Mlaj bo marsikaj "premetal in prečesal"

2. 4. 2019
Deli
Mlaj bo marsikaj "premetal in prečesal" (foto: profimedia)
profimedia

Poglejmo si, kaj je o prihajajočem mlaju zapisala astrologinja Sonja Šmit. 

V petek imamo mlaj in večina govori o novih začetkih. Mlaj dejansko predstavlja nove začetke, a tokrat predstavlja začetke na malce drugačen način.
Vladar te Lune je Mars, ki se je prestavil v Dvojčka in ziblje v smeri ozaveščanja.

Nekaj, kar nam v trenutku povzroči preglavico ali nemir, je v bistvu naš fantastičen učitelj. Kaj te je v tistem trenutku najbolj vznemirilo? Kateri del ti v tistem trenutku povzroča jezo? Česa ne želiš spustiti?

Mogoče ne sprejmeš "ne" kot odgovor, mogoče tega, da gre nekaj mimo tvoje kontrole ali pa ne sprejemaš spremembe same, kot takšne. Da je nekaj drugače, kot si si ti zamislil/a. 
Kaj pa, če obrneš zadevo, predrugačiš smer in pogled? In se v tistem hipu vprašaš: "Kaj mi to sporoča? Na kateri drug kraj me življenje pošilja, ker me očitno v tega, ki sem si ga zamisli/a, ne spušča?" In tako pogledaš še v drugo ali tretjo rešitev.

Zakaj ženska vztraja v moški energiji? Ker nekaj dokazuje, ker s tem misli, da ima končno svojo moč. Če povzdigne ton, misli, da je močnejša. Pa ni tako. Moč je ravno v ženski energiji in moč moškega je v pristni moški energiji. In vse vsiljene oznake, kot so; copata, mehkužec ipd. sploh ne držijo. Če zna nekdo pokazati čustva, svojo bolečino in ranljivost, to ni copata. To je spoštovanje samega sebe in drugega v nekem odnosu. Seveda, ko se to začne izrabljati v lastno korist, je to manipulacija lažnive osebe, ki je za svojo lastno korist pripravljena it čez sebe. Po domače taki osebi rečemo, da hodi čez trupla, samo, da doseže svoj cilj.

Mlaj v ovnu je goreča, aktivna energija, a tudi eksplozivna energija.

Te dni lahko velikokrat slišite o požarih in karkoli povezano z ognjem. Pogosti so lahko tudi izbruhi jeze, predvsem v družinah in poslovnih partnerstvih. Zakaj? Zato, ker en dogodek, s katerim se marsikaj lahko ali celo mora predrugačiti, povzroči jezo, nemir, stisko... Ker ljudje nenehno govorijo o željah po spremembi, ko ti jo vesolje omogoči, pa čeprav na "čuden" način ali z zelo "čudno" potjo do nje, pa "joj in oh in sploh". "Tega pa ne bi, tega pa si nisem tako zamišljal."

Med in mleko se cedita tam, kjer potekajo zadeve tekoče. In ne tam, kjer se trdno držiš svoje kontrole in še bolj stiskaš vozel, ki se je naredil na ruti ali robčki. Poskusi. Zaveži vozel na krpi. In namesto, da ga previdno odvozlaš, začneš iz nemoči in strahu ali iz nemira še bolj stegovat krpo. Vozel se manjša, a postaja še bolj trden, še manj rešljiv. No, tako deluje človek v svojem življenju. Zapleta zadevo tam, kjer bi se moral ustaviti in samo z notranjim mirom lepo počasi odvozlati zadevo. Dela pa ravno obratno - še bolj se zapleta z lažjo, s strahovi, z občutkom, ki ga dela nemočnega. In kateri je ta občutek? Pokazati svoja prava čustva. 

Včasih lahko prava čustva na nekoga delujejo zelo grobo. Od tod značilne besede, da resnica boli. Ne, resnica ne boli. Boli laž, boli skrivanje svojih čustev, boli neiskrenost. Resnica osvobaja. Dodaja možnost, da se tudi druga oseba odpre. Sprejemanje resnice pa je druga pesem, ker nje se človeštvo boji. Strah, da ti nekdo ne ploska, da te nekdo ne obožuje, te ne časti tako, kot si si ti zamislil. Seveda, da ne in seveda da ti bo prava ljubezen (ni važno katera in kakšna) v lice povedala, kaj popravi. Lažna pa to dela za hrbtom. 

Ta mlaj govori o takšnih novih začetkih. Predrugači, spremeni, pokaži sebe v pravi luči in ne "tancaj in ne jamraj", ker ti odgovor ni všeč. Prisluhni mu in se raje vprašaj, kaj od tega drži, kaj lahko spremeniš, da naslednjič ne bo potrebno še enkrat iti skozi isto bolečino. In če ne drži nič, pojdi naprej po svoji začrtani poti. Prava pot je tista, ki te notranje osrečuje, zadovolji in prinaša notranje zadovoljstvo brez dodatnih pomislekov in analiz. Dokler nisi notranje srečen, ti noben smeh in evforija ne pomagata, ker sta samo trenutna. Znotraj pa še vedno tli hrepenenje po nečem. 

"Huda Lunca" je ta. Premetala bo in prečesala bo marsikaj in marsikoga. A saj veš, veter je priporočljiv. Opraševanje bi se brez vetra zmanjšalo, pa še auro ti veter lepo prečisti. 
Tako da spusti veter v svoje življenje. Ko se ziblješ kot list na vetru, plavaš s tokom. Samo si in veš, da te bo pripeljalo točno tam, kjer ti je namenjeno biti. 

Sonja Šmit

Za dogovor o osebnih smernicah in kaj ti nosi 2019 pa me za naročilo kontaktirajte na zasebno sporočilo