Kakšen je KOZOROG kot partner, sodelavec, prijatelj in starš?

Kako se kozorog znajde v različnih življenjskih vlogah?

Kakšen je KOZOROG kot partner, sodelavec, prijatelj in starš? (foto: profimedia) profimedia
28. 2. 2023

Ljudje, rojeni v znamenju kozoroga, veljajo za zelo delovne, vztrajne in disciplinirane. Vedno si prizadevajo biti še boljši na vseh področjih. Preverite, katere lastnosti jih odlikujejo ter kakšni so v različnih odnosih.

Najboljše lastnosti

Kozorogi so izjemno vztrajni, zagnani in ambiciozni. Pripravljeni so se truditi tudi takrat, ko postane težko, zaradi česar so lahko izjemno uspešni pri uresničevanju svojih ciljev. Obenem so tudi zelo praktični in premišljeni.

Pomanjkljivosti

Včasih pa lahko zaradi ljubezni do uspeha kozorogi pretiravajo. Nagnjeni so k deloholizmu in izgorelosti. Njihova vztrajnost se lahko prelevi tudi v trmo in lahko imajo težave s prilagajanjem.

Kozorog in kariera

Kot že omenjeno, so kozorogi zelo ambiciozni in delovni. Pripravljeni so iti daleč (tudi predaleč), da bi uresničili svoje cilje, zaradi močnega moralnega kompasa pa se običajno izogibajo umazanim igram, ni pa nujno. 

Dobro znajo usmerjati ljudi, zato se odlično znajdejo tudi na vodilnih položajih, včasih pa lahko postanejo nekoliko pokroviteljski.

Kozorog in prijateljstvo

Zvesti kozorogi prijatelje jemljejo zelo resno. Sprva morda potrebujejo veliko časa, da bi nekoga spustili v svojo bližino in mu zaupali, a enkrat, ko se to zgodi, bodo kozorogi izbranim osebam stali ob strani ne glede na vse.

Svojega prijatelja bodo kozorogi spodbujali k rasti in boljšemu življenju, odkrito pa bodo povedali tudi, ko se jim bo zdelo, da nekdo od bližnjih počne napako. Ob posebnih priložnostih pa kozorogi slovijo po tem, da radi presenečajo s krasnimi darili.

Kozorog in družina

Kljub temu, da jim veliko pomeni kariera, so kozorogi tudi veliki ljubitelji družine. Cenijo tradicijo in težko bi družini obrnili hrbet. Lahko se zgodi, da bodo kozorogi ohranjali stike tudi z družinskimi člani tudi, če jim ne bo prijetno, samo zato, ker bodo imeli občutek, da je to njihova dolžnost.

Kot starši so kozorogi umirjeni, lahko nekoliko strogi. Svojih otrok bodo učili sprejemanja odgovornosti in pomena discipline. Spodbujali jih bodo, da delajo na svojih sanjah in da ne obupajo ob prvi oviri.

Kozorog in razmerja

Kakor v prijateljstvu, tudi v ljubezni kozorogi potrebujejo kar nekaj časa, preden nekoga spustijo v svojo bližino. A enkrat, ko se odločijo za razmerje, so izjemno zvesti in naklonjeni.

Prevare in izdaje so za kozoroge prava redkost in enako pričakujejo tudi od svojega partnerja. Obenem pa potrebujejo nekoga, ki bo razumel njihovo ljubezen do službe in jih ne bo oviral na poti do kariernega uspeha.

Preberite si še: Vse o horoskopskem znaku kozorog (22. december–19. januar)

in MAREC - Čas novega zagona in bujne domišljije!

Poglejte si tudi podkast, v katerem smo govorili o vedski astrologiji in o letu 2023: