Kako se odločati zase in sprejemati odločitve, ki niso všeč drugim?

Danes odgovarjam na vprašanje Patricije, ki sprašuje: »Kako se odločati zase, sprejemati odločitve, ki niso všeč drugim, npr staršem in ob tem ne imeti slabe vesti?«

Kako se odločati zase in sprejemati odločitve, ki niso všeč drugim? (foto: Shutterstock) Shutterstock
3. 3. 2015

Vprašati se moramo, ZAKAJ nas sploh skrbi, da naša odločitev nekomu (staršem, partnerju...) ne bo všeč? In možni odgovori so naslednji:

1. ker se bojimo zavrnitve: v tem primeru verjamemo, da nas bo njihova zavrnitev prizadela in če se iz tega razloga odločimo drugim v prid, smo se pravzaprav prav tako odločili zase. Zakaj? Pretehtali smo namreč, da bi nas njihova zavrnitev bolj bolela, kot če se odpovemo svojim željam. To pa deluje samo na kratek rok! Kajti to življenje, za katerega smo se MI odločili, moramo potem živeti MI, ne tisti drugi. Seveda pa »paše«, ko lahko s prstom pokažemo na nekoga in rečemo: »Zaradi tebe sem sprejel-a to odločitev.« Ni res. Sprejeli ste jo zaradi sebe, da bo manj bolelo. Odločitev je bila v vsakem primeru vaša in z njo boste morali živeti vi.

2. ker nočemo prizadeti drugih: v tem primeru sklepamo zgolj po sebi. Ker nas boli, ko dobimo v odgovor »ne«, sklepamo, da v isti meri ta »ne« boli tudi druge. Torej gre zgolj za projekcijo. Naučite se, torej, sami bolje prenašati zavrnitvene odgovore! :) Po drugi strani, pa ne zaupate v njihovo zmožnost odzivanja na življenjske situacije. V bistvu nimate pojma, kakšna bo njihova reakcija, dokler ne izrečete svoje odločitve! Velikokrat pa se uresničijo ravno naši najhujši strahovi. Zakaj? Ker verjamemo v te scenarije in jih hranimo s svojo pozornostjo in strahom (torej energijo). Seveda, se potem uresničijo! Le kako se ne bi??

3. ker si želimo potrditve in sprejemanja: no, pa smo spet pri sklepanju »pogodb« z drobnim tiskom. Če tekate za drugimi v želji po potrditvi, zahvali in sprejemanju, delate račun brez krčmarja. NIKOLI ne boste mogli narediti dovolj, da bi od njih v zameno prejeli to, kar si želite! Po navadi se zgodi ravno obratno! Postanemo jim samoumevni ter nobene zahvale in spoštovanja od nikoder. Pa smo spet tam, česar smo se najbolj bali. Svoje odločitve in akcije sprejemajte in dajajte BREZPOGOJNO in ne da bi prejeli nekaj v zameno. In ravno na ta način, boste prejeli VSE.

In še en pogoj je, če želite sprejemati dobre in koristne odločitve zase: zelo dobro morate poznati Sebe. Ko si postavljate želje in cilje, se vprašajte, OD KOD vam te želje in cilji? Kdo je vplival na vas pri tem (zavestno ali preko podzavestnih programov iz otroštva)? Starši, mediji, partner, strah, jeza, otroci, priročnost? Kaj si VI zares želite? Sama sem si še pred nekaj leti želela biti direktorica kakšnega multinacionalnega podjetja in verjela, da je to moja srčna želja. Pa ni! Zdaj mi je jasno, da bi v takšni službi zelo trpela in da je bila to zgolj želja ega. Šele skozi spoznavanje in resnično poslušanje same sebe sem ugotovila, da je bil to zgolj vpliv okolja in predstava o poslovnem uspehu. In nikoli si ne bi zase mislila, da bom soulwork terapevt s popolnoma fleksibilnim delovnim časom in mnogo pustolovskimi potovanji po svetu! Takšen scenarij si lahko izmisli samo Duša hehe in uživam bolj, kot sem kadarkoli prej! Dobra novica je, da tudi vam to PRIPADA – samo vzeti si morate!

Želite z mano stopiti na nov nivo ustvarjanja? Potem morate priti na vikend transformacijo s kakavovim obredom, kjer se boste prečistili, povezali s svojim Srcem in vstopili z višjo vibracijo v to prelepo pomlad. Na voljo so samo še 3 prosta mesta, zato se mi hitro prijavite na info@soulwork.si.

Te čudovite kakavove obrede izvajam samo nekajkrat na leto, zato bo naslednja ponovitev predvidoma šele jeseni 2015. Podarite sebi to prelepo in močno transformacijo v mesecu žensk in materinstva, kar je tudi odlična ideja za darilo za vaše drage dame in mame :)

V soboto, 21. 03. 2015 ob 15:00-20:00 bo v hotelu Plaza potekal posebni pomladni 5-urni Kakavov obred s treningom empatije, kako NE prevzemati nase čustev in prtljage drugih ljudi. Očistili se boste pretekle prtljage in se naučili, kako pomagati ljudem brez da bi »jedli« njihove smeti. Ta obred s treningom empatije je primeren za vse, ki čutite težo okolja in prtljago drugih in pa za vse, ki veliko delate z ljudmi na kakršnemkoli svetovalnem ali terapevtskem področju: pravnem, finančnem, zdravstvenem, v javni upravi, terapevtsko, energetsko delo...

V nedeljo, 22. 03. 2015 ob 15:00-20:00 bo v hotelu Plaza potekal posebni pomladni 5-urni Kakavov obred z razreševanjem energetskih vezi. Odvezali se bomo od energij preteklosti, vendar ne bomo rezali teh energetskih vezi, kajti tako bodo samo prišle nazaj! Če ste se kdaj spraševali, zakaj po rezanju energetskih vezi ni nič bolje, je to zato, ker z rezanjem zopet povzročimo travmo zaradi katere so te vezi sploh v prvi vrsti nastale. Na tem posebnem obredu boste spoznali, kako ZA VEDNO razrešimo energetsko vez z nekom tako, da se ne vrne več. BONUS: vezi boste tokrat razrešili z 2 osebama po vaši izbiri (na primer z mamo, očetom, partnerjem, otroci, šefom...)!

Lahko se prijavite na posamični obred (cena je 108 eur) ali na oba skupaj po posebni ceni:

POSEBNO POMLADNO DARILO ZA VAS: Prispevek za celoten vikend (21. 03. in 22. 03.) oziroma oba obreda in 10 ur neverjetne življenjske transformacije je samo 157 eur namesto 216 eur. Tega res ne smete zamuditi, zato se mi čim prej prijavite na info@soulwork.si. Prosta so samo še 3 mesta.

Tina Puncer, soulwork terapevtka

Reality Shifter

Za osebna vprašanja in individualno svetovanje je Tina Puncer dosegljiva na info@soulwork.si. Tinino energetsko zelo močno e-knjigo Prva (čustvena) pomoč lahko naročite TUKAJ.

Spletna stran: www.loving-wisdom.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri