5 znakov, da ste v odnosu z duhovno zrelo osebo (ali ste ta oseba morda sami)

Nekaterim se zdi, da je dandanes težko najti nekoga, ki je duhovno zrel. No, kdo sploh so »duhovno široki ljudje«?

5 znakov, da ste v odnosu z duhovno zrelo osebo (ali ste ta oseba morda sami) (foto: profimedia) profimedia
14. 4. 2018

Duhovno razviti ali duhovni bojevniki so ljudje, ki vidijo svet »drugače«, ki zavestno živijo, se razvijajo ter iščejo resnico v sebi. So samozavestni a hkrati skromni.

5 znakov, da ste v odnosu z duhovno zrelo osebo (ali ste ta oseba morda sami):

1. So zvesti sami sebi

Zavedajo se, da je pomembno, da nekaj časa preživimo sami s seboj, da ni potrebno, da smo z nekom prav vsak trenutek. Le takrat, ko smo sami se lahko zares povežemo s svojo dušo. Naj bo to skozi meditacijo, jogo ali le s sprehodom po gozdu. Potrebujejo odklop od hitrega tempa življenja, službe in družbe ter se povežejo s svetom, ki živi v njihovi duši in srcu.

2. Kritike drugih jim ne preprečijo dobre volje in uspeha

Ker se jasno zavedajo, kdo so, kaj si želijo v življenju, kaj je njihovo poslanstvo in kaj morajo početi, se požvižgajo na kritike drugih. To ne pomeni sicer, da ignorirajo mnenja drugih, a na koncu dneva verjamejo vase ne glede na to, kaj si drugi mislijo o njih.

3. Nimajo potrebe po občutku pripadnosti

So ljudje, ki se zavedajo, da njihov stil življenja ni podoben večini, da so velikokrat črne ovce, a jih to ne moti. Občutek pripadnosti občutijo do vsega, kar je, in ta izhaja iz njihove notranjosti, ne iz okolice. Edino, kar jih zanima je, da živijo svojo resnico in uresničujejo svoje poslanstvo.

4. Do vseh se vedejo spoštljivo

Tudi ko so z ljudmi, s katerimi se morda ne razumejo najbolje oziroma ne vibrirajo podobno, se do njih vedejo spoštljivo in ljubeče. Ne obsojajo, saj razumejo, da smo vsi različni in vsak na svoji poti.

5. Ni jih strah prihodnosti, vsak trenutek sprejemajo odprtih rok

Najtežja stvar za človeka ja, da izstopi iz cone udobje ter se spopade s spremembami. Duhovni bojevniki se zavedajo, da so spremembe edina pot do rasti in razsvetljenja, zato jih pogumno pozdravljajo v življenju ter se jih veselijo. Prav tako se zavedajo, da zaskrbljenost nad prihodnostjo in kako naj bi bilo, nima smisla. Živijo s tokom in v vsaki situaciji vidijo lekcijo ter možnost za rast.

dailyvibes.org

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri