Kitajski horoskop od 23. do 29. 12. 2019

Preberite tedenski duhovni nasvet na podlagi kitajskega horoskopa, ki ga posebej za spletno stran Sense pripravljajo astrologi pri www.horoskop.si.

Kitajski horoskop od 23. do 29. 12. 2019 (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
24. 12. 2019

PODGANA

Vzemite si v ponedeljek čas, da nekomu, ki je za vas pomemben prisluhnete. Šele potem boste lahko pomagali pri reševanju njihovih težav, ki niso majhne in obremenjujejo vaše misli. V torek prihajajo na božični večer prijetne energije. Bolj kot obveznosti vam bo tudi v sredo, ko se boste posvetili tistim, ki jih imate radi, prijalo druženje. Daljši kot tudi krajši sprehodi ne krepijo samo telesa, ampak tudi duha, to bo vaše vodilo, da premagate nasičenost. Pazite le s tistimi, ki jim očitno ne morete zaupati, saj bo vsak skrbel predvsem za svoje potrebe.

Vaš ključ: Poskrbite predvsem zase!

Barva, v kateri se boste boljše počutili: temno modra

BIVOL

Na določena vprašanja ne boste odgovarjali, saj zahtevajo tehten premislek. V družini pa se nikar zaradi brezveznih malenkosti ne preparirajte, da ne boste pokvarili lepih prazničnih dni.  V petek bodite pozorni na izdatke, saj se vas bo nekoliko lotila pretirana zapravljivost. Zanesite se na lastne izkušnje in sposobnosti, ki ste si jih do sedaj nabrali. Najboljša rešitev je vsekakor to, da sami organizirate nekaj, kar bo koristilo vsem vpletenim. Počutje bo konec tedna zelo postalo stabilno.

Vaš ključ: Postavite se zase!

Barva, v kateri se boste boljše počutili: temno rdeča

TIGER

Odnosi v družinskem okolju bodo kljub prazničnim energijam bodo rahlo napeti. Pričakovanja in obveznosti vam bodo dvigovale pritisk. Le komu bi se morali prilagajati, če ne sebi. Pomirite se, in ne bodite nestrpni. Lepo vam bo doma, kjer boste imeli občutek, da ste srce celotnega dogajanja. Samozavestna energija bo odraz vaše zadovoljne drže. Bodite dovolj realni in v soboto ne pretiravajte z obljubami. Počutje bo v nedeljo zelo pozitivno. Velikodušno se boste odzvali na pomoč, vendar ne pretiravajte s pohvalami.

Vaš ključ: Prilagodite se družbi!

Barva, v kateri se boste boljše počutili: rumena

MAČKA (zajec)

Veliko boste v prazničnih dneh naredili na področju osebne rasti, kjer ste v zadnjem obdobju nekoliko nazadovali. Znašli se boste nejasnem položaju in le vi sami se lahko osvobodite. Nasveti prijatelja naj vam bodo le v pomoč, ravnajte pa se v skladu z svojim razumom. Vse stvari bodo čez vikend potekale skoraj tako, kot si boste zamislili in načrtovali. Imeli boste veliko sreče, zato izkoristite to v svoj prid. Preveč informacij vas lahko zmede in privede do tega, da ne boste natančno vedeli, kakšne so vaše naloge.

Vaš ključ: Ne ozirajte se na govorice!

Barva, v kateri se boste boljše počutili: roza

ZMAJ

Zdelo se vam bo škoda, da bi zaradi praznikov predolgo čakali na določeno zadevo, čeprav je bolje tako, kot da bi zopet storili nekaj nepremišljenega. Nečesa ne poznate dovolj dobro, zato zberite še nekaj informacij. Pred vami so od petka dalje dnevi, ko ne boste preveč komunikativni, saj boste obremenjeni sami s seboj ter s svojimi težavami. Sprostite se in ne bežite pred resničnostjo. Napake delate izključno po lastni volji in zato, ker ste preveč napeti. Krajši pogovor lahko v vas prebudi vonj po hrepenenju in iskreni ljubezni.

Vaš ključ: Ne bojte se konkurence!

Barva, v kateri se boste boljše počutili: zelena

KAČA

Pogumno se v torek lotite priprav na praznične radosti, saj se vam v povezavi s tem kmalu obeta tudi boljša situacija v družinskem okolju. Prihaja kopica dobrih idej, ki jih je pametno izkoristiti za nakupe in širjenje vaših obzorij.  Pojdite s prijatelji ven in se nahranite z energijo, ki bo še posebej pozitivna na mestih, kjer se dogajajo praznovanja. Pred vami so konec tedna prebujanja v pravem pomenu besede, zato jih spretno izkoristite. Naklonjenost prijateljev vas lahko zaziblje v brezbrižne in spontane energije.

Vaš ključ: Več se gibajte!

Barva, v kateri se boste boljše počutili: vijolična

KONJ

Želja, o kateri razmišljate se vam bo končno uresničila. Kljub temu boste naleteli na nasprotovanje in ravnali odločno. Nič vam ne bo ušlo, zato boste pomirjeni in zadovoljni. Doživeli boste presenečenje, ki pa bo tokrat izjemoma zelo pozitivno. Vaši zaslužki se bodo v petek povečali. Dobili boste obetavno ponudbo, ki vam lahko prinese pomembno pozicijo v prihodnosti. Delovali boste s polno paro, prav nič vas ne bo moglo iztiriti. Trdno boste zastopali svoja stališča, vendar bi se vam veliko bolj izplačalo, če bi k stvarem pristopili še bolj zbrano.

Vaš ključ: Zberite se!

Barva, v kateri se boste boljše počutili: oranžna

KOZA

Preveč se obremenjujete, namesto da bi nekaj pomembnega preprosto preložili na januarske dni, ko bodo praznična rajanja za vami. V ljubezni in odnosih ne boste ravno blesteli, saj ne boste zadovoljni s sabo. V petek boste precej izpostavljeni, toda kljub temu se boste izkazali z iznajdljivostjo in prilagodljivostjo. Nič napačnega ne bo, če poskusite znova. Situacijo, ki vas je skrbela, se potrudite tokrat rešiti po najboljših močeh. Poskusite pomagati nekomu, ki vas očitno še potrebuje, s tem se boste tudi vi boljše počutili.

Vaš ključ: Zanesite se na srečo!

Barva, v kateri se boste boljše počutili: bela

OPICA

Zgledujte se po družinskih članih in poiščite v torek zvečer svoj čut za sprostitev. V petek boste morali biti zelo aktivni, da boste sploh lahko porabili vso odvečno energijo, ki vas bo spremljala. Veliko boste razmišljali in zadeve potem tudi speljali do konca, saj vam energije in motivacije ne bo primanjkovalo. Nove zadeve vas bodo razveselile. Vaš ego bo v soboto težko molčal, saj boste prepričani o svojem prav. Ne ukvarjajte se z malenkostmi, ampak bodite bolj strpni do sebe in seveda tudi do drugih. 

Vaš ključ: Približajte se resnici!

Barva, v kateri se boste boljše počutili: rumena 

PETELIN

Poskusite izboljšati svoje počutje, vsaj na božični dan, ko boste obkroženi z družino. Ne razlagajte predolgo, zakaj ste se odločili za določeno zadevo, le udejanjite jo. Posvetite se v soboto, ko boste umirjeni intenzivnemu branju. Le tako boste napredovali na svojem osebnem področju. V soboto se boste vrteli v začaranem krogu, ob občutku, da je na ljubezenskem področju vse preveč ustaljeno, brez namigov, da lahko pričakujete poglobitev. V nedeljo prihaja manjša zjasnitev. Razmišljali boste o ljubezenskem področju in iskali rešitve.

Vaš ključ: Privoščite si nekaj zase!

Barva, v kateri se boste boljše počutili: zelena

PES

Pozornost boste pritegovali z izjemno simpatičnostjo in pripravljenostjo na praznovanja. Vaš ego bo ob vseh pohvalah hitro rastel. Ne bo naključje, da boste ob pravem času na pravem mestu. Veliko gibanja vam bo prineslo konec tedna čudovite rezultate, kar bo zelo pohvalno. Držite se svojega ritma in ne zaspite na lovorikah. Razmislite tudi o drugačnem odzivu, s katerim bi lahko morda celo razčistili zgodbe, ki vas v ozadju obremenjujejo.

Vaš ključ: Ne ozirajte se v preteklost!

Barva, v kateri se boste boljše počutili: modra 

MERJASEC

Ne bo vam enostavno, saj prihaja veliko dvomov, povezanih z manjšim razočaranjem, vi pa bi s radi posvetili prazničnim energijam. Malo bolj boste občutljivi in čustveni, saj bodo vsi od vas zahtevali nemogoče, vi pa jih ne boste dohitevali. Nekdo vas bo v petek, ko boste končno bolj zbrani presenetil z svojim pozitivnim razmišljanjem. Poskušajte postati malce bolj samostojni, ker boste šele takrat zagledali pravilno rešitev vašega problema. Ne bojte se tveganja, ki vam je nakazano v prihodnjem obdobju.

Vaš ključ: Prepustite se prijetni energiji!

Barva, v kateri se boste boljše počutili: indigo