Metka Kuhar: "Ljudje smo kot roža, ki se obrača proti soncu."

8. 3. 2023
Deli
Metka Kuhar: "Ljudje smo kot roža, ki se obrača proti soncu." (foto: shutterstock)
shutterstock

V nas je življenjska sila, smo kot roža, ki se obrača proti soncu. Ne glede na to, kaj smo doživeli, je ta del, četudi zakrit z veliko plastmi, v nas še vedno živ.

VIDEO:

Gre za to, kako ustvarjati takšne pogoje, da lahko ta naša življenjska sila pride do izraza, da se to še bolj vzpodbuja, omogoča. Vse je v nas, ničesar nam ni potrebno na novo ustvariti. 

Ne spreglejte novo sezono podkastov!

Krmarjenje s travmo: od utelešanja živosti do izpolnjujočih odnosov je nova serija podkastov v Sensini Modri sobi. Pridružite se nam pri raziskovanju kompleksne tematike psihološke travme. Skozi različne intervjuje, osebne zgodbe ter raziskovalne izsledke se bomo poglobili v individualne in kolektivne učinke travme na zdravje, odnose in družbo ter odprli podporen prostor za razmislek, medtem ko se skupaj podajamo proti življenju iz srca.

Poglejte si celoten pogovor med Metko Kuhar profesorico socialne psihologije, predavateljico, raziskovalko in terapevtko, dejavno v okviru Univerze v Ljubljani, Metta.si in Mudita inštituta in Karimo Valentino Hočevar, terapevtko in vodjo izkustvenih seminarjev v okviru Centra Hočevar in Mudita inštituta ter članico mednarodnih učiteljskih timov (NARM in Kraniosakralna resonanca).

VIDEO CELOTNEGA PODKASTA: