Horoskop: Uničevalec stresa za vaše znamenje

Kaj je tisto, kar vam lahko pomaga, glede na vaše astrološko znamenje ovna, bika, dvojčka, raka, leva in device, ko ste vznemirjeni, žalostni ali pod stresom?

Horoskop: Uničevalec stresa za vaše znamenje (foto: pexels) pexels
16. 4. 2021

OVEN

Običajno ste ovni dobri pri upravljanju s stresom in tveganjem, vendar tako zelo nemirni, da se lahko hitro znajdete pod močnim stresom. Ker je oven odličen pri gradnji strategije, zato v izogib stresu najprej preuči korake, ki jih bo naredil. Pisanje spiska vas bo prisililo, da upočasnite hiter tempo in razmišljate, preden začnete podlegati napetostim. Rešitev boste našli v igrah, kot so košarka, squash, rokomet, boks. Izključite, ko ste po stresom iz svojega vsakodnevnika stimulanse, kot so kofein, alkohol, začimbe, svetle luči, glasna glasba ali zvonjenje telefonov in druge motnje, dokler se ne počutite bolj umirjeni.

Zapomnite si: Izkoristite negativne okoliščine sebi v prid in premagali boste stres.

BIK

Bik mora biti prepuščen samemu sebi, da lahko zbeži pred stresom in v tišini meditira. On je sposoben skrbno preučiti vse možnosti in uporabiti praktičnost, še posebej takrat, ko ga vznemirijo hitre spremembe. Ko je bik pod stresom, lahko zgreši pomembne podrobnosti ali napačno presodi okoliščine. Da bi se izognil stresu in si privoščil čas za sprostitev, potrebujete udobje. Pomaga mu lahko gledanje televizije, zato se mora udobno namestiti v svoj kavč, se odklopiti in preprosto uživati v filmu. Sprosti ga tudi kozarec vina in prijetna večerja. Ker biku vlada Venera, se vedno počuti pomirjenega obdanega z zelenjem, zato se lahko približa naravi z vrtnarjenjem ali sprehodom v gozd in stres bo le še neznanka.

Zapomnite si: Postanite najbolj pozitiven in navdušen človek, kar jih poznate in premagali boste stres.

DVOJČKA

Ko se dvojček znajde v stresnem obdobju ali trenutku, nemudoma vzame telefon in pokliče zaupanja vrednega prijatelja. To je popolna odločitev, saj bo poslušanje objektivnega mnenja opazovalca omogočilo dvojčku nov vpogled v stresno situacijo. Če se želite izogniti stresu, črtajte vse, kar vam preprečuje, da nadaljujete s svojo razigranostjo in navdušenjem. Zamenjajte okolje, odpotujte za nekaj dni in se usmerite v spremembe, saj boste le tako hitro pozabili na stresne situacije. Vsak problem boste rešili hitreje, če boste oddaljeni od vsakodnevne rutine, ki vas omejuje. Če imate brata ali sestro, ki vam je vedno svetoval, ko ste odraščali, lahko v času stresa najdete v njih odlično zdravilo, iskren pogovor.

Zapomnite si: Z vsakim, ki ga srečate, ravnajte tako, kot si želite, da bi drugi ravnali z vami in izognili se boste stresu.

RAK

Ko je rak pod stresom, se skrije v svojo lupino in o težavah ne razpravlja. To je njegova samozaščita, ki pa ne vodi v rešitve. Raki, da zbežite pred stresom enostavno potrebujete nekoga, ki vam je blizu, ki vam bo stal v težkih trenutkih ob strani. Stres vam povzroča tudi to, da vaša preteklost preveč vpliva na vašo prihodnost, zato je rešitev v tem, da se usmerite v boljši jutri, včeraj pa naj bo vaša neznanka. Nekaj novih izkušenj je balzam za vašo dušo in odlično zdravilo proti napetosti. Sprejmite dejstvo, da je življenje ustvarjalni proces in stres vas ne bi smel ustaviti, ampak bi vas moral motivirati. Vaša rešitev je tudi vaša globoka intuicija, zato jo uporabite za iskanje umirjenosti.

Zapomnite si: Bodite ostrega duha in nežnega srca in premagali boste stres.

LEV

Ko je lev pod stresom, bi moral biti obkrožen s prijatelji, ne pa izgubljati se v izolaciji. Pojdite med ljudi, privoščite si elegantno kosilo v restavraciji. Privoščite si nekaj novega, morda obleko priznanega oblikovalca in komplimenti vas bodo popeljali v boljše počutje in to, da boste pozabili na stres. Izogibajte se tistim ljudem, ob katerih se počutite manjvredni na kakršen koli način, ne glede na videz, status ali dosežek. Več bo v vašem slabem obdobju ljubezni in podpore, pomembnih ljudi in prijateljev, hitreje se boste okrepili od tistega, kar vas je pretreslo. Sprostili vas bodo tudi skupinski športi ali ples. Ker ste odličen igralec, lahko na stres pozabite tudi na odru.

Zapomnite si: Izberite si delo, ki je v sozvočju z vašimi vrednotami in izognili se boste stresu.

DEVICA

Zelo ciljno usmerjene device bo malo stvari odvrnilo od tega, da bi končale to, kar ste začele, če pa vam ne uspe, se hitro znajdete pod stresom. Najprej se, da se vznemirjenju izognete prepričajte, da so stvari, ki jim posvečate energijo in čas vredne vašega trdega truda. Tako se boste lahko izognile morebitnemu stresu že preden se vas dotakne. Ko se znajdete pod stresom, čutite potrebo po nadzoru celotnega okolja. V sebi tehtate in analizirate, zato potrebujete sprostitev v pravem pomenu besede. Vaša rešitev je lahko pisanje dnevnika, vendar bodite pri tem bolj lahkotni. Vaš najboljši način da se znebite napetosti je čiščenje omar, računalnika in stanovanja. Organizacija brez tesno začrtanih smernic, z noto spontanosti, je najboljša terapija za vas.

Zapomnite si: Veliko se smejte, saj smeh nič ne stane, je pa neprecenljiv in z njim boste premagali stres.

Ostala znamenja, tehtnica, škorpijon, strelec, kozorog, vodnar, ribi preberite v 2. delu.

Pripravil: Horoskop.si