Video: Joga za hujšanje (1. teden)

Cikel treh telesnih položajev, ki vam jih predtavljamo v prvem tednu programa za oblikovanje telesa, ponovite vsaj 5-krat, pred izvajanjem za ogrevanje izvedite najmanj 6 pozdravov soncu. Preberite tudi članek iz lekarniške zbirke o najpogostejših napakah športnikov

16. 9. 2009

Aktivacija: odpiranje in zapiranje prsnega koša
Trebuh: položaj ladjice s pulziranjem
Roke, ramena: odprt položaj deske s krčenjem noge

Izvajanje:

Začnemo v lahkem položaju s prekrižanimi nogami. Primemo se za gležnje. Ob vdihu usločimo hrbtenico naprej in dvignemo prsnico. Pomagamo si z rokami. Ob izdihu usločimo hrbtenico nazaj. Dihamo intenzivno in močno. Ponovimo 10-krat.

Nato globoko vdihnemo in dvignemo noge od tal tako, da so meča vzporedna s tlemi, roki pa prav tako iztegnemo predse, vzporedno s podlago. Zadržimo za nekaj vdihov in izdihov, nato pa ob vdihu odpremo kolena in jih potisnemo k prsnemu košu, z izdihom se vrnemo nazaj v modificiran položaj ladjice. Pulziranje ponovimo 5-krat.

V nadaljnem položaju, kjer sedimo na tleh z iztegnjenimi nogami naprej, se opremo na dlani (prsti so obrnjeni proti hrbtu) in dvignemo boke in zadnjico visoko navzgor, glavo zaklonimo. Zadržimo za nekaj vdihov in izdihov in se zopet usedemo v položaj s prekrižanimi nogami.

Sandra Laznik

Ogrevanje: Pozdrav soncu

Spremenite odnos do telesa s pomočjo joge! - Spremenite odnos do telesa s pomočjo joge!