Video: Joga za hujšanje (4. teden)

Za vas smo pripravili nov sklop jogijskih položajev, ki se jih boste izvajali v 4. tednu našega programa za hujšanje.

6. 10. 2009

Cikel treh telesnih položajev ponovite vsaj 4-krat, pred izvajanjem izvedite najmanj 6 pozdravov soncu in cikel telesnih položajev, ki smo vam jih predstavili v 1., 2. in 3. tednu.

Noge: trikotnik
Noge, trebuh: pokrčeni trikotnik
Stranski del trupa: deska na boku

Izvajanje

Stojimo vzravnano. Z vdihom prenesemo desno nogo vstran in obrnemo stopalo navzven. Roke odročimo v višini ramen, dlani naj bodo obrnjene navzdol. Nato premaknemo trup proti desni nogi. Ob izdihu se sklonimo v desno. Desnico položimo na golen, gleženj ali na tla, levico iztegnemo visoko v zrak. Gledamo v vzročeno dlan. Zadržimo za nekaj vdihov in izdihov.

Z vdihom se iz prejšnega telesnega položaja obrnemo proti desnemu kolenu, tako, da najprej zasučemo trup nato pa pokrčimo desno nogo. Desno dlan položimo zraven desnega stopala, z levo iztegnjeno roko pa krožimo v smeri nazaj skladno z vdihom in izdihom – en krog vdih, drug krog izdih.

Iz  položaja na vseh štirih prenesemo desno dlan na sredino blazine, ter se obrnemo na bok. Levo nogo položimo na desno (noge naj bodo iztegnjene v kolenih) ter dvignemo boke čim višje. Leva roka lahko počiva ob telesu ali pa jo vzročimo. Zadržimo za nekaj trenutkov.

Sandra Laznik

Ogrevanje: pozdrav soncu

Joga za hujšanje - 1. teden

Joga za hujšanje - 2. teden

Joga za hujšanje - 3. teden

Jogijska vadba za 4. teden - Jogijska vadba za 4. teden