Projekt: Adijo celulit!

Se želite znebiti celulita? Drage dame, niste edine. Po zadnjih raziskavah je na tem prečudovitem planetu skoraj devetdeset odstotkov žensk s podobno željo. Zato se je kozmetična industrija odločila, da ponudi vsaki gospodični drugačno kremo in vsako leto novo ter izboljšano različico tretmaja. Pa smo tukaj. Kaj izbrati v poplavi 'dobrih' proizvajalcev, da nam bo čudežno izginil celulit?

4. 7. 2014

Želite resnico, kaj najbolj pomaga? Nič in vse. Če ne želite pristati pod nožem izkušenih lepotnih kirurgov, boste morale vstati in za svojo odločitev narediti prvi korak. Nato pa vam bodo tudi vsi izdelki, ki jih tako lepo hranite doma že leta, prišli še kako  prav.

Adijo hitre diete

In pozdravljen nov, zdrav način prehranjevanja. Če verjamemo številnim raziskavam, ki so jih opravili neodvisni instituti, ne obstaja povezava med hujšanjem in izgubo celulita. Zato imajo tudi 'suhice' tako pogosto celulit. Z dieto lahko vplivamo na izgubo maščob v tkivu, ne moremo pa vplivati na razporeditev in strukturo kolagena, iz katerega je sestavljen celulit.

Vsaka dama obožuje dobro pripravljeno in lahko hrano, zato privoščimo našemu telesu le najboljše. Naredimo si urnik za 1 teden vnaprej, v njem naj bodo označeni redni obroki, čim manj sladkorja in ogljikovih hidratov, sadje, zelenjava in voda. Izkoristimo moč narave, ki nam ravno v pomladanskem času na ves glas ponuja veliko zelene zelenjave in ostalih dobrot, skritih na vrtu naših babic. Odkrijmo zdravilno moč sadja, hranilno moč zelenjave in energijsko moč pomladnega svežega zraka.

Samo z zdravo prehrano in zadostno količine vode se lahko prvi rezultati pokažejo že po dveh mesecih. Vendar se poletje hitro približuje, zato želimo vse to malo pospešiti. Ne smemo pričakovati rezultatov kar čez noč, vendar lahko v enem mesecu naredimo za naše telo resnično veliko. Ampak potrebna bo energija, volja in doslednost.

Čudežna formula

Nekoč sem slišala super reklamo, v kateri so spraševali ljudi, ali bi bili pripravljeni vzeti tabletko, ki bi jih naredila močnejše, odpornejše, jim vlila nove energije, jih pripravila do boljšega spanca in pozitivne naravnosti, zmanjšala bi stres in odpravila bolečine, poleg tega pa bi pomagala vsem pri hujšanju in odpravljanju celulita. Bi jo vzeli?  Takšno tabletko so ponujali zapakirano v obliki trideset minutnega gibanja na dan.

Tako, pa smo razčistili vaše želje. Torej si želite odprave celulita, poleg tega pa tudi več energije, manj stresa in boljše počutje? Akcija. Danes trije trebušnjaki, jutri jogijski pozdrav soncu, dan potem hoja do bližnjega gozda in nazaj. Vsekakor z vsako vajo naredimo več kot smo včeraj, ko nismo naredili nič. Rezultat bo prišel.

Najbolj vesela novica pri vsem tem pa je, da ima gibanje tudi stranski učinek – izboljša videz kože in odpravi ogromno bolezni.

Kaj pa obisk svoje kozmetičarke in maserke

Razvajanje z dotikom je čudovita iznajdba človeštva, saj si z njeno pomočjo lahko pomagamo na tisoč in eden način. Tretmajev, ki so ciljani na odpravo celulita in oblikovanje telesa, je z vsakim letom več in resnično lahko poiščemo sebi primernega. Pa ga sploh potrebujemo?  S pomočjo kozmetičnih ritualov odpravimo odvečno limfo iz spodnjega dela nog, razbijamo maščobne celice, pospešimo prekrvavitev, izboljšamo stanje in tonus kože, ter preoblikujemo postavo.

Masaže proti celulitu najdemo pod imenom anticelulitna masaža, ki zajema kombinacijo nežne limfne drenaže in močne klasične masaže. Izvaja se lahko  s pomočjo ročnega vakuma, celulitnih olj, ki uspešno raztapljajo podkožno maščobo in pomagajo v boju proti celulitu, ter čvrstih in intenzivnih masažnih prijemov, ki izboljšajo mikrocirkulacijo podkožnega tkiva ter krvni in limfni obtok.

V kozmetičnih salonih, wellnessih in SPA centrih se med bogato ponudbo skrivajo tudi ostale tehnike, ki jih je iz meseca v mesec več. Tretmaji so različni, pa vendar podobni. Od strojnega vakuma, strojne limfne drenaže, pa vse do kavitacije in ostalih ritualov, kjer človeške roke zamenjajo strojni pripomočki. Vsekakor se lahko vsak odloči zase, vsak bo zagovarjal svoje in le tisto, za kar je prepričan, da resnično pomaga. Vsekakor pa si je treba priznati, da delo človeških rok in misli ne zmore nadomestiti nobena naprava.

Med  popolnoma naravnimi anricelulitnimi postopki pa vedno pogosteje srečamo tudi obloge, ki se sicer v zdraviliščih uporabljajo že desetletja. V salonih se obloge pripravljajo kot samostojni tretma, ali pa ga vključijo med ostalo anticelulitno ponudbo. Tako pripravljene obloge poživljajo, razstrupljajo, poskrbijo tudi za izločanje toksičnih snovi in odvečne vode ter  zagotovijo lepši in bolj napet videz kože. Obloge pripravijo iz gline, alg ali zelišč, ki jim po potrebi dodajo naravna eterična olja, jih namažejo na prizadete predele, ter vas zavijejo v toplo podlogo iz različnih materialov.

Mesec priprav – celo poletje veselja

Smo se sedaj že odločile za akcijo? Super, prehrano bomo poskušale čim bolj prilagoditi, no, kakšna čokoladica za nagrado sem ter tja vseeno lahko pomaga dvigniti razpoloženje, potem pa hitro povlecimo misli nazaj na super noge in čudovito zadnjico!

Voda bo od zdaj naša redna spremljevalka in vsak dan, vsaj mesec dni, bom z gibanjem naredile nekaj zase. Začnimo danes! Deset minut hoje, jutri dvajset minut kolesarjenja in nato naslednji dan trideset počepov. Vsak dan malo in vsak dan več.

Sledi tudi nega za kožo – lahko pri svoji najljubši kozmetičarki, lahko tudi doma. Pobrskajte malo po kopalnici in preizkusite tisto olje, ki ste ga kupile lani, letos pa ga končno tudi uporabite. Masirajte se vsak dan, vsaj mesec dni, po pet minut vsako nogo! Resnično pomaga! Z nanašanjem obloge iz gline, cimeta ali kave si polepšajte izgled kože in povečajte učinke anticelulitne masaže! Ustvarite si mini wellness doma.

Povabite k sodelovanju prijateljico, postavita si vsaka svoje cilje za mesec dni, se spodbujajta, izmenjajta informacije in izkušnje ter se medsebojno motivirajta. Vsak dan pred gibanjem pomislite na podobo sebe v cilju! In AKCIJA!

Se vidimo na morju! ;)

Tina Avguštin, www.ZdravaNarava.si