21. novembra prihaja obdobje STRELCA: Kaj nam prinaša?

V soboto, 21. novembra, se ob 20.40 uri zvečer sonce premakne iz vodnih globin škorpijona v ognjenega strelca. Poglejmo si, kaj bo značilno za obdobje strelca. 

21. novembra prihaja obdobje STRELCA: Kaj nam prinaša? (foto: profimedia) profimedia
21. 11. 2020

Strelca predstavlja kentaver (bajeslovno bitje, ki je pol človek, pol konj), ki ima namerjeno puščico visoko v zvezdnato nebo. Njegova puščica je namerjena direktno v srce Antares, to je najsvetlejša zvezda v ozvezdju Škorpijona, ki je prav tako ena najsvetlejših na celotnem nočnem nebu. 

Zvezda Antares je povezana z globokimi bolečinami srca, ki lahko prinesjo destrukcijo in smrt, hkrati pa tudi možnost za veliko spremembo oz. novo rojstvo (srca).  

Antares nosi podobno energijo kot ognjeni planet Mars. Lahko zbudi naše strahove in anksioznost, a le zato, da bi jih presegli.  

To, da modri kentaver cilja na zvezdo Antares, je globlje sporočilo obdobja strelca. 

Energija strelca je na splošno znana kot optimistična, obilna, zagnana in avanturistična, in vse to nam je na voljo v njegovem obdobju, hkrati pa imamo tudi možnost, da namerimo svojo puščico naravnost v srce svojih strahov in anksioznosti. 

Ravnokar smo prišli iz obdobja številnih retrogradnosti in težke energije, zaradi česar smo lahko še vedno malce bolj počasni in nesigurni. Prisoten je občutek, da se toliko stvari sedaj spreminja, vendar nam še ni jasno, kaj vse bodo te spremembe prinesle. 

Gledati moramo direktno v srce, in se opomniti, da vse, kar se dogaja, vse kar občutimo, nas spodbuja k rasti in tranformaciji, da se bomo lahko prerodili in bili močnejši in bolj modri kot poprej. 

Če se prebudijo strahovi in anksioznosti, jih prepoznajte kot ključe, ki vam kažejo, kje tiči težava, ki vas zaustavlja in kaj se morate naučiti, da bi se transformirali. 

Ključni datumi v obdobju strelca: 

21.-22. november - Sonce vstopi v strelca. Začutili bomo spremembo energije iz vode v ogenj. Lahko občutimo več energije in optimizma. 

29. november - Še Neptun se obrne iz retrogradnosti, tako ostane retrograden samo še Uran. Prvič v mesecih, da imamo samo en planet, ki ga giblje vzvratno. Zato se nam lahko zdi, da se stvari končno odvijajo naprej. Kjer smo se počutili zmedene, bomo sedaj videli bolj jasno. Tudi naši cilji in želje glede prihodnosti lahko postanejo bolj jasni. 

30. november - Polna luna in lunin mrk v dvojčkih. V obdobju strelca bomo imeli kar dva mrka. Prvi bo delni lunin mrk v dvojčku, ki je povezan z nekimi zaključki. Čeprav so mrki zelo močni, pa bo tokrat prisotne nekaj mehkejše energije, ki nam bo pomagala, da bomo videli novo pot pred seboj. Ena vrata se lahko zaprejo, a se nova hkrati odprejo. 

10. december - Pluton se poravna z Erido. Erida je najmasivnejši znani pritlikavi planet v Osončju. Telo je poimenovano po grški boginji prepira in nesloge Eridi. Ta poravnava lahko povzroči nekaj občutkov frustacije in jeze. Ta energija bo lahko težka, a hkrati nam lahko da moč za spremembo.

12. december: 12. 12. - močna številka, ki predstavlja celovitost. Lahko dojamemo nekaj več... 

14. december: Mlaj in sončni mrk v strelcu. Kvantni skok v novo poglavje v našem življenju. Močna energija bo prisotna, ki lahko aktivira določena prebujenja. Pričakujte velike spremembe in razkritja. 

15. december - Kiron se premakne v direktno gibanje. Kiron je asteroid, poznan kot ranjeni zdravilec, ki se je zadnje mesce gibal retrogradno. 

17. december - Saturn se premakne v vodnarja, kjer bo ostal naslednjih 2 in pol leta. Saturn kaže naše karmične lekcije. Prav tako so premiki Saturna letos sovpadali z ukrepi in vsesplošnimi zaprtji (lockdown), ki smo jim bili priča po svetu. Morda bomo ravno okoli tega datuma prejeli novice glede ukrepov. 

18. december - Sonce se poravna z galaktičnim centrom. Na Zemlji lahko prejmemo visoko frekvenčne energije, ki aktivirajo naše čakre, naše uvide, lažje lahko pridemo v stik z našimi predniki ipd. Tudi sanje bodo lahko preroške. 

20. december - Jupiter vstopi v vodnarja za eno leto. Največji planet v našem osončju zapusti kozoroga in vstopi v vodnarja. Energija Vodnarja bo zelo močna v letu 2021, zato bo veliko poudarka na humanitarnosti, kolektivnosti, skupnosti in tehnoloških napredkih. 

21. december - zimski solsticij in velika poravnava Jupiterja in Saturna. 

Kot vidite, bo sezona strelca precej pestra. Sicer pa se za to za takšno leto tudi spodobi. To bo čas, da to močno leto zaključimo in iz njega potegnemo kar se da najboljše. 

Vir: foreverconscious.com

Poglejte si še: