Kaj pomeni sprejemati?

Če pri nekem opravilu ne morete uživati, ga lahko vsaj sprejmete kot koristno in potrebno. Sprejemanje pomeni naslednje: trenutna situacija zahteva od mene, da to naredim, zato sem pripravljen to narediti.

Kaj pomeni sprejemati? (foto: unsplash) unsplash
9. 10. 2019

Načini prebujenega delovanja so: sprejemanje, uživanje in navdušenje. Vsak izmed njih predstavlja določeno vibracijsko frekvenco zavesti. Biti morate zelo pozorni, da je pri vsem, kar delate, od najpreprostejše do najzapletenejše naloge, eden izmed treh načinov vedno aktiven.

Če niste v stanju sprejemanja, uživanja ali navdušenja, si svoje delovanje pobliže oglejte in najbrž boste ugotovili, da povzročate trpljenje sebi in drugim.

Sprejemanje

Obširno smo že govorili o pomembnosti notranjega sprejemanja tega, kar se zgodi, sprejemanje tega, kar moramo narediti, pa je le drug vidik sprejemanja. Verjetno boste težko uživali na primer ob menjavi predrte pnevmatike sredi deževne noči na samotnem kraju, kaj šele, da bi bili nad tem navdušeni.

Lahko pa to okoliščino sprejmete. Delovati in obenem položaj sprejeti pomeni, da smo mirni, medtem ko delo opravljamo. Ta mir je subtilna energijska vibracija, ki se izlije v to, kar delamo.

Na prvi pogled je sprejemanje videti kot pasivno stanje, dejansko pa je aktivno in ustvarjalno, saj prinaša nekaj povsem novega. Ta mir, ta izostrena energijska vibracija je zavest in eden izmed načinov, na katerega vstopa v svet, je predano delovanje, katerega bistvo je sprejemanje.

Če ne morete niti uživati niti sprejeti tega, kar delate, to opustite. Sicer ne sprejemate odgovornosti za edino stvar, za katero jo sploh lahko sprejmete in je obenem tudi najpomembnejša – za svoje stanje zavesti.

In če ne sprejemate odgovornosti za stanje zavesti, ne sprejemate odgovornosti za življenje.

Iz knjige Nova zemlja, Echkart Tolle

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri