3 načini, kako ustvariti duhovno partnerstvo

Vsi si želimo čarobnih odnosov, ki nas osrečujejo, navdihujejo, da postanemo boljši ljudje. A resnica je, da nam vesolje ne bo prineslo takšnih odnosov na pladnju. Potrebno jih je ustvariti.

3 načini, kako ustvariti duhovno partnerstvo (foto: profimedia) profimedia
17. 9. 2018

Če je interes na obeh straneh, je lahko odnos kraj, kjer se bosta dva zavestna posameznika skupaj razvijala in ustvarila nekaj lepega. To bi tudi moral biti namen vsakega odnosa, kajne? Da skupaj rastemo, se razvijamo, spodbujamo, si pomagamo in smo si v oporo ter ustvarjamo nekaj lepega, zase in za planet.

Kako torej ustvariti duhovno partnerstvo?

 1.    Spremenite prepire v rešitve

Nekako smo prepričani, da so prepiri znaki toksičnega odnosa, ki ga je potrebno zapustiti. A to ni nujno potrebno. Zakaj? V primeru, da sta oba partnerja pripravljena zavestno pogledati globoko vase, lahko odnos na ta način še kako okrepita. Vsakič, ko pride do konflikta, se pogovorita iskreno in jasno. Če vaju ni strah, skupaj poiščita vzroke za prepir. Zakaj se tako odzivata, katere strahove ali družinske vzorce nosita v sebi, zaradi katerih se zatakneta? Na ta način se lahko prepiri zlahka spremenijo v iskren pogovor ter čuječno opazovanje, ki omogočijo osebnostno rast. Vključita humor, ko se pričneta prepirati, nasmejta se: “Poglej, spet prihajajo na plan najine negotovosti!”

2.    Preživita skupni čas v naravi, skupni meditaciji, raziskujta…

Pomembno je, da je v odnosu določena resonanca med delovanjem uma, duše in telesa drugega. Če se en partner odloči denimo za vegetarijanstvo ali kaj druega, kar mu veliko pomeni, je pomembno, da je drugi vsaj odprt za tovrsten življenjski slog, da ne zatira idej in interesov drugega ter želi izvedeti več. Vsak ima še vedno svojo lastno pot, a pomembno je, da čuti podporo pri stvareh, ki jih počne.

Skupno izobraževanje, meditacija ali raziskovanje narave - skupna izkustva torej, bodo partnerja zbližala bolj kot karkoli.

3.    Spoznajta energetsko polje drugega

Naše energetsko stanje je odvisno od zavestnih in podzavestnih misli, čustev… Ko nekoga spustimo blizu, ga spustimo tudi blizu svoje potisnjene bolečine, občutkov negotovosti, strahov. Skozi odnos lahko ugotovita, da imata oba energetske blokade, ki jih povzročajo travme iz preteklih odnosov. A v tem leži čar! Da skupaj odkrivata tudi svoje zataknjenosti in jih skupaj premostita. Tako postanemo boljši ljudje, kar je tudi namen odnosov. Da spreminjamo, kar ni dobro in se učimo.

thespiritscience.net

Preberite še: Dogovor duše in kako ga prepoznati

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri