"Spremeni vprašanja, ki si jih postavljaš, in spremenil boš svoje življenje."

13. 3. 2023
Deli
"Spremeni vprašanja, ki si jih postavljaš, in spremenil boš svoje življenje." (foto: sensa)
sensa

Dr. Aleksander Šinigoj je master trener NLP - nevrolingvističnega programiranja, motivator, coach... Prisluhnite pogovoru z njim. Ne spreglejte priložnosti za udeležbo na BREZPLAČNI online delavnici, ki jo najdete pod videom.

Coaching je ena najhitreje rastočih industrij v svetu in pri nas. Tokrat smo o coachingu klepetali z dr. Aleksandrom Šinigojem, avtorjem devetih knjig za osebno in poslovno rast, master trenerja NLP-ja oziroma nevrolingvističnega programiranja, motivatorja in coacha. Ne spreglejte vabila na brezplačno delavnico, ki bo spremenila vaše življenje.

VABLJENI 

na brezplačno online delavnico Coaching Diploma se lahko prijavite TUKAJ.

Pohitite in si zagotovite svoje mesto na brezplačni delavnici.
Delavnica bo potekala 4 dni, vsak dan od 20.00 do 21.30. 
Skupaj kar 6 ur, povsem brezplačno.

Sreda, 15. marec 2023, ob 20.00: Priložnost coachinga, mentoriranja, svetovanja 

Na prvi brezplačni delavnici boste izvedeli, kakšne priložnosti danes prinaša coaching, kaj je sploh razlika med coachingom, mentoriranjem, svetovanjem, terapijo itd. Spoznali boste, kaj so prednosti coachinga in katera vprašanja so dobra, katera slaba ter katerega vprašanja ne smete postavljati, če želite doseči spremembo v sogovorniku ali v sebi.

Četrtek, 16. marec 2023, ob 20.00: Struktura coaching srečanja

Na drugi brezplačni delavnici boste spoznali, kakšno preobrazbo boste dosegli pri sebi in drugih s pomočjo coachinga. Izvedeli boste, kako se pripraviti na coaching srečanje, kakšni so konkretni koraki, ki jih je potrebno izvesti, da s pomočjo coaching orodij in znanj pomagate sogovorniku, kako meriti uspešnost coachinga in doseganja želenih rezultatov.

Ponedeljek, 20. marec 2023, ob 20.00: Izbira coaching niše in praktična uporaba coachinga v vsakdanjem življenju

Na tretji brezplačni delavnici boste spoznali, kaj pomeni postati coach, kako bi se počutili, če bi bili del ene najhitreje rastočih industrij na svetu, kakšne niše so na voljo in kako se lahko kot coachi pozicionirate pri svojemu delu, kako lahko v določenih situacijah uporabite coaching in kakšna je lahko posledica novega načina komunikacije, ko uporabite coaching v svojem vsakadanjem življenju.

Sreda, 22. marec 2023, ob 20.00: Doseganje ciljev in rezultatov s coachem

Rezultati so ključ do uspešnega coachinga. Četrti dan brezplačne delavnice Coaching Diploma je tako usmerjen v doseganje ciljev in rezultatov s coachingom. Izvedeli boste, kako lahko s coachingom naredite preboj na področju financ, kariere, partnerstva, zdravja, osebne in poslovne rasti, na katere vroče gumbe morate pritisniti kot coachi, mentorji, svetovalci, da pride do želenega rezultata.

V pogovoru najdete odgovor na vprašanja kot so:

komu je coaching namenjen, kdo je naravni coach, kakšna znanja potrebuje dober coach, katere so prednosti coachinga, kakšna je moč dobrega vprašanja ter kakšna je razlika med dobrimi in slabimi vprašanji.

Dr. Šinigoj v pogovoru na podlagi raznovrstnih primerov iz vsakdanjega življenja razloži razliko med dobrimi in slabimi vprašanji. »Dobra vprašanja so tista, s katerimi posameznik sprejema odgovornost za svoje življenje,« pojasni avtor knjig.

»Na dan imamo šestdeset tisoč misli. Nezavedno si postavljamo kopico vprašanj in ta vprašanja, nas potem peljejo v določeno smer. Če na primer nekdo pred nami vozi počasi, se začnemo spraševati, kdo je temu vozniku dal izpit. Zakaj ravno sedaj, ko se meni mudi, ta oseba pride na cesto? Takšni ljudje se postavljajo v slabo čustveno stanje in od tega nimajo koristi. Slabo čustveno stanje lahko pomeni slab vpliv na fizično počutje, zdravje in še na mnogo drugih faktorjev. Pomembna so proaktivna dobra vprašanja. Na primer imamo študenta, ki se ne more spraviti napisati magistrske naloge in se sprašuje, zakaj mora to sedaj početi. Bolj kot si postavlja takšna vprašanja, bolj je odmaknjen od študija in odlaša. Dobro vprašanje, ki si ga lahko postavi je, kako lahko z mirnostjo in navdušenjem napiše magistrsko nalogo v najkrajšem možnem času in grem naprej v življenju proti bolj zanimivim stvarem. Eno vprašanje naredi neverjetno spremembo. Vprašanja, ki osebo usmerjajo v igranje žrtve, so podobna temu, da gremo v hladilnik in se sprašujemo, kaj nam manjka, vprašanja, ki vodijo osebo v svobodo so, kaj lahko s tem, kar je na voljo, naredim,« pojasni dr. Šinigoj.

VABLJENI na brezplačno online DELAVNICO.

Se morda sprašujete, kako nekdo ve, da je nadarjen, da postane coach?

»Oseba takrat opazi, da nekdo pride do njega in se mu izpove. To se je dogajalo tudi meni. Nikoli nisem razmišljal o tem, da bi postal coach. Ko sem iskal pomoč zase, pridobival neka znanja, so osebe kar naenkrat prihajale k meni in me prosile za pomoč,« je dr. Šinigoj opisal svojo izkušnjo. Včasih jim je dal nek kratek nasvet, nato pa je ugotovil, da je boljše, da jih nauči, kako postati samostojni, da prek vprašanj oseba sama pride do spoznanj. Ena izmed najpomembnejših lastnosti coacha pa je tudi to, da si želi iskreno pomagati ljudem.

Dr. Šinigoj za konec postavi dobro coaching vprašanje. Najdete ga v zgornjem posnetku, zato vas prijazno vabimo, da prisluhnete klepetu.