Majski horoskop za vsa znamenja

Kakšne vplive nam prinašajo nebesne konstelacije v maju? V ospredju bosta razcvet strasti in energija spomladansko prerojene ljubezni, pravijo astrologi agencije horoskop.si.

3. 5. 2016

OVEN

Razmislite o svojih prioritetah!

Zavzetost in intuicija bosta vaša zanesljiva pomočnika v prvi poloviciaprila, saj boste po nekem skritem pravilu nizali uspeh za uspehom, kar vas bo ponovno prebudilo in vam dodalo nove smernice v vašem življenju. Lahko bi rekli, da kamor boste položili roko, boste naredili nekaj dobrega, saj vas bo spremljal vpliv Sonca v vašem znamenju. Zato ne bodite začudeni, če vas bodo mnogi prosili za nasvet, ne samo v poslovnih zadevah, temveč tudi zasebno. Na čustvenem področju se boste v prvi polovicimaja, ko bo Venera v znamenju Bika, nekoliko oddaljili od simpatije ali ljubljene osebe. Končno boste začeli razmišljati tudi o sebi in svojih prioritetah, ki ste jih v zadnjem času močno postavili na stran ali celo povsem zanemarili, na pomoč pri tem vam bodo priskočili dobri prijatelji, s katerimi boste tokrat svobodno delili svoje misli. V drugi polovici maja vas bo jezil vpliv retrogradnega Marsa v znamenju Strelca, zato boste površni, raztreseni in težko se boste osredotočili pri pomembnih zadevah.

Ujemanje in strast: lev, strelec

BIK

Dovolite si drugačnost!

Ljubezen bo v prvi polovici aprila pravljično obarvana. Tisti, ki ste v zvezi, se boste pogovarjali o skupnih stvareh in dobili mnogo pozitivnih potrditev. Strinjali se boste s pogoji, ki vam jih bo nekdo postavil. Vseeno pa zaupajte svoji intuiciji in se ne dajte tako zlahka, naj se oseba nasprotnega spola še malo bolj potrudi. Spremljala vas bo Venera v znamenju Ovna, ki bo doprinesla več odločnosti in vztrajnosti v ljubezenske odnose. Konecaprila se boste zabavali v večji družbi, kjer boste opazili osebo, ki bo v vas vzbudila prijetne občutke. Poslovne zadeve bodo nekoliko na stranskem tiru, kar je pozitivno, saj ste oseba, ki preveč dela in si vzame premalo časa zase. Sonce v vašem znamenju vas bo konecaprila usmerilo v malce drugačne, bolj adrenalinske aktivnosti. V prvi polovicimaja, ko vam bo nagajal vpliv retrogradnega Merkurja v vašem znamenju, se nikar ne usmerjajte v težja opravila in razčiščevanje odnosov, saj bi naredili več škode kot koristi. Prebudili se boste šele proti koncu maja, ko si lahko s Soncem v znamenju Dvojčkov obetate več sproščene komunikacije in razigranosti.

Ujemanje in strast: kozorog, rak

DVOJČKA

Zberite se in nadaljujte, kar ste začeli!

V april boste stopili s Soncem v znamenju Ovna, ki vam prinaša po eni strani srečo, po drugi strani pa nekaj zmede na vseh področjih vašega življenja. Nekaj časa ste imeli glavno besedo, tokrat pa se morate prilagoditi, kar je za vas vedno precej naporno. Nečesa ne morete ali nočete dojeti, kar je težavno za oba s partnerjem ali prijateljem. Velikokrat se namreč sprva navežete na ljudi, ki so čustveni, ustvarjalni,umetniški in polni domišljije, potem pa začnete iskati povsem druge lastnosti. V drugi poloviciaprila, ko vas bo vzpodbujal vpliv Merkurja v znamenju Bika,bodite odprti za novosti, ki prihajajo v vaše življenje, da vam priložnosti ne spolzijo iz rok! V prvi polovici maja vas bo popadla jeza, povezana z določenimi odnosi, ki vam niso všeč in vas že nekaj časa obremenjujejo. Proti koncumaja, ko se Venera pomakne v vaše znamenje, prihaja vaš čas, predvsem na ljubezenskem področju, saj boste še bolj privlačni kot ste običajno, tudi komplimentov ne bo primanjkovalo, kar vas bo popolnoma navdušilo.

Ujemanje in strast: tehtnica, lev

RAK

Preteklost se počasi umika z obzorja!

April bo za vas čudovit mesec, še posebej prva polovica. Staro in novo se bosta zlila v temelj, na katerem boste gradili prihodnost. Nepazljivost, ki jo prinaša Sonce v znamenju Ovna, bi lahko povzročila denarne težave, a se bo najbrž pojavila kašna zanimiva ideja, kako zaslužiti nekaj dodatnega denarja. Čas bo primeren za delovanje na dolgi rok, bo pa treba popraviti nekaj nedoslednosti, ki so se nakopičile v preteklosti. Imeli boste odlične priložnosti, da dosežete boljše rezultate, obeta pa se vam tudi nekaj prijetnih, pozitivnih komplimentov, ki vas bodo naredili še bolj samozavestne. Še posebej dobro se boste počutili v zadnjih dnehaprila, ko vas bo bodrila Venera v znamenju Bika. Imeli boste občutek, da ne stojite več na mestu, temvečda so se vam zadeve začele pospešeno odvijati v za vas želeno smer. Čas bo primeren tudi za razna razčiščevanja in globoke pogovore, ki vas bodo usmerili k nekoliko boljšem počutju. Pazite pa v zadnjih dneh maja, da ne zanemarite določenih signalov, ki jih bo sporočalo telo.

Ujemanje in strast: kozorog, bik

LEV

Uživajte v priložnostih, ki prihajajo!

V prvih dnehaprila se boste s Soncem v znamenju Ovna predali lagodnemu tempu vsakdanjih obveznosti in se usmerjali k zmagovalnim kombinacijam. Tudi če vas bo priganjalo delo, se ne boste preveč obremenjevali, zato boste čutili v sebi umirjenost in ubranost. Izžarevali boste prijetno toplino in senzibilnost. V drugi poloviciaprila se boste s pomočjo Venere v znamenju Ovna odločili nekaj, kar bi morali že davno storiti. Če imate kakšne zdravstvene težave, bi bilo dobro, da si poiščete strokovno pomoč. Sonce in Venera bosta odlična popotnica, da izboljšate določena poglavja v svojem življenju in postanete bolj prepričljivi, saj vam ognjene energije v zadnjem času primanjkuje. Morda se odločite tudi za razčiščevanje odnosov, pri čemer vam bo v prvi polovicimaja pomagala trdna Venera v Biku, ki vas bo s svojimi aspekti popeljala v bolj dovršene situacije. Mars, ki se bo v zadnjih dneh maja retrogradno gibal v znamenju Strelca, bo poskrbel, da boste kljub zapletom, ki se bodo vrstili, znali ohraniti optimizem.

Ujemanje in strast: dvojčka, oven

DEVICA

Storite kakšen korak v smeri osebnega razvoja!

Nikar ne delajte vsega samo zato, da se bodo drugi počutili bolje. Pred vami je predvsem glede vaše karierev prvi polovici aprila čas nejasnih ciljev, zato ne sprejemajte na hitro odločitev in tudi ne razburjajte se, ker vam to lahko situacijo le še poslabša. V drugi polovici aprila se boste počutili in odzivali nekoliko bolje. Takrat bodo na sporedu tudi novosti, ki jih prinaša Sonce v znamenju Bika, vezane na vaše poslovno področje in finančno stanje, ki ste ga v zadnjem času nekoliko pustili takšno, kot je. Ljubezen vas bo spremljala z umirjenimi energijami in veliko mero romantike, prepletene s strastjo. V zadnjih dneh aprila vam bo retrogradni Mars v znamenju Strelca vlil pogum in nove zamisli, po drugi strani pa se bo žal treba prilagajati, saj se zadeve ne bodo odvijale tako, kot ste si vi zastavili, kar lahko zamaje vaša realna prepričanja o določenih kočljivih stvareh. Zadnji dnevi v maju, ki jih bo obogatil vpliv Venere v znamenju Dvojčkov, bodo razigrani in vznemirljivi, le sprostiti se bo treba.

Ujemanje in strast: bik, ribi

TEHTNICA

Prebudite svoje skrite želje!

Obdobje, ki je za vami, vas je nekoliko utrudilo. V aprilu boste spet polni silovite energije in novih načrtov. Umirite svoje misli, zazrite se vase in predvsem bi bilo dobro, da ste nekoliko bolj potrpežljivi, kar bo sicer z vplivom Sonca v znamenju Ovna nekoliko težko. Če boste v drugi poloviciaprila iskali pomoč pri svojih bližnjih, boste bolj razočarani kot zadovoljni, saj vas bo spremljal Merkur v znamenju Bika, ki bo na prvo mesto postavil ravno vztrajnost. Zelo boste bojeviti, zato bodo temu primerni tudi vašiodzivi. Če ste dosegli kakšen pomemben uspeh, je čas, da se ga poveselite v družbi prijateljev, ki bodo v tem obdobju do vas zelo iskreni. Planeti v znamenju Bika bodo v prvi polovici maja pomagali predvsem samskim, ki boste končno spoznali nekoga, ki vam bo segel globoko v srce in vas osvojil s svojo iskrenostjo. Hrepeneli boste po druženju z družino in veliko časa boste preživeli doma – zadovoljni ter umirjeni. Poslovni podvigi v zadnjih dneh maja bodo od vas zahtevali večjo mero prilagajanja.

Ujemanje in strast: lev, dvojčka

ŠKORPIJON

Razmislite o tem, kaj vam resnično pripada!

Sredi težjega obdobja prihaja v prvi polovici aprilaz vplivom Sonca v znamenju Ovna in njegovimi aspekti nekaj več srčnih novosti, ki vas bodo ogrele, tudi tiste, ki ste samski. Zdi se vam, da ste si pravzaprav kaj takšnega zaslužili, ker je bilo veliko poskusov in porazov, ki so vam jemali energijo. Pomagala vam bo tudi Venera v znamenju Ovna, ki bo občutno izboljšala vašo komunikacijo ter prinesla nove priložnosti na področju čustev. Konecaprila bo tokrat povsem v znaku izpolnjenih želja in akcije, ki jo prinašajo planeti s svojimi aspekti. Samski naredite korak naprej pri novih ljudeh, ki bodo vstopali v vaše življenje. Le nasmejati se bo treba in pokazati nekaj zanimanja, pa boste lahko začeli novo, prijetno zgodbo. Vezani se boste v prvi polovicimaja, ko bo Venera v znamenju Bika, pripravljeni z vsemi silami boriti za pozornost ljubljene osebe. Malenkosti, ki vas bodo morda ustavljale ali zmotile, boste sposobni brez težav premostiti. Vaš občutek zadovoljstva in izpopolnjenosti se vrača v zadnjih dneh maja.

Ujemanje in strast: bik, rak

STRELEC

Odločitve sprejmite na podlagi srca!

V april boste stopili nekoliko nezadovoljni in raztreseni, Venera v znamenju Ovna pa lahko povzroči manjši kaos tudi na vašem zasebnem področju. Čeprav vedno bolj čutite neko materialno praznino, pa vedno najdete v sebi še kanček sočutja, da bi pomagali drugim. Zato boste v prvi poloviciaprila s pomočjo Sonca v znamenju Ovna zelo radodarni, mogoče ne ravno z denarjem, temveč tudi z dobrimi deli ali s pozitivno energijo. Odločno pa boste v maju povedali neki osebi, da imate njenega bremena dovolj, pri tem vam bo priskočil na pomoč retrogradni Mars v vašem znamenju. Tvegali bi lahko zamero, vendar si boste v svoji notranji tišini priznali, da ste imeli prav. Vezanim se bodo dogajale lepe situacije, na prvem mestu bosta zadovoljstvo in povezanost, s katero boste dosegli še višji nivo vajinega odnosa. V zadnjih dneh maja boste z Venero v znamenju Dvojčkov in njenimi aspekti odvrgli določene stare vzorce in prepričanja ter se s samozavestjo končno zazrli v prihodnost.

Ujemanje in strast: oven, vodnar

KOZOROG

Končno se boste znali postaviti zase!

Že na začetkuaprila vas bo s pomočjo Venere v znamenju Ovna nekaj zelo pretreslo. Mogoče vam bo prav ta čustveni šok pomagal, da se boste otresli določenih vezi, saj ste že dolgo težko prenašali bližino drugače mislečih. Zdelo se vam bo, da boste v njihovi bližini tudi vi postali kot trop ljudi, ki slepo sledi svojemu vodniku. Postavili se boste zase in jasno povedali, da se ne nameravate spreminjati. Ob koncuaprila boste zaradi vpliva Sonca v znamenju Bika in njegovih aspektov razmišljali o svojem življenjskem smislu, pomenu svojega obstoja in svojem napredku. Morda se odločite celo za kakšno obliko alternativnega izobraževanja in s tem razširite svoja obzorja. Razčistili boste tudi zadeve iz preteklosti, še posebej tiste, ki so povezane z družinskim okoljem. Na pomoč vam bodo priskočilatudi Venera v znamenju zemeljskega Bika, ki vas bo v prvi polovicimaja vodila v stabilnost in zadovoljstvo, prežeto s kančkom strasti.

Ujemanje in strast: riba, rak

VODNAR

Izkoristite atribute svoje privlačnosti!

Počasi se odpirate in si končno želite od življenja več. Mars v znamenju Strelca bo v prvih dneh aprila dvignil vaše razpoloženje in dodal nekaj energičnosti, ki bo vodila k boljšim rezultatom. Končno vas nekomu, ki vas do zdaj morda ni hotel razmeti, ni strah povedati tistega, kar vam najbolj leži na srcu. Predolgo časa ste trkali na neprepustno zaprta vrata, tokrat pa boste svoje izrazili brez zavlačevanja in se, če bo treba, hitro obrnili na drugo stran, kjer vas čaka še obetavnejša priložnost! Tudi vezani boste odločnejši, predvsem v prvi polovicimaja, ko se bo Venera sprehajala po ozvezdju Bika in vas bo naredila za nasprotni spol še privlačnejše. Veliko bo odvisno od vas, zato se odločajte modro in nikar ne dovolite, da na vas vplivajo negativna mnenja drugih, raje o vsem skupaj presodite sami. V zadnjih dnehmaja bodo na prvem mestu poslovne zadeve, saj vas bo zgrabila panika, Merkur v znamenju Bika pa bo poskrbel, da bodo kljub kaosu in nervozi zadeve ob pravem časuna pravem mestu. Začutili boste, da končno počnete nekaj koristnega zase.

Ujemanje in strast: dvojčka, lev

RIBI

Ukvarjajte se s sabo, druge pustite na miru!

V prvih dneh aprila lahko pričakujete novice v zvezi s financami ali z zavarovalnimi zadevami. To bo nekaj, kar vam bo prineslo izboljšanje finančnega stanja in vas lahko z vplivi Merkurja v znamenju Bika razveseli. Prinese vam lahko tudi boljše odnose kot sicer, saj vas spremlja optimistično Sonce v znamenju Ovna. V drugi poloviciaprila bodo vaša dejanja usmerjena v posle s tujino ali pa se vam bo najavil obisk od tam. Komunikacija bo v teh dneh vaš adut, vzpodbujal vas bo Merkur, ki poudarja doslednost in vztrajnost. Mars v znamenju Strelca bo povečal vaše možnosti za napredek, tudi tistim, ki vas kmalu čakajo izpiti na študijskem področju in vas mučijo veliki strahovi – veliko lažje se boste zbrali in želi sadove svojega preteklega dela. V zadnjih dneh maja bo na vrsti vaše zdravstveno področje, ki mu boste morali posvetiti več pozornosti. Nikar ne zanikajte znakov telesa, saj si boste s tem naredili več škode kot koristi. Venera v znamenju Dvojčkov vam bo vrnila tiho upanje na boljši jutri in ohranila vašo privlačnost.

Ujemanje in strast: rak, kozorog