo zgodilo, boste lahko pripisali svoji samozavesti.

Vaš ključ: Usmerite se vase!

Barva v kateri se boste boljše počutili: vijolična

MAČKA

V prvih dneh tedna vam bo odleglo, saj se vam ne bo treba preveč truditi v zgodbi, ki vam očitno ni pri srcu. Z lahkoto se boste z nekom spoznali in spustili v zanimiv in pogovor. Končno boste deležni spodbudnih novic, kar vas bo razvedrilo in vam dalo motivacijo. Srečo imate lahko tudi na finančnem področju, kjer se boste razbremenili.  V soboto se bodo zgodili določeni premiki, ki vas bodo prebudili. Slediti boste morali sebi in graditi na lastnih izkušnjah, ki jih imate več kot dovolj.

Vaš ključ: Ne komplicirajte!

Barva v kateri se boste boljše počutili: sinje modra

ZMAJ

Čeprav se boste po vsej verjetnosti v določeni situaciji zelo izčrpali, se boste vseeno naučili nekaj pomembnega. Razmišljali boste tudi o svojih preteklih problemih. Čeprav ste raje v bolj umirjenih energijah, vam čas pred vami lahko koristi, saj vas spodbuja k pridobivanju materialnih sredstev. Ne bo več negotovosti, ki vas je zavirala in nekako omejevala. Če si želite samo izginiti in si zagotoviti nekaj trenutkov umirjenosti v samoti, morate kljub temu ravnati odgovorno. Obvestite svoje najdražje, da ste jim na voljo za pomoč.

Vaš ključ: Ne zavlačujte!

Barva v kateri se boste boljše počutili: rjava

KAČA

Vaš tempo se počasi umirja in prehajate v čas, ko boste lahko pometli s konkurenco in se končno izborili za boljše pogoje. Lotiti se morate nečesa, kar je povezano s poslovnimi premiki. Proučite pogodbe, ne zaletavajte se, saj se lahko znajdete v težavah. Glede določenih dogodkov se boste posvetovali in na vsak način želeli doseči svoj prav. S poslovnimi partnerji boste sodelovali v umirjenem vzdušju. Vse bo potekalo gladko in z lahkoto boste uresničevali vse svoje želje in zadane cilje.

Vaš ključ: Dovolite si spontanost!

Barva v kateri se boste boljše počutili: oranžna

KONJ

Imeli boste priložnost, da v praksi preizkusite pravkar sprejete odločitve in zacvetite v širšem krogu. Nikar se zdaj ne umaknite in ne začnite spet komplicirati. Več energije, več borbenosti, hitre akcije, pa tudi nepotrpežljivosti vam lahko prinese čudovite rezultate. Ljubezenske zvezde se prebujajo. Zgodilo se bo prav v trenutku, ko boste povsem osredotočeni na druge, bolj praktične opravke. Ne bodite trmasti, odprite se za novosti. Finančno niste v najbolj ugodnem obdobju, zato pazite na svoje izdatke.

Vaš ključ: Poiščite bistvo!

Barva v kateri se boste boljše počutili: bela

KOZA

Pogum, ki prihaja sredi tedna lahko izkoristite na poslovnem področju, kjer vse skupaj nekoliko škripa. Naklonjena vam bo mlajša oseba, ki zelo dobro razume vašo zgodbo in tegobe, ki ste jih deležni. Soočite se z očitki in razkrijte svoje karte, tako se bo ozračje sprostilo in umirilo. Prekomerno se obremenjujete z zadevami, ki jim ne bi smeli pripisovati velikega pomena. Kmalu se bo izkazalo, da je potrebno le še malce počakati na prave korake.

Vaš ključ: Ne prehitevajte!

Barva v kateri se boste boljše počutili: modra

OPICA

Opažate, da se nikakor ne morete zbrati in sprejeti ključne odločitve. Pazite, da ne bodo opazili vaše labilnosti in jo izkoristili sebi v prid. Naklonjeno vam bo prijateljevo mnenje, ki vam lahko podari moč in zaupanje v to, da ste končno na pravi poti. Na poslovnem področju ne boste ravno najboljše motivirani, kar bodo opazili tudi sodelavci, ki bodo brez besed odreagirali po svoje. Nikar ne bodite tako neprilagodljivi. Opozarjajo vas, kar vam zagotovo ni najbolj všeč.

Vaš ključ: Osvobodite se bremen!

Barva v kateri se boste boljše počutili: rdeča

PETELIN

V prvih dneh tedna boste imeli precej dela z raznimi nesporazumi, ki bodo povezani s financami. Osebni in ljubezenski problemi se bodo razjasnili, drugi pa bodo stopili v ospredje. Čim prej se odpravite tja, kjer se boljše počutite. Začutili boste, da ste dovolj močni in odločni, zato tokrat nikar ne oklevajte. Pokažite, da ste lahko boljši in pametnejši.  Nekaj več dela boste imeli v nedeljo v odnosih z domačimi. Uporabite to voljo za to, da se premaknete in naredite stvari s katerimi že res dolgo odlašate. Nikar se ne smilite sami sebi.

Vaš ključ: Ne zapirajte se vase!

Barva v kateri se boste boljše počutili: zelena

PES

Poglobiti se morate v dejavnosti, s katerimi ste odlašali in se osvoboditi nečesa, kar vas močno bremeni. Znova bo prišla na dan vaša trma, posebno v ljubezenskih odnosih, kjer še vedno niste čisto umirjeni in prepričani. Čeprav pretiravate, v bistvu ni razlogov, da bi se pritoževali. Obveznosti se lotite čim prej, saj lahko tokrat računate tudi na pomoč nekoga izmed prijateljev. Z navdušenjem boste povedali svoje razmišljanje, kljub temu se jih nekaj ne bo strinjalo z vašim mnenjem.

Vaš ključ: Poiščite resnico!

Barva v kateri se boste boljše počutili: rumena

MERJASEC

Nekdo vam bo pomagal razumeti določeno situacijo in tako se boste osvobodili večjih bremen. Nadaljuje se zgodba, v kateri bo veliko več neznanega, kar vam ne bo ravno najbolj pisano na kožo.  Pazite v soboto s tistimi, ki vas lahko obrnejo na svojo stran in zapeljejo le s par besedami. Nič pa se ne bo zgodilo čez noč, zato ostanite še nekaj časa na trdnih tleh.  Hitro boste dokončali tisto, kar vas čaka in obremenjuje. Previdni bodite glede stroškov, saj obstaja še veliko možnosti, da se zavarujete na pravi način.

Vaš ključ: Prepustite se!

Barva v kateri se boste boljše počutili: olivno zelena