Izšli so Sensa INTERVJUJI v brezplačni e-knjigi

17. 4. 2020
Deli
Izšli so Sensa INTERVJUJI v brezplačni e-knjigi

Prenesite si izbrano branje za čas osame v svoj e-poštni nabiralnik.

Nobenega dvoma ni več, da je v tem ključnem trenutku, v katerem smo se znašli kot človeštvo, duhovna rast vsakega izmed nas postala pogoj naše skupne človečnosti.

Modri pravijo, da obstajata dve vrsti znanja: prvo je mrtvo in precej neuporabno,
ker temelji zgolj na zunanjem opazovanju pojavov in stvari. Druga vrsta znanja je živo znanje – to je znanje srca, ki se napaja iz neskončnih globin vira modrosti; je večno in nespremenljivo in se želi nenehno udejanjati.

Zato modri tudi pravijo, da najbolj učeni ljudje niso tudi najpametnejši in da je zares
izobražen tisti, ki razume bistvo življenja, v katero je bil postavljen.

Sleherni izmed nas nosi v sebi ta vrelec živega znanja, vendar je pri mnogih presušen; zadušen z blatom in preraščen s plevelom. Zato se je od časa do časa dobro umakniti pred hrupom in nasičenostjo zunanjega sveta ter se posvetiti odkrivanju globin notranjega sveta. Le v samoti in tišini lahko naš notranji vrelec spet oživi.

Drage bralke in dragi bralci – v tem času osame, izjemno pomembnem za našo duhovno rast, smo za Vas izbrali dragocene zapise živega znanja naših cenjenih intervjuvancev in jih oblikovali v digitalno knjigo. Naj vam služi kot orodje pri preurejanju lastnega sebe in našega sveta.

Duhovne rasti ni brez branja, zato bi moral človek svoj bralni program sestaviti enako pazljivo kot svoj jedilnik, je zapisal neki vedež – tudi knjige so namreč hrana, brez katere ni duševne rasti.

Pa še nečesa si sama neizmerno želim – da bi vas prebrano poklicalo tudi k delovanju.

Vesna Fister, odgovorna urednica

PRENESITE SI BREZPLAČNO e-knjigo: Sensa INTERVJUJI

Izpolnite spodnji obrazec in Sensa INTERVJUJE boste prejeli v svoj e-poštni nabiralnik.