Predniki so vir naše skrite moči - 2.del

Preko očeta in mame v procesu primarne socializacije poberemo vzorce svojih prednikov. Stare kulture pravijo, da na nas tako vpliva sedem rodov prednikov.

19. 4. 2014

Seveda mi nato vplivamo na sedem rodov potomcev, če jih imamo. Ko pridemo namreč v program, ki se mu reče Zemlja, ki ni nič drugega kot program občutkov, si izberemo tako družino, s tem pa prednike, ki nam bodo omogočili, da izkusimo točno tisto, kar potrebujemo za določeno zemeljsko izkušnjo. Dokler teh družinskih vzorcev ne razrešimo, nam velik del moči odteka in ne moremo biti srečni.

Obredi v čast prednikov

Stare kulture se zavedajo te močne povezanosti s svojimi predniki. V ta namen jim izkazujejo veliko več spoštovanja kot današnji atomiziran človek, ki v odtujeni družbi vse bolno in staro zapre v institucije. V čast jim prirejajo razne obrede, v katerih jim preko darovanj izkazujejo svoje spoštovanje in jih prosijo za pomoč ter podporo. Hkrati pa izvajajo njihovi vrači oziroma svečeniki obrede, ki jim pomagajo preseči svoje pomanjkljivosti, ki so jih pobrali v svojem družinskem drevesu. Vedno več tega se izvaja tudi pri nas, saj se  počasi zavedamo, da nas odrezanost od svoji korenin, odreže od naše lastne moči.

Povežimo se s svojimi predniki, živimi in preminulimi, kar zdaj

Tako je priporočljivo, da odnehamo bežati od družinskih vzorcev, češ da ne bomo taki kot starši, ampak da si jih ogledamo in spremenimo, če nas ovirajo. Prepoznavanje vzorcev pa ni vedno najlažja stvar. Sami to najlažje storimo tako, da pogledamo, kateri odnosi nas obremenjujejo in nam ne pustijo, da bi mi bili mi.

  1. V ta namen se umirimo.
  2. Pred sebe pokličemo vsakega izmed svojih sorodnikov posebej in si dovolimo občutiti vse, kar začutimo ob njegovi ali njeni prisotnosti.
  3. Vse neprijetno predihamo v sveti ogenj čiste svetlobe, ki ga v mislih zakurimo poleg sebe.

Tako s sebe sčistimo vse, kar nas glede določenega odnosa obremenjuje. To pa lahkoprivede tudi do tega, da se nek vzorec nato spremeni sam od sebe ali pa da ga vsaj spregledamo.

Če se nam pri čiščenju odnosov kje zatakne, pa se lahko obrnemo tudi na regresoterapevta ali kakšnega drugega terapevta, da nam pomaga najti vzroke za nastalo blokado in ozavestiti ter sčistiti vse, kar je potrebno še glede teh odnosov.

Ko končamo z bližnjimi sorodniki, lahko postopek nadaljujemo z daljnimi pa tudi preminulimi sorodniki. Postopek je enak.

Škoda je torej, da bi v odnosih s svojim najdražjimi izgubljali energijo, pa čeprav je v naši družbi to še tako običajno. Dovolj je žrtvovanja. S tem se namreč oddaljujemo od svoje notranje moči. Ko sčistimo na svoji strani vse, kar lahko glede teh odnosov, se avtomatično spremenijo odnosi v take, ki nas hranijo in ne več praznijo. S tem pa smo vedno bolj pristni in v svoji moči.

Čas je, da vzamemo svojo moč v svoje roke!

mag. Agata Kopač, AI-coach, regresoterapevtka, poslovna svetovalka

Inštitut za sr(e)čno družbo

institut@srecno.org

www.srecno.org/blog

gsm: 041 454 868

Predniki so vir naše skrite moči 1. del