Ali vile živijo le v pravljicah?

Vile so zelo prisotne v našem ljudskem izročilu. Kdo pa sploh so in ali res živijo le v pravljicah?

Ali vile živijo le v pravljicah? (foto: profimedia) profimedia
9. 11. 2019

V slovanski mitologiji so vile nadnaravna bitja z magičnimi sposobnostmi, so modre in svete žene ali božje deklice. Ljudje nekoč so verjeli, da vile prebivajo v gozdovih, v votlinah skalnih sten, na vrhovih gora, v bližini studencev, jezer in na bregovih rek ter naj bi ljudi učile peti in plesati.

Vile so elementi narave, ki nas obdajajo in podpirajo. Vile so uprizarjale nevidne entitete, ki nam pomagajo ter življenjski tok, ki nas vselej vodi po naši poti. 

Da bi si človek tovrstne kvalitete energij lažje predstavljal, jih je poimenoval kot vile, škrate in ostala mitološka bitja. Vile torej nimajo fizičnega telesa, čeprav si jih ljudje radi predstavljamo kot majhne deklice s krilci. Pa nič zato, če imamo bujno domišljijo, s katero si polepšamo vsakdan.

Pisateljica Doreen Virtue opiše vile kot ljubljene angele narave, ki so glede na to, da so tako blizu Zemlje, čudoviti pomočniki pri zdravljenju medsebojnih odnosov, partnerstva, pomagajo pa tudi do zdravja in uspešnosti.

Vile vedo, kako delati s planetarnimi energijami na varen in ljubeč način. So prisotne v naravi oz. so varuhi narave. So na vašem vrtu, v parku, povsod tam, kjer rastejo cvetlice, kjer žubori voda in imajo zelo rade živali.

Želite torej privabiti vile oz. energije, ki vam lahko pomagajo? 

1.   Verjamite vanje

Prvi pogoj je, da verjamete v energije, ki jih sicer ne vidite (morda pa tudi), a so okrog nas v drugih dimenzijah, iz katerih nam pomagajo.

2.   Spoštujte in skrbite za naravo

Ker so vile skrbnice in pomočnice narave, rastlin in planeta nasploh, so hkrati tudi zaskrbljene nad človeškim izkoriščevanjem. Pomagajte jim s svojo močjo in akcijo v fizičnem svetu. Vile nas pozivajo, da skupaj z njimi poskrbimo za naravo.

3.   Bodite radostni

Vile ne marajo negativnih čustev. Z veseljem pa bodo z vami zaplesale, zapele in se igrale, kot pravijo številne zgodbe. Če si želite njihove družbe, igrajte nežno glasbo, plešite in bodite radostni. Ko delamo stvari z ljubeznijo in radostjo, pridejo vile v večjem številu in nam pomagajo na naši življenjski poti. 

4.   Darovi

Vile lahko simbolično prikličete tudi z darovi – nastavite jim hrano, sadje, cvetje... in jih prosite za pomoč.

5.   Spoštovanje

Vile pridejo le, če imamo do njih spoštovanje – kot ga imate do prijateljev, saj so vendar tudi one vaše prijateljice.

Predvsem pa bodite odprti za čudeže in neznano. 

realfairies.net

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri