Svetlobni vodnik svetuje: Nikar ne pozabimo na gibanje

Hmmm, smo že skoraj v zadnjem tednu novembra. Mesec se počasi izteka, vendar ima za nas pripravljenih še nekaj izzivov, če jih bomo voljni sprejeti.

Svetlobni vodnik svetuje: Nikar ne pozabimo na gibanje (foto: profimedia) profimedia
22. 11. 2016

Kljub temu, da so dnevi krajši in da smo bili v zadnjem času obkroženi s precej oblaki in dežja, ne gre zanemariti našega fizičnega udejstvovanja in vzdrževanja dobrega občutenja v svojem telesu. Nikar ne pozabimo na gibanje in na stik s seboj in z naravo. Do zdravja in razumevanja sebe prihajamo preko telesa, preko fizičnega stika in obvladovanja svojega telesa.

Naša fizična moč odraža tudi našo subtilno moč. Ko smo v fizičnem ravnovesju, smo tudi v energijskem ravnovesju in obratno. Naša notraja lepota se odraža navzven in tudi naša skrb in zdrav odnos do telesa vplivata na stanje našega duha.

Dnevi, ki se prelivajo v december nas spodbujajo k pozornosti tudi na to, kaj jemo in kako raznolika je naša prehrana. Obarvajmo svoje krožnike. Privoščimo si zdravje. Poskrbimo za barve na krožniku tudi skozi zimski čas. Kombinacija zdravega giba, globokega diha in barvitega krožnika ustvarja čudeže. Bodimo skrbni do sebe in svojih bližnjih.

Tokratni podporni interval traja od 22.11. do 23.11. V tem intervalu je dobro nameniti več pozornosti skrbi za svojo fizično moč, stabilnost in fizično zdravje. Tema (ki jo večkrat ponovimo, meditiramo nanjo, o njej razmišljamo in jo dejavno vpeljemo v svoje življenje) intervala je: »SEM FIZIČNO MOČNA, MOČEN IN STABILNA, STABILEN. Z LAHKOTO SE SOOČAM Z IZZIVI.«

Ko Zemlja prehaja skozi določena obdobja in menja svoje »energijske plašče«, se moramo tudi mi ustrezno prilagoditi na ta razvoj. Ta obdobja lahko zaznamo tako, da nam hitro pade odpornost, da smo bolj razdražljivi, občutljivi ali da nam življenje prinese večjo mero novega – novih izzivov. Takrat je dobro, da smo pripravljeni z dovoljšno zalogo moči in stabilnosti. Izgradimo si močno hrbtenico že v naprej.

Ta interval je namenjen izgradnji dodatne moči in stabilizaciji hrbtenice in celotnega telesa. Opravimo več gibanja, dihanja – prisluhnimo svojemu telesu, kaj potrebuje.

Kaj nas tokratni interval uči in vzpodbuja, da naredimo zase in za okolje?

ZDRAVJE/NARAVA – V svoj vsakdan vpeljimo intenziven vadbeni proces. Priporočljivo je tudi hribolazenje oz. hitra hoja navkreber. Začutimo srčni utrip. Dneva sta primerna za začetek prehoda na vegetarijansko oz. vegansko prehrano. Odsvetovana je hrana, ki otežuje prebavni trakt.

DELO IN KREACIJAPripravimo ozimnico – po starih običajih. Pripravimo shrambo za čez zimo.

ODNOSI – To so dnevi za kulinariko. Za kulinariko, ki je drugačna od tiste običajne, ki jo ljudje najbolj poznamo. Naučimo se, pripravimo, skuhajmo nekaj novega.

November je mesec, ko se delci znova zlagajo v celoto. Zbirajo se družinski člani in se družijo. V ospredju je človeška dejavnost, udejstvovanje. Zelo živ je občutek uživanja plodov našega dela. Pustimo, da nas navdahne za delo naprej. Razkrivajo se strare zlorabe in napačno delovanje v preteklosti. V ospredje prihajajo nove vrline. Na športnem področju sta v ospredju ples in igre z žogo.

Obnovimo dobre stare navade in nadaljujmo s tistim, kar nas je nagradilo in povzdigovalo že v preteklosti. Moč je v preprostosti in vztrajnosti!

Z ljubeznijo, Ana Kolenc

Svetloba/AnaCordum

Nekaj idej za jesenske recepte: