Nov Sensin podkast: Modra soba z Majo Megla. Vstopite!

22. 2. 2022
Deli
Nov Sensin podkast: Modra soba z Majo Megla. Vstopite! (foto: sensa)
sensa

Čaka vas pogovor o jogi in preprekah v vadbi, o ljubeči prisotnosti, duhovnosti in indijskih ašramih ter nekaj tehnik za revitalizacijo, ki jih lahko uporabimo na skrivaj v pisarnah. Prva gostja Modre sobe je namreč Tina Košir.

Pogovor lahko poslušate tudi tukaj:

Tina Košir v Modri sobi

Voditeljica Maja Megla, dolgoletna novinarka, avtorica, založnica in publicistka, je v prvi epizodi Modre sobe gostila Tino Košir.

Študirala je primerjalno književnosti in filozofijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Diplomirala (Bhagavatgita) in doktorirala (kašmirski šivaizem) je iz indijske duhovne in kulturne tradicije ter za svoje diplomsko delo prejela študentsko Prešernovo nagrado. Je mlajša hčerka Mance Košir in z njima smo pogovor tudi začeli. Spoznali smo jo kot voditeljico oddaje Knjiga mene briga na TV Slovenija in strastno bralko.

Z jogo in meditacijo se ukvarja 20 let. Pri devetnajstih letih je stopila na pot Biharske šole joge ter se dvanajst let učila pri indijski učiteljici Swami Vishwashakti Saraswati v ljubljanskem Tara Yoga Centru. Večkrat je po nekaj tednov bivala v indijskih ašramih in se udeležila številnih mednarodnih srečanj ter izobraževanj. Jogo tudi poučuje. Poiščite jo na spletni strani Tina Košir: tinakosir.si/joga-pot-navznoter/tecaji/.

Vstopite v prostor modrosti!

Kaj je Modra soba? Modra soba je prostor neskončne širine in globine, človeške iskrenosti, modrosti, duhovnosti in najrazličnejših življenjskih (pre)izkušenj, ki jih voditeljici iskreno razkrivajo vedno zanimivi sogovorniki. Je prostor najrazličnejših idej in nazorov, ki razpirajo nova obzorja in odstirajo tančice naše nevednosti. Vabljeni, da vstopite tudi vi.