Energije v mesecu juniju

Poglejmo si, kaj nas čaka v mesecu juniju. 

Energije v mesecu juniju (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
22. 6. 2018

Maj je prinesel kar nekaj premikov, vključno z Uranom, ki je prvič po 84 letih vstopil v znamenje bika, a junija se bodo stvari stabilizirale, lahko se bomo upočasnili in zajeli sapo. 

V prvem tednu junija bomo še vedno lahko čutili vplive polne lune v strelcu. Lune, ki nas vodi, da razmišljamo širše in se osredotočimo na to, kaj bi bilo dobro izboljšati v našem življenju. 

V prvi polovici meseca junija bo tema komunikacija, vodeni bomo, da resnično izrazimo svoja čustva, občutke in ideje. Prav tako, da morda pričnemo z novim kreativnim projektom. Ta energija bo še poudarjena okoli 13. junija, ko naš čaka mlaj v dvojčkih. Med mlajem bo odličen čas, da se spravimo v akcijo. Ob konca meseca namreč iz kozmosa prihajajo energije, ki nas bodo nekoliko upočasnile. 

V tem mescu nas čaka tudi izjemno pomemben dan - 21. junija nastopi poletni solsticij! Pričelo se bo poletje - čas za sprostitev. Ker je Sonce izredno pomembno za planet Zemlja, saj s svojo toploto in svetlobo vzdržuje življenje na njej, je za naše prednike bil to eden od najpomembnejših praznikov, nabit z magijo. Več o poletnem solsticiju si preberite tukaj. 

Po solsticiju, 26. junija, se bo planet Mars pričel gibati retrogradno vse do konca avgusta. Ker je Mars planet akcije in energije, je v času, ko se giba retrograno, energija upočasnjena in mi z njo. Morda bomo bolj počasni in lenobni kot sicer, a le zato, da bi si odpočili in premislili stvari, preden gremo naprej. To bo čas, da pogledamo, kako delujemo in da spremenimo, če nam določeno delovanje (način razmišljanja, čustvovanja, odzivanja) ne služi najbolje. 

Do konca meseca Junija bomo imelo tako 5 retrogradnih planetov: Jupiter, Saturn, Pluton, Neptun in Mars, zato bo energija bolj počasna in previdna. 

Ta počasna retrogradna energija bo trajala vse do konca meseca avgusta, ko bomo na eni točki imeli kar 6 retrogradnih planetov. Slednje lahko povzroči intenzivne občutke ter nas spodbudi, da pogledamo v določena področja svojega življenja z veliko pozornostjo. 

Mesec junij bomo zaključili s polno luno v kozorogu in sicer 27. junija. Močna polna luna nas bo pripravila na mrke, ki prihajajo v juliju. 

Junij bo kot most med premiki, ki jih je prinesel maj in spremembami, ki jih prinaša čas mrkov v juliju. 

Julijski mrki naj bi bili bolj nežni, kot običajno, a vseeno bo prišla potreba po spremembah in premikih. 

V tem trenutku imamo veliko priložnosti, da se prebujamo, rastemo in transcendiramo na višje ravni zavesti. Da to lahko zares storimo, nas morajo stvari v življenje malce "pritisniti", dobivamo različne izzive, ki niso nič drugega kot spodbuda, da najdemo svojo moč in obudimo svoje skrite darove. 

Junij bo lep mesec stabilnosti, ustvarjalnosti, samo-izražanja. Vzpostavite mir v sebi, vzemite si čas za ljubezen do sebe, poskribite zase in tako boste lahko v harmoniji ter miru prešli čas retrogradnosti ter mrkov, ki so pred nami. 

Vir: foreverconscious.com