Sensa vikend: CELJENJE

Pridružite se nam na Sensa vikendu, ki bo potekal od 22. do 24. marca 2019 v Bohinj ECO Hotelu.

Sensa vikend: CELJENJE (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
1. 2. 2019

Tema: CELJENJE po metodi Davida Elliotta

za dobro počutje – več energije – samozavest in moč izbire – povrnitev notranjega miru – sproščanje preteklih travm – čiščenje stresa – boljše odnose

Program bo vodil izurjeni celilec Borut Lesjak, www.borutlesjak.si; www.facebook.com/borutlesjak.si/

Kaj je CELJENJE?

Dragi bralec, s svojo izkušnjo bi Ti rad povedal, da je krog osebnega pekla mogoče prekiniti, pa tudi, da je to mogoče storiti s preprostim, a discipliniranim in rednim izvajanjem dejavne meditacije dihanja. Ta preprosta metoda resnično zmore narediti razliko v našem življenju, saj nas sooči s tistim, kar smo zakopali v podzavest in do česar imamo odpor, to pa stori na nežen in jasen način, v varnem in ljubečem okolju, ko smo v svoji polni moči in zavesti.
Tempo današnje družbe je nepopustljivo hiter, zato je zelo priljubljen hiter način pridobivanja in zauživanja tako posvetnih stvari, na primer hrane, kot tudi duhovnih dobrin. Poznam številne tehnike, kjer so seanse in delavnice naravnane na takojšen učinek, udeleženci pa se premaknejo v višja stanja zavesti in v boljše počutje s pomočjo energije skupine ali pa učitelja, ki vodi dogodek. A kadar udeleženec ne sodeluje sam s svojo dejavno izbiro in osebno močjo, je tak premik začasen in neobstojen, saj se zanaša na podporo in pomoč drugih. Že po nekaj dneh učinki popustijo in udeleženci običajno zdrsnejo nazaj v stanje pred dogodkom.

Celjenje je za tiste, ki se resnično želijo zaceliti sami, z minimalno pomočjo, ki je bolj v navdih in spodbudo, ne pa neka opornica, ki daje občutek velikega premika brez samostojno opravljenega dela in učenja novih vidikov samoljubezni. Pri svojem delu celjenja uporabljam meditacijo zavestnega dihanja, ki je izvrstno orodje, saj služi kot poligon za izkušanje vsega, kar tudi sicer izkušamo v svojem vsakodnevnem življenju, le da imamo med dihanjem varno podporo svojega odprtega srca in svoje samoljubezni.

Do celjenja pride, kadar v sebi z vsem svojim bitjem izkušamo oboje hkrati: svojo luč in svoje sence, ter dovolimo, da se to organsko premeša med seboj, da skozi nas steče vesoljni tok energije, da se sprostijo vsa naša ujeta čustva in obtičala energija. Največ naših osebnih težav izvira iz vsega tistega, s čimer se še ne znamo in ne zmoremo soočiti, kar potiskamo v nezavedno, v zanikanje, čemur se upiramo. Iz tistih koščkov našega življenja in bitja, ki jih še ne znamo imeti radi. In tega se učimo: samoljubezni. Da bi se zmogli soočiti s svojo senco, moramo biti na to pripravljeni. Moramo si iskreno izbrati celjenje. Moramo opraviti delo: če nič drugega, dosledno in zavestno izvajati meditacijo dihanja, vsem svojim odporom navkljub.

Zavedam se pomembnosti nežnega vodenja pri tem, vodenja drugih in samega sebe. Z nami ni nič narobe. Popolni smo, že zdaj in tukaj, taki, kakršni smo. Celjenje je preprosto povezovanje, ponovno sestavljanje naših razdrobljenih koščkov, ki so se morda ujeli v težavne okoliščine našega otroštva ali pa v podedovane vzorce naših družinskih linij. Celjenje je učenje samoljubezni, ki je brezpogojna ljubezen vsega, kar smo, in tistega, kar še nismo.

Kar se naučimo s seboj in na sebi opraviti sami, tudi v trdih okoliščinah, v prisotnosti naših odporov, nam trajno ostane. Stare vsakodnevne težave v življenju, doma ali v službi, v družini in v svetu ne spremenijo več tega, kar smo se naučili imeti radi v sebi.

Samoljubezni nam nihče in nič zunanjega ne more vzeti. Spoznamo, da smo se svoje stare, ponavljajoče se zgodbe morda že naveličali, da nas dolgočasi in da je več ne potrebujemo. Lahko ji končno rečemo 'ne' brez odporov, brez občutka krivde, brez sovraštva in zamere. Nežno in ljubeznivo ji rečemo 'ne' in vstopimo v celjenje čiste radosti vsega, čemur pravimo 'da', iz srca in z vsem, kar smo. (Borut Lesjak, inštruktor metode celjenje)

Program

PETEK

16.00–18.30 Uvodni krog: kje smo?
19.00–20.00 Večerja
20.30–22.30 Urjenje samoljubezni + meditacija dihanja

SOBOTA

7.00–8.00 Jutranja telesna praksa z Majo
8.00–9.00 Zajtrk
10.00–12.30 Urjenje intuicije
12.30–14.00 Kosilo
16.00–18.30 Urjenje celjenja
19.00–20.00 Večerja
20.30–22.30 Urjenje ustvarjalnosti + meditacija dihanja

NEDELJA
7.00–8.00 Jutranja telesna praksa z Majo
8.00–9.00 Zajtrk
10.00–12.30 Zaključni krog + vprašanja in odgovori
12.30 Kosilo

S seboj prinesite: beležnico in pisalo, blazino za sedenje, blazino za jogo (armafleks), odejo, blazinico za oči

Več o metodi celjenja preberite v članku Celjenje – vrnitev k Ljubezni.

Cena celotnega paketa je 200 EUR. Vključuje 2 prenočitvi v Bohinj ECO Hotelu***** s polnim penzionom, uporabo bazena, enkratni vstop v savne in delavnice.

Doplačilo za enoposteljno sobo: 40 EUR. Doplačilo za sobo z balkonom je 10 EUR na osebo na dan. Prijave: 08 200 41 40 ali po e-pošti: booking@bohinj-eco-hotel.si.

Poglejte si še: Celjenje – vrnitev k Ljubezni