Vaja, s katero prebudimo neverjetno moč, ki jo nosimo ženske v sebi

7. 4. 2022
Deli
Vaja, s katero prebudimo neverjetno moč, ki jo nosimo ženske v sebi (foto: shutterstock)
shutterstock

Mesec april in maj nas v spomladanskih prebojih še posebej podpirata. Pomlad prinaša energijo Mladenke, ki se na poti iniciacije v Žensko prebuja v novem ciklusu. V tem času lahko energijo Mladenke zavestno prikličemo, da nas podpre v tem, da smo bolj pogumne, ko izbiramo avanture za pomlad. Čas je, da stopimo v nov prostor in postanemo vidne.

Vse kreacije v življenju se začnejo s sanjanjem, hrepenenjem po premiku in nato z namero. Idealen čas za postavljanje namere za mesec pred nami ali za pomlad je Prvi krajec, ki se bo zgodil v petek, 8. aprila.

O tem in smernicah za pomlad sem se, ob izidu dopolnjene izdaje knjige Modrost Boginje, pogovarjala s Suzano Grau, učiteljico starodavnih obredov za opolnomočenje Žensk, ki je napisala spremno besedo h knjigi in ji pomagala, da zasije v jeziku Boginje.

Kaj je glavno sporočilo Boginje v času pomladi?

Kaj je avantura, ki ji želiš slediti? Kaj je avantura, ki bi te izpolnila z radostjo? Kaj je eno seme, ki ga želiš negovati? To ni nujno projekt, zunanji cilj. Lahko je tudi nekaj, kar si želiš zase, za osebno rast. Da ne častimo samo delovanje navzven, temveč tudi procese in premike v naši notranjosti. Te zmage so prav tako pomembne.

Kako vedeti, kaj si zares želimo in, katere avanture želimo zagrabiti, ko je zunanji hrup vse tako glasen? Kako prepoznati vpliv kolektivnega polja zavesti na naše čustvovanje, doživljanja sveta in delovanje?

Res je, kolektivno polje zelo vpliva na nas, o željah in vizijah ne moremo razmišljati, ko je prisoten strah. Dobro je vedeti, kaj je moje. Ali je res moje, da sem v krču in strahu? Če ni moje, se je potrebno prečistiti tega z različnimi tehnikami; npr. s plesom, osredotočenim dihanjem, s sprehodom v gozdu ali da stresemo telo, kot bi stresle gnile hruške z njega.

Zelo pomembno je, da imamo prakso, ki nas osredišči. Ki nam pomaga negovati vez s seboj. S šepetom našega srca. Z močjo naše maternice. Da smo blizu sanjam, ki hrepenijo biti uresničena. Da prepoznamo, ko izgubimo to vez in uporabimo prakse, da jo obnovimo.

Ena izmed vaj, ki nam pomagajo, da sprostimo strah in pogumno stopimo v svojo moč je vaja Šakti iz knjige Modrost Boginje.

Šakti ples

To je vaja, ki vam pomaga prebuditi moč Šakti.

●  Zavrtite si kakšno ritmično glasbo. Stojte z nogami narazen in s skrčenimi koleni. Čutite noge povezane s tlemi, zaprite oči in si predstavljajte, da pošiljate energijske korenine od konca hrbtenice navzdol v središče Zemlje.

●  Začnite premikati boke v obliki osmice, medtem ko vdihujete rdečo življenjsko moč iz središča Zemlje. Vzbudite svojo moč Boginje, tako kot boginja vulkana Pele. Dovolite energiji, da se prosto premika in tako izraža vaš prvinski ogenj, da preko gibanja in zvoka prebudi vašo energijo.

Prihod Šakti ženske

Šakti je energija, ki lahko premika gore. Kot pravi kitajski pregovor: »Ko se speča ženska prebudi, se premikajo gore.«

Šakti prebudi našo polno moč, našo prvinsko moč, da rodimo in ustvarjamo v skladu z najglobljo resnico. Zato je bila sveta ženskost zatirana, saj je Šakti največja grožnja vsakemu režimu, ki hoče gospodovati narodu. Ko prebudimo svojo Šakti, pogosto izkušamo navale krija energije, ki se gibljejo skozi osrednje živčevje ali se širijo iz določene čakre. Krija energija pogosto kaže na potrditev intuitivnega vpogleda. Lahko osvobodi tudi kakšno energijsko blokado.

Več kundalinija porajate, več krije boste verjetno izkusili. Aktiviranje kundalinija zviša našo občutljivost. Pomaga tudi, če vzamete vsak dan mineralni magnezij, ker podpira živčni sistem.

Kakšna sklepna misel za bralke?

Napiši Namero, s katero boš potovala to Pomlad in jo postavi na Oltar. Tako, da jo večkrat v dnevu vidiš. Tako kot seme na vrtu potrebuje nego, vodo, gnojilo, tako tudi tvoja Namera potrebuje pozornost, negovanje in zalivanje. Dan za dnem, korak za korakom do žetve. Do uresničenja tvoje Namere. Pojdi pogumno, kot Mladenka.

Tekst: Mirela Smajić; Izbrano z Mirelo www.zlatazgodba.izbranozmirelo.si

Več o Suzani Grau in spomladanskem portalu moči: Zasidrana v maternici na povezavi: TUKAJ

Preberite tudi: