V teh dneh je močen vpliv Merkurja in Neptuna

Astro napoved za sredo, 25. avgust. 

V teh dneh je močen vpliv Merkurja in Neptuna (foto: pixabay) pixabay
25. 8. 2021

Danes imamo aktivno luno, saj se nahaja v ovnu. Prav tako sta zelo aktivna Merkur in Neptun in kažeta dve smeri.

Prva smer izhaja iz notranjih reakcij, to je tisti del, ki te dobesedno poganja v "luft". To je impluzivna reakcija brez razmisleka, brez prepotrebne tišine. Slišiš in takoj reagiraš. Padajo nepotrebne besede. S tem morda ni nič narobe, če se oseba iz takšnih reakcij tudi nekaj nauči o sebi.

Drugi del vpliva Merkurja in Neptuna pa se kaže v osebnem napredku. Ko se zgodijo drugačne reakcije. Slišiš, a ne reagiraš takoj, ampak pustiš novico ali informacijo, da "prenoči". Pa če tudi je to samo za pol ure. Ker se na ta način poveže tvoja intuicja (Merkur) s tvojim notranjim uvidom (Neptun) in zelo hitro ugotoviš ali je nekaj resnično oz. ali je res vredno skočiti v zrak. 

Zelo tanka meja je med tema dvema korakoma, a jaz priporočam drugega, ker tudi če enako misliš čez pol ure, bo ton tvojega glasu drugačen in to je tisto, kar lahko pade na plodna tla. 

Ta dva planeta sta trenuno vsak v svojem domačem znaku, zato sta tudi tako močna v delovanju. Novice bodo šibale kot po tekočem traku. Marsikomu se lahko pojavi glavobol, ker te stare navade in rutine utesnjujejo, nove pa bi rade vstopile, a ne na način, kot ga vsiljujejo, ampak na način, ko začutiš s čim in s kom si dejansko povezan.

Luna v ovnu pa dodaja aktivnost . Šumanova frekvenca raste. In ob takšnih dnevih je zelo dobro biti fizično aktiven z vmesnimi počitki, ker planeti, ki se zdaj nahajajo v devici imajo radi, da so zadeve urejene - doma in v službi ... Urejenost, organiziranost, prečiščenost, pa kakšen počitek ali sprehod v naravi. Torej misli stran od "norije" in fokus na notranjo umirjenost.

Medji, politika in zdravstvo bo napenjalo vse strune v isti lonec. Nekje se izgublja njihova nit, nekje se ustvarja pritisk, a ne pride do vrelišča. Nekdo izgublja. Zdaj je samo še film, ki ga predvajajo, a ni več gledljiv, ni več zanimiv, ni več uporaben ...

Sedaj je zelo pomembno med tema dvema planetoma ozavestiti, zakaj nekaj potiskaš v sebi, zakaj nekaj ne skomuniciraš, zakaj si ne dovoljuješ osebne svobodne misli, komunikacije, dejanja, ki te dvigne, ki te napolni in izpolni. Zakaj raje ostajaš v bolečini, namesto da jo izraziš, da se je osvobodiš.

Osebni stik s sabo je v tem trenutku zelo pomemben. Tisto, kar tlačiš vase je pobeg pred soočanjem s samim sabo, pred resnico in hkrati si s tem nastavljaš črvičenje v želodcu in v glavi. Želodec je odraz, da nečesa ne sprejemaš. Glava je odraz, da se upiraš. 

V ozadju pa se nahaja želja po občutku varnosti - čustvene, finančne, življenske ...

Dinamični dnevi so pred nami in dobro se je povezati z neko prjetno mislijo, ki te pelje skozi vsakdanjik. 

Sonja Šmit