MODRA SOBA z Majo Megla - BARBARA ČEFERIN o fotografiji, vodenju galerije in normalnosti ob slavnem možu Aleksandru

23. 3. 2022
Deli
MODRA SOBA z Majo Megla - BARBARA ČEFERIN o fotografiji, vodenju galerije in normalnosti ob slavnem možu Aleksandru (foto: sensa)
sensa

Pogovor o umetniški in reportažni fotografiji, o vodenju zasebne Galerije Fotografija, o umetnosti in pravnem svetu v družini številnih pravnikov, predvsem pa o tem, kako ostati normalen, naraven in pristen kljub vplivu in uspehu moža Aleksandra Čeferina.

Podkast lahko poslušate tukaj: 

Barbara je bila fotografinja na Mladini med leti 1989 in 1996 in od 1996 do 2003 urednica fotografije pri reviji Jana. Objavljala je v večini slovenskih časopisov in revij ter v nekaj hrvaških in srbskih. Fotografirala je za več slovenskih gledališč (Koreodrama, SNG Drama, Glej, Slovensko mladinsko gledališče, Mestno gledališče ljubljansko), trenutno sodeluje z novomeškim Anton Podbevšek teaterom (APT).

Leta 2003 je v Ljubljani ustanovila zasebno Galerijo Fotografija, ki je  specializirana za umetniško fotografijo v Sloveniji. Galerija je prodajna s knjigarno in bogatim razstavnim programom. Slovenske fotografe zastopa doma in v tujini ter gostuje na številnih mednarodnih fotografskih sejmih.

Barbara je mati treh hčera. Z Aleksandrom Čeferinom sta poročena že dvajset let.

Voditeljica MAJA MEGLA je dolgoletna novinarka, avtorica, založnica in publicistka.

Vstopite v prostor modrosti!
MODRA SOBA je prostor neskončne širine in globine, človeške iskrenosti, modrosti, duhovnosti in najrazličnejših življenjskih (pre)izkušenj, ki jih voditeljici iskreno razkrivajo vedno zanimivi sogovorniki. Je prostor najrazličnejših idej in nazorov, ki razpirajo nova obzorja in odstirajo tančice naše nevednosti.

 

Prejšnje epizode Modre sobe:

MODRA SOBA: Tina Košir o jogi, preprekah v vadbi in ljubeči pozornosti
MODRA SOBA : Matej Gobec o zdravilni moči zvoka

MODRA SOBA: Chen Shining in Tina Hribar o zdravju, taj čiju in či gongu.

MODRA SOBA: Leon Magdalenc o veščinah javnega nastopanja