Sejem Narava-zdravje odprl vrata

Najdete nas v Sensini 'osrečevalnic' v hali A!

11. 10. 2012

Na 43. sejmu Narava zdravje, ki bo potekal med 11. in 14. oktobrom na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču, bo prisotna tudi revija za srečnejše življenje Sensa, s številnimi 'srečnimi' dogodki, ki smo jih brezplačno pripravili za obiskovalce sejma. Tako smo svoj sejemski prostor poimenovali kar Sensina 'osrečevalnica'.

Oglasite se v Sensini 'osrečevalnici' in se uglasite na dobro vibracijo!

Na to, da je Sensa revija srečnih vibracij in da je gong instrument vseh instrumentov z zdravilnimi učinki, vas bomo opomnili vsako polno uro, ko bodo za nekaj minut po vsem sejmišču zavibrirale mogočne zvočne harmonije planetarnih gongov Mojce Morye Malek.

Zvok gonga se je od nekdaj uporabljal za prenovo življenjske moči. Ob poslušanju gonga občutimo vibracije znotraj vsega telesa, saj vibracije gostih tonov kot reka stečejo skozi naše telo in vzvalovijo organe, vse celice telesa, čakre in meridijane ter jih harmonizirajo, regenerirajo in poživljajo. Na mestih, kjer so v telesu blokade, lahko občutimo ščegetanje, hlad ali vročino, ko zvok odpira pot pretoku življenjske energije. Leva in desna možganska polobla se usklajujeta, um se sprosti do stanja, v katerem je telo sposobno zdraviti in uglaševati sebe.  Več ...

V okviru Sensine 'osrečevalnice' boste lahko izkusili tudi kratke individualne zvočne kopeli z Mojco Moyro Malek in se seznanili s pozitivnimi učinki zdravilne glasbe na dveh skupinskih delavnicah. 

 

Tišina sredi kaosa - v Sensini meditacijski sobi

'Podari si trenutek tišine in videl boš, kako si brezglavo tekal naokoli.' (zenovski)

Sejemski vrvež bomo pri Sensi izkoristili na svojstven način - kot priložnost, da vsak obiskovalec sejma Narava-zdravje sredi sejemskega hrupa začuti njegovo nasprotje – TIŠINO. Zato vam bo ves čas sejemskega dogajanja v kletni dvorani na voljo Sensina meditacijska soba s Sandijem, ki ima številne duhovne darove, kjer se boste lahko uglasili s čudovitimi vibracijami ljubezni, jasnosti, čistosti in miru.

Vibracije, kakršne imajo zaskrbljenost, zasmehovanje, prevara, jeza, žalost, niso naravne ritmu našega srca. Njihova energija je naperjena proti ljubezni, ki je naše bistvo, in zato negativno vplivajo na nas in na naše odnose z drugimi. Tišino potrebujemo, daje nam stabilnost in stalnost sredi vsakdanjega hrupa, ki vlada v našem cesarstvu uma in nas nenehno sili k delovanju. Tišina nam pomaga, da se osredotočimo, da smo prisotni in da bolje razumemo vse, kar se dogaja okoli nas in da se zavedamo, da smo del večje celote. Podarite si trenutek tišine!

 

Sensina izkustvena delavnica

 • Zgodba mojega telesa – izkustvena delavnica s številnimi tehnikami za samopomoč z Martino Mihić in Bredo Bizjak Škof

Naše bogastvo se razodeva predvsem v telesu, ki daje in zna sprejemati, iskati in najti pot do sebe in drugega. Telo nam vedno govori resnico, če mu le dopustimo. In kadar smo sposobni sprejeti njegovo resnico, četudi ta ni vedno prijetna, se v nas sprosti neverjetno veliko moči. Kako torej prisluhniti telesu? Naučili se boste različnih manualnih in drugih tehnik za samopomoč. Več ....

 

Sensine otroške 'osrečevalnice'

 • Lilali kreativnice za otroke s plesno pedagoginjo Kristino De Ventus

Lilali kreativnice so sistem za razvoj otrokove telesne inteligence, čutenja, spomina, kreativnosti, koncentracije, motoričnih sposobnosti in poguma. Spodbujajo naraven način otrokovega gibanja in ustvarjanja, ki ga ohranja v harmoniji z naravo in tako s samim seboj.

Podarite svojim najmlajšim igrivost, radovednost in nasmejanost! Dovolite jim, da skočijo do sonca in še višje!

 • Jogica – pravljična joga za otroke s Petro Arula

Jogica je pravljični svet, skozi katerega preko prilagojene joge otroci spoznavajo sebe, živali, rastline, daljne in bližnje dežele, drug drugega, v katerem krepijo svoje sposobnosti, sprejemajo omejitve in se za nameček še naučijo umiriti. Tako kot odrasli se tudi otroci na jogi učijo pravilno dihati, osvajajo tehnike sproščanja, izvajajo telesne vaje. Glavni namen otroške joge je ohranjati elastično telo, krepiti moč, popravljati slabo držo, izboljševati koordinacijo, se vedno bolj zavedati svojega telesa in gibov v prostoru, obenem pa povezati dihanje in se zavedati duševnih stanj ter najti svoj notranji mir.

 

Projekcija filma Happy, filma o sreči

Sreča ni naključje. Je znanje in stvar (pravih) odločitev. Sreča je stvar izbire. Sreča je nalezljiva... :) Srečnejši svet se začenja s tabo!

Ogled večkrat nagrajenega igrano-dokumentarnega filma Happy vam lahko spremeni življenje. Primeren je za vsakogar, ki bi rad širil srečo in naredili svet srečnejši.

Napovednik za film si lahko ogledate na spletni strani Moj studio – za osebno in duhovno rast; celoten film s slovenskimi podnapisi pa vam bo na voljo vsak dan na sejmu Narava-zdravje.

 

Sensina osebna (po)svetovanja

Rojstni horoskop s simboli prikazuje duševne zmožnosti in naravne danosti posameznika. Preverite jih osebno pri Sensinem astrologu!

Pisava ne laže! Iz pisave se lahko razbere veliko stvari: psihofizično stanje človeka, kakšen je človek v medosebnih odnosih, kako se čustveno odziva, kako hitro misli, ali nosi v sebi strahove, bojazni, nervoze, včasih je v pisavi videti tudi nadarjenosti, sposobnost povezovanja. Vas zanima? Oglasite se pri Sensini grafologinji.

 

Sensina predavanja


Veliko bolezni v sodobnem času je povezanih s prehrano, tako rekoč 'prijedenih'. Kako se znajti v poplavi informacij, ki nam jih vsiljuje prehranska industrija v imenu zdravega življenja? Kako izoblikovati lasten način prehranjevanja in se odpovedati iskanju sebe v restriktivnih, enoličnih dietah s kratkoročnimi, težko priborjenimi rezultati? Kako se vrniti nazaj k naravi, se naučiti prepoznati pravo hrano in kako se izogniti škodljivim vsiljivcem moderne prehranske industrije?

Uro pred predavanjem bo potekal klepet z Mariom in Vesno s portala  feel-good.si v Sensinih prostorih.

 

 

Kako nam lahko znanje in modrost starih tradicij in kultur pomagata pri razumevanju resničnega sebe in sveta, ki nas obkroža.

 

 

Hatha joga, starodavna praksa, prenesena na potrebe človeka tukaj in zdaj, je združitev vseh aspektov našega bivanja: uma, telesa in duha v enovito celoto, kjer vlada nekonfliktno delovanje. Telesni položaji (asane) nam prek lastnega telesa ponujajo spoznanja o svoji fizični pojavnosti in učenje o delovanju 'po meri sebe'. Če se zazremo vase in sledimo notranji dinamiki, nas joga pelje po poti do harmonije. Začnemo pri občutku, nadaljujemo pri dihu (pranajame/dihalne tehnike), sledijo gibi. In znajdemo se v stanju, ki nam omogoča sprostitev, jasno videnje resničnosti v kateri bivamo ter posledično mir, zadovoljstvo in svežo energijo.

 

Sensini gostje

 • BINDU - Društvo za osebnostni razvoj in proučevanje starih tradicij, kultur in znanj

Predstavniki društva Bindu bodo v prijetnem vzdušju Sensinega sejemskega kotička razkrili številne pozabljene metode in znanja starodavnih civilizacij in kultur, ki vam lahko odlično služijo pri vašem telesnem, osebnostnem in duhovnem razvoju.

Tina Avguštin s spletnega portala ZdravaNarava vam bo praktično predstavila zdravilne lastnosti gline in svetovala pri njeni uporabi.

Ekipa s portala Aneglski dotik vas bo osrečevala s posebnimi sporočili bitij iz duhovnega sveta.

 

Urnik Sensinih dogodkov

SENSA – MEDITACIJSKA SOBA (ves čas sejma)

Podarite si trenutek miru v Sensini meditacijski sobi s Sandijem in sredi hrupa začutite trenutek tišine. Meditacijska soba vam je na voljo ves čas sejma. V petek, 12. oktobra in v soboto, 13. oktobra ob 17:00 bosta v meditacijski sobi Sandijevi predavanji: Pot do notranjega miru in Ali smopripravljeni na Novo dobo.

SENSA – zdravilna VIBRACIJA (vse o zdravilnosti zvoka)

 • Kratek performans z gongom vsako polno uro ob razstavnem prostoru revije Sensa, dvorana A
 • Poslušanje zdravilne glasbe na Sensinem razstavnem prostoru (Mojca Morya Malek)
 • Kratke individualne zvočne terapije z gongom (Mojca Morya Malek), vsak dan sejma

Urnik Sensinih dogodkov

 Četrtek, 11. 10.

od 10:00 - 13:00, razstavni prostor Sensa, dvorana A

Svetovanje Tine Avguštin o glini (ZdravaNarava.si)

 • ob 16.00, Mavrični oder

Projekcija filma o sreči 'Happy' (MojStudio-za osebno in duhovno rast)

 • od 16.00 do 16.30, Zelena predavalnica

Predavanje: Kaj je hatha joga? (Tina Stibilj, www.jogado.com)

 • od 13.00 do 16.00, razstavni prostor Sensa, dvorana A

Osebno (po)svetovanje z astrologom Tadejem Šinkom

 • od 12:30 - 14:30, razstavni prostor Sensa, dvorana A

Druženje s člani društva Bindu

 • od 17.30 do 19.00, razstavni prostor Sensa, dvorana A

Osebno (po)svetovanje z grafologinjo Jožico Leskovar

 

Petek, 12. 10.

10:00 do 15:00, razstavni prostor Sensa, dvorana A

(Po)svetovanje: Tina Avguštin (ZdravaNarava.si), Tjaša Dorelay Jeglič (Angelski dotik), Robert Honn (www.jogado.com)

• od 14.00 do 18.00, Zelena predavalnica

Zgodba mojega telesa – izkustvena delavnica z Martino Mihić in Bredo Bizjak Škof

• ob 16.00, Mavrični oder

Projekcija filma o sreči 'Happy' (MojStudio-za osebno in duhovno rast)

• od 17:00 do 18:00, Meditacijska soba

Predavanje: Pot do notranjega miru (Sandi Dolinar)

• od 18.00 do 19.00, Zelena predavalnica

Predavanje: Hrana in antihrana: Ali veste, kaj jeste? (Mario Sambolec in Vesna Milinković)

• 17.00, razstavni prostor Sensa, dvorana A

Osebno (po)svetovanje z astrologom Tadejem Šinkom

• od 16.00 do 19.00; razstavni prostor Sensa, dvorana A

Osebno (po)svetovanje s Tjašo Dorelay Jeglič (s portala Angelski dotik),

 

Sobota, 13. 10.

• od 14.00 do 17.00, zelena predavalnica

Zgodba mojega telesa – izkustvena delavnica

• od 16.00 do 17.30, Narava-zdravje za otroke

Lilali kreativnice za otroke s Kristino De Ventus

• od 17:00 do 18:00, Meditacijska soba

Predavanje: Ali smo pripravljeni na Novo dobo (Sandi Dolinar)

• od 17.30 do 19.00, Narava-zdravje za otroke

Jogica - pravljična joga za otroke s Petro Arula

• ob 16.00, Mavrični oder

Projekcija filma o sreči 'Happy' (MojStudio-za osebno in duhovno rast)

• od 17.00 do 18.00 , Zelena predavalnica

Zvočna delavnica: Zdravilni zvok himalajskih pojočih posod in gonga (Mojca Morya Malek)

• od 10.00 do 14.00 , razstavni prostor Sensa, dvorana A

Osebna (po)svetovanja: z grafologinjo Jožico Leskovar (09:00 - 14:00), s Tino Avguštin s portala ZdravaNarava (10:00 - 14:00), z društvom BINDU (15:30 - 17:30)

 

Nedelja, 14. 10.

• od 10.00 do 11.30, NARAVA-ZDRAVJE ZA OTROKE

Lilali kreativnice za otroke s Kristino De Ventus

• od 11.00 do 12.00, Zelena predavalnica

Predavanje: Modrost starodavnih tradicij in kultur

• od 14.00 do 15.00 , Zelena predavalnica

Zvočna delavnica: Zdravilni zvok himalajskih pojočih posod in gonga (Mojca Morya Malek)

• ob 16.00, Mavrični oder

Projekcija filma o sreči 'Happy' (MojStudio-za osebno in duhovno rast)

• od 10.00 do 14.00 , razstavni prostor Sensa, dvorana A

Osebno (po)svetovanje z grafologinjo Jožico Leskovar