Zakaj je zavrnitev dobra za vas

Prav vsak od nas je že doživel zavrnitev. Najprej zelo boli. Seveda, saj smo navajeni, da hočemo TAKOJ dobiti VSE, kar si zaželimo in kakor si zamislimo … in prav zato je dobro, da smo kdaj zavrnjeni: naš ego nam je lahko hvaležen.

Zakaj je zavrnitev dobra za vas (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
8. 7. 2019

V resničnem svetu pač ne moremo dobiti vsega, kar si zaželimo, to ni realno. Ne glede na to, kako zoprna je lahko zavrnitev, je v resnici koristna za nas. Še posebej, če nas zavrne nekdo od bližnjih.

Težko se zadržimo, da zavrnitve ne bi jemali osebno. Kadar se nekaj ne zgodi po naši volji, hitro pomislimo, da se je cel svet zarotil proti nam. Da nam nekdo to počne zanalašč. Ego začne razpenjati svoja krila in še preden se zavemo, smo napletli celo teorijo zarote. Zdi se nam, da nismo vredni, da nismo dovolj dobri … da nas nihče ne mara. Ampak vse to je le igra uma.

Ne glede na to, kolikorat nas zavrnejo, moramo vedeti: dovolj dobri smo!

Pogosto se zgodi, da zavrnitev doživimo tik pred velikim uspehom. Lahko gre za test naše vztrajnosti, na primer na delovnem mestu. Najprej nam rečejo ne, nato nam ponudijo napredovanje. In to še zdaleč ni slabo: kako bi se sicer zmogli spopadati s težavami, če bi nam bilo vse dano takoj? Tovrstne preizkušnje so težke, ampak zelo pomembne za našo osebno rast. Veliko nas naučijo.

Kdor je bil velikokrat zavrnjen, postane močan.

Vsekakor pa je modro izbirati svoje bitke: nima smisla vztrajati v odnosu, kadar smo vsakič zavrnjeni in se ne počutimo dobro. Nima smisla loviti ljudi, ki nas ne opazijo. Nima smisla hlepeti po materialnih stvareh, ki nas zagotovo ne bodo osrečile.

Včasih pa nas življenje vendarle opozarja, da smo na napačni poti. Bodite vselej pozorni, kaj je lekcija situacije, v kateri ste se znašli. 

Vir: Thought Catalog

Preberite še: