Retrogradni Merkur (3.-22. december)

29. 11. 2017
Deli
Retrogradni Merkur (3.-22. december) (foto: profimedia)
profimedia

Pred nami je še zadnji retrogradni Merkur v letu 2017, ki bo trajal od 3. do 22. decembra ter nas vodil, da reflektiramo to leto oz. pogledamo nazaj.

Ko se Merkur navidez pomika nazaj, je čas, da tudi mi pogledamo nazaj. To nam omogoča razumevanje določenih stvari, ki jih morda poprej nismo opazili ali povsem dojeli. Omogoča nam, da razumemo svoje miselne vzorce, ki nam onemogočajo, da bi šli v razoju naprej. 

Retrogradni Merkur ne pomeni, da se morate za tri tedne potuhniti in čakati, da neurje mine. Prav tako vam ni treba začasno opustiti projektov, pri katerih trenutno delate, in se odreči nalogam, ki jih boste dobili v času retrogradnega Merkurja. Dobro pa bi bilo, da bi bili v tem času previdnejši, potrpežljivejši in imeli manj pričakovanj do učinka vašega dela in truda. V času retrogradnosti namreč tok energije planeta ni enakomeren, s svojim spremenljivim dotokom energije pa vpliva prav na področja, ki jim vlada, torej komunikacijo, miselne procese in mentalne energije na splošno. Ker je v tem času dotok energije planeta spremenjen, je njegovo delovanje veliko pasivnejše in v smislu vpliva na človeka in njegovo delovanje obrnjeno v njegove notranje mentalne procese. Ti so v tem času veliko bolj izpostavljeni kot njegovi zunanji mentalni procesi, ki se kažejo skozi komunikacijo z zunanjim svetom. Prav zato se je v tem času bolje izogibati zahtevnejšim pogovorom, razčiščevanjem, dogovarjanjem in pogajanjem z drugimi... S tem mislimo predvsem na sklepanje novih dogovorov, pogodb, obiskovanje pomembnih sestankov, kupovanje dragocenih dobrin in na druge stvari, ki so v domeni Merkurja.

Merkur vlada našemu umu, ki je naše najbolj močno orodje, s katerim oblikujemo našo realnost, spreminjamo občutke, našo vibracijo in nam pomaga, da gremo v akcijo ali pa obupamo. 

V tem času imamo možnost, da se dotaknemo svoje podzavesti in razumemo stvari na globlji ravni. Lahko tudi prejmemo sporočila in potrebne namige za svojo pot naprej. 

Posebnost tokratnega retrogradnega Merkurja je ta, da se prične na isti dan kot polna luna v dvojčkih in to, da se konča v času zimskega solsticija. 

Tako polna luna kot solsticij nam bosta pomagala, da zaključimo, kar je še potrebno pred koncem leta, Merkur pa bo še dodajal svojo pomoč v tem procesu. 

Pod vplivom te energije bodo misli iz preteklosti in nerazrešene težave dobile priložnost, da se osvobodijo. Zares bomo naprošeni, da zaključimo to leto in očistimo svoj mentalni ter čustveni kaos. 

Najboljši način za navigiranje skozi to energijo je, da si vzmemo čas zase in ne hitimo. Sprejemanje naglih odločitev v tem času ni priporočljivo.

Retrogradni Merkur ni nadloga, je dar, da vstopimo v svoje skrite kamrice in razumemo sebe na povsem novem nivoju. 

Res pa to ni čas za začetek novih stvari, za pomembne pogovore, sklepanje pogodb... Je čas za notranjo refleksijo, za pogled nazaj, kje smo bili in kam želimo naprej. 

Tema decembra bo opuščanje blokad in miselnih vzorcev, da lahko vstopimo v novo leto s svežo perspektivo in čistim pogledom. 

Da bi razumeli sporočila, ki vam jih prinaša Merkur, posvetite čim več časa čiščenju uma in nepotrebnih miselnih navlak, čeprav vsega morda še ne boste razumeli - vsaj do 22. decembra. Bolj kot bo vaš um in misli čiste, bolj jasno boste lahko slišali sporočila. Bodite torej potrpežljivi, saj boste zares lahko stvari postavili na svoje mesto šele, ko se bo Merkur zopet gibal direktno. 

To je čas za meditacijo. V tem času je tudi dobro, da si zapisujete svoje misli in čustva, pišete dnevnik, da boste lažje razumeli, kaj se dogaja v vas. Tudi če bo Merkur v vas zbudil kakšen dvom, bi bilo dobro, da se poglobite v svoje strahove, temeljito razmislite o pravilnosti svojih dejanj in se v času, ko se Merkur pomika retrogradno, raje odrečete dokončni odločitvi ali podpisu pomembnega papirja.

Izkoristite ta zadnji cikel leta, da počistite svoj um, čustva, misli, svoje miselne vzorce, ki vam preprečujejo, da bi bili tam, kjer si želite. 

Če boste izkoristili to energijo za čiščenje in urejanje sebe, vam retrogradni Merkur ne bo prinesel nevšečnosti pač pa notranjo moč.

Nekaj nasvetov, kako ga lahko v prihodnjih treh tednih izkoristite retrogradni Merkur  v svoje najvišje dobro najdete tukaj.

Povzeto po: foreverconscious.com in Marta Pirnar Tittle