12 življenjskih modrosti, na katere smo pozabili

Največja težava sodobnega človeka je pozabljanje – individualno, kolektivno, zgodovinsko in kulturno. Pozabili smo na modrosti naše preteklosti, na našo vlogo v sedanjosti in na odgovornost za prihodnost.

12 življenjskih modrosti, na katere smo pozabili (foto: unsplash) unsplash
23. 8. 2019

Na individualni ravni je ego tisti, ki si želi, da bi ostali v pozabljivosti, saj tako prekinemo vez z dušo in univerzalno zavestjo. Če bi živeli vsepovezanost, bi se ego namreč razblinil. Na kolektivni ravni pa je pozabljanje v interesu potrošniške družbe, saj ljudi vodi v nezavedno potrošništvo, materialistično stanje uma, neavtentičnost, strah in posledično v vodljivost.

K sreči pa ima vsak priložnost, da zopet obudi spomin ter se poveže sam s seboj in s celotnim svatstvom. Spominjanje je nenazadnje središče duhovne poti in samorealizacije.

Na kaj smo pozabili?

 • Na našo vlogo v naravi

V zadnjih stoletjih se neizmerno odmikamo od narave, jo izkoriščamo, uničujemo in poskušamo nadzorovati s sebično norostjo. Poskušamo se umakniti iz naravnega kroga življenja. Pozabili smo, kako poslušati in razumeti naravne ritme in cikle Zemlje ter živeti v harmoniji z njimi.

 • Na povezavo z lastno dušo in Kozmosom

Ločitev od izvora, ki nas napaja z življenjsko energijo in ustvarja, vse kar je, nas pahne iz ravnovesja, harmonije, sreče ter vodi v bolezen. Pozabili smo na skupen ples naše lastne duše in vesolja.

 • Na stare modrosti

V želji po znanstvenih dognanjih in racionalizaciji uma, smo pozabili na modrosti, ki so bile odkrite in bivale že tisočletja pred nami. Na modrosti naših prednikov, ki so še živeli v harmoniji z vesoljem.

 • Na svojo pot in sanje

Pozabili smo sanjati sanje življenja. Pozabili smo na svojo resnično bit in svojo resnico, da smo kreatorji svojih življenj, da imamo moč, da uresničimo svoje sanje.

 • Na svoje poslanstvo

Preveč kaosa, ropota in motenj v vsakdanu je povzročilo, da smo pozabili, zakaj smo prišli na Zemljo. Pozabili smo na svojo avtentičnost in notranjo iskro, ki nas vodi k sreči in samorealiziaciji. Pozabili smo, da smo duhovna bitja utelešena v fizični svet in tukaj zato, da nekaj napravimo.

 • Da je vse ljubezen

Pozabili smo, da je vse energija in zavest ter da je ljubezen temeljni gradnik našega obstoja.

 • Odpuščati

Odpuščanje je znak, da se spomnimo, da smo eno, da ni žrtev in plenilcev. Vsi smo skupaj in se združeni pomikamo po dinamični mreži življenja.

 • Biti svobodni

Biti brez strahov, občutkov krivde, lažnih ideologij, zataknjenosti v materialno, umetno narejenih pravil in zakonov... Narejeni smo za svobodo – brez strahov.

 • Na svojo resnično moč

V življenju polnem strahov smo pozabili na svojo ogromno moč volje in misli, s katero lahko ustvarjamo svojo realnost.

 • Na lekcije iz zgodovine

Smo se iz zgodovinskih lekcij kaj naučili? Vedno znova ponavljamo iste napake, iste vzorce pohlepa in samouničevanja.

 • Biti preprosti

Življenje je preprosto. Preprostost pomeni, da potrebujemo zelo malo in ne potrebujemo vseh mogočih reči, ki le zamegljujejo naš pogled na življenje.

 • Zaupati

Pozabili smo biti začudeni nad čudesom življenja. Naš strah, skepticizem in ciničen pogled na svet je omogočil, da smo izgubili zaupanje vase in v čudeže življenja. Pozabili smo, kako verjeti. To je osiromašilo našo dušo.

Vse resnice so skrite nekje globoko v nas, potrebno je le pobrisati prah, se jih zopet spomniti ter jih zaživeti.

Vir: soulhiker.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri