POLETNI SOLSTICIJ 2024 - vrhunec energije in svetlobe

13. 6. 2024
Deli
POLETNI SOLSTICIJ 2024 - vrhunec energije in svetlobe (foto: shutterstock)
shutterstock

Pred nami je sončev obrat oz. najdaljši dan leta na severni polobli. Poletni solsticij je eden od starodavnih dnevov moči, ko so meje med svetovi najtanjše in so energije narave najbolj naklonjene manifestaciji vseh vrst. 

Kozmična energija okrog poletnega solsticija (četrtek, 20. 6. 2024) prinaša intenzivno energijo. Osvetljuje vsa področja našega življenja, ki potrebujejo našo pozornost. Prinaša posebne posvečene občutke. 

Tradicionalno se je na dan poletnega sončevega obrata častilo vez z naravo in elementalnimi ter duhovnimi bitji, opravljali so se obredi za zdravljenje planeta, vidstva, ljubezni, spolnosti, ustvarjalnosti, sreče, zdravja, želja in zaščite. Poletni sončev obrat je čas praznovanja plodnosti, sposobnosti materinskega aspekta Boginje, ki ustvarja. 

“Ob kresi se dan obesi”

Na ta dan so naši predniki kurili kresove. Od poletnega solsticija dalje sonce pojema, zato so naši predniki verjeli, da ogenj, zakurjen na kresno noč, pomaga soncu ohraniti in pomnožiti njegovo moč. Kresove so netili na vrhovih hribov, čim bliže nebu, nato so okoli ognja peli in plesali, skakali čezenj ali skozenj ter hodili po žerjavici.

Ker je Sonce izredno pomembno za planet Zemlja, saj s svojo toploto in svetlobo vzdržuje življenje na njej, je za naše prednike bil to eden od najpomembnejših praznikov, nabit z magijo in čarobnostjo.

Svojo moč so takrat preizkušale vile in škrati, na kresno noč naj bi čudežno moč imela tudi voda – umivanje v njej naj bi prinašalo zdravje in lepoto, neporočena dekleta pa naj bi v odsevu vode celo zagledala bodočega moža.

Kako poletni solsticij vpliva na nas?

Naša telesa instinktivno sprejemajo močan dotok svetlobe, ki ga prinaša poletni solsticij, ki velja za enega energetsko najmočnejših dni v letu. Tudi v sebi lahko sedaj občutimo in si omogočimo velik premik. To moč so prepoznali naši predniki, ki so solsticij vedno blagoslovili z obredi.

Iskalci resnice lahko prav sedaj doživijo močan preboj in si omogočijo svetlejšo pot. Gre za močan čas aktivacije in manifestacije – ključ za ustvarjanje pa je, da imamo jasno željo, kaj si želimo priklicati v življenje in kaj želimo odstraniti ter pustiti za seboj ter udejanjamo aktivne spremembe. 

Na ta dan bodite hvaležni, praznujte svoje življenje. Razmislite, za kaj ste hvaležni. Za sonce in na vse, kar imate.

Poletni solsticij nas spodbuja, da zaživimo svoj polni potencial in pričnemo živeti svoje poslanstvo.

Naše poslanstvo na Zemlji je med drugim, da smo iskreni do sebe, kar ni vedno preprosto. 

Energija poletnega solsticija nas nagovarja, da odpremo vrata novemu, da praznujemo svojo misijo na Zemlji, zaradi katere smo prišli sem. Pomislite na svoje poslanstvo, s čim lahko služite sebi, ljudem, živalim in planetu? Kakšna je vaša vloga tukaj? In se zaobljubite, da boste v novem ciklu to izpolnjevali še bolj osredotočeno. Naprosite energije solsticija, da vam pomagajo odpirati vašo pot.

To je odličen čas za pregled življenja, vaših ciljev, želja… A ne razmišljajte zgolj o njih, pač pa jih spravite tudi v akcijo.

Najdite več radosti v življenju. Sledite ji. Kaj vas osrečuje? Pojdite tja, naredite stvari, za katere čutite, da jih morate, in stvari se bodo same postavljale na svoje mesto. 

Med majem in junijem je vaše življenje lahko dobilo nov ton – novo energijo. Morda ste dobili motivacijo, da pričnete nekaj novega, da obrnete novo poglavje v vašem življenju.

Tu smo, da se učimo, da rastemo in pa tudi da se imamo lepo – da občutimo radost in lahkotnost bivanja. 

Privoščite si radost! Praznujte življenje! Prav tako pa si privoščite poglabljanje vase, globoko refleksijo, ki vodi v spremembo na boljše.

deloma povzeto po: foreverconsicous.com

Preberite si še: