Krmarjenje s travmo: »Ko začnemo zreti vase, se odprejo rane«

V nas je hrepenenje, da si želimo nekaj več, nekaj boljšega zase. Ko je občutek tako močan, nas slej kot prej pripelje do trenutka, ko trčimo ob dele nas, ki so morda povezani z nekaterimi težkimi izkušnjami, ki jim danes rečemo travma. 

Krmarjenje s travmo: »Ko začnemo zreti vase, se odprejo rane« (foto: shutterstock) shutterstock
10. 3. 2023

VIDEO:

In mimo tega ne gre. Ko začnemo zreti vase, se te stvari odprejo. Soočimo se tudi z negativnimi občutki.

Vabljeni, da se nam pridružite v novi seriji podkastov Modra soba - Krmarjenje s travmo: od utelešanja živosti do izpolnjujočih odnosov.

Pridružite se nam pri raziskovanju kompleksne tematike psihološke travme. Skozi različne intervjuje, osebne zgodbe ter raziskovalne izsledke se bomo poglobili v individualne in kolektivne učinke travme na zdravje, odnose in družbo ter odprli podporen prostor za razmislek, medtem ko se skupaj podajamo proti življenju iz srca.

Voditeljici: Metka Kuhar, profesorica socialne psihologije, predavateljica, raziskovalka in terapevtka, dejavna v okviru Univerze v Ljubljani, Metta.si in Mudita inštituta Karima Valentina Hočevar, terapevtka in vodja izkustvenih seminarjev v okviru Centra Hočevar in Mudita inštituta ter članica mednarodnih učiteljskih timov (NARM in Kraniosakralna resonanca) 

POGLEJTE SI CELOTEN POGOVOR: