Voda si zapomni VSE, kar se dogaja okoli nje

Na našem planetu igra voda ključno vlogo pri načinu izmenjave informacij. Voda je medij, skozi katerega je vodena vsa narava.

Voda si zapomni VSE, kar se dogaja okoli nje (foto: pexels) pexels
6. 6. 2021

Fenomen strukturnega spomina vodi omogoča, da si zapomni vse, kar se dogaja okoli nje, in da poveže vse žive sisteme skupaj. Vsak od nas je člen v neskončnem prenosu informacijske verige. Vsak od nas je hkrati vir informacij. Vsako naše dejanje, misel, emocija, nespretna beseda se loči od nas in postane del vseobsegajočega zunanjega informacijskega okolja.

Informacijska nesnaga zastruplja vodo in se nabira v plasteh njenega spomina. Če se bo ta proces nadaljeval brez konca, lahko voda v svojem bistvu izgubi svoj razum, toda oskrbljena je s samoočiščevalno sposobnostjo. To se zgodi v trenutku menjave faz, ko izhlapi in potem pade kot dež ali ko zmrzne in se nato stopi. S pretresom informacijske nesnage voda ohrani svojo osnovno strukturo – t. i. program za življenje.

Že uvodne vrstice Biblije o stvarjenju sveta, življenja in človeka omenjajo vodo. Kot skulpture, ki še niso ustvarile naše sedanjosti v delčku gline, tako so podobe vseh živih organizmov prihodnosti že prisotne v vodi. Voda le oživi vnaprej obstoječe. Da bi se katerikoli proces začel, za to potrebuje impulz. Moder človek iz preteklosti je verjel, da je bil ta impulz, da se je pojavilo življenje, božanska iskra. Ta iskra, shranjena v vodi, vsebuje zaporedje prihodnjega razvoja. Ves potek evolucije ponuja dokaz za to.

Tradicionalna vzhodnjaška medicina je mnoga tisočletja temeljila na vibraciji in na resonanci vode v telesu. Pulz označuje, ali je telesna resonanca pravilna. Verjamejo, da je pulz lahko močan, slaboten, hladen ali vroč. Na podlagi tega zdravnik energetsko pregleda telo, poda diagnozo in predpiše zdravljenje. Tibetanski zdravnik pravi: "Ne zdravimo z vodo, ker je človeško telo voda. Oseba preprosto bere mantre ali molitve, da si popravi svojo notranjo vodo."

V vseh svetovnih religijah, krščanstvu, islamu in židovstvu se prakticira izrekanje molitev, preden začnemo jesti, ali posvetitev hrane med glavnimi verskimi prazniki. Zakaj je bilo nekaj, kar znanost šele poskuša razumeti, tako očitno za naše prednike v tako različnih religijah? Kot kaže, je frekvenca molitev v katerikoli religiji, v kateremkoli jeziku osem hercev, kar ustreza oscilacijam zemeljskega magnetnega polja. Zato molitev, izgovorjena z ljubeznijo, ustvari harmonično strukturo v vodi, ki je sestavina vse hrane.

Celoten članek lahko preberete v tiskani reviji Sensa junij/julij 2021; v prodaji od 4. junija