Draga hči, čeprav nisem popolna, sem verjetno točno takšna mama, kot jo potrebuješ

Oprosti hči, ker si mi tako podobna.

Draga hči, čeprav nisem popolna, sem verjetno točno takšna mama, kot jo potrebuješ (foto: pexels) pexels
27. 11. 2021

Draga hči, vem, da si sedaj želiš biti kot jaz.

A v resnici mi je žal, da si mi tako podobna. 

Oprosti, da sem ti dala tako veliko srce, in da boš skozi leta ugotovila, da niso vsi sposobni takšne ljubezni kot ti. Težka lekcija te čaka. Močno upam, da ne boš zaradi tega kdaj obupala. 

Vidim tvojo nedolžnost in željo, da bi pomagala drugim. Sprašujem se, kdaj boš prvič izkusila grenak občutek izkoriščenosti. Zanima me, ali boš obdržala svojo vero v dobroto, in če boš prepoznala, kdo te želi samo izkoristiti v življenju. 

V otroštvu zares vidimo vse tako čudežno. Vame zreš z upanjem, kot da v meni vidiš zvezde. A neizogibno je, da boš občutila največje bolečine prav zaradi tistih, ki jih boš imela najraje na svetu. 

Želim si, da bi se lahko naučila iz mojih napak in mojih lekcij, a vem, da se jih moraš naučiti sama. Lahko ti govorim vse žive dni o svojih življenjskih resnicah, a na koncu moje izkušnje ne bodo nujno postale tvoje. 

Žal mi je, da čutiš tako močno kot čutiš. Delčki tvoje duše si želijo občutiti vse, kar to življenje ponuja.

Vidim, kakšno sočutje imaš do neznancev. Kako gledaš na svet s srcem in strastjo. 

Prišli bodo trenutki, ko si boš želela, da temu ni tako. Ko si boš želela, da ne bi čutila in tudi ljubila. In čeprav mi je žal, da sem ti dala to kvaliteto, hkrati upam, da boš skozi čas spoznala, da je to tvoj velik dar, in ne breme. 

Večina staršev je ponosnih na to, da otroci podedujejo njihove lastnosti, jaz pa ti na skrivaj pošiljam sladka opravičila, čeprav tudi vem, da boš nekega dne dobila moč prav iz teh lastnosti, a vem tudi, da te lahko bolečina zlomi na pol. 

Žal mi je, da si mi tako podobna, a hkrati ne bi mogla biti bolj ponosna nate. 

Vidim, kako si sposobna odpuščati in kako se znaš že sedaj postaviti zase in za svoje potrebe. Vidim, da si že sedaj pametnejša, kot sem bila jaz. Da se znaš bolje soočati s svetom. Zato ne dvomim, da se ne boš nekega dne naučila uporabiti svoja krila in poletela. 

Čeprav nisem popolna, sem verjetno točno takšna mama, kot jo potrebuješ. 

Morda sem ti dala veliko srce in občutljivo dušo, a ti hkrati dajem tudi svojo moč, da boš lahko tudi med najtemnejšo nočjo vedela, da jo lahko preživiš. Da boš vedela, da lahko preživiš karkoli ti življenje vrže na pot.

In jaz bom vedno tam. 

Ti si moja majhna bojevnica in princesa, moja vila, in najbolj od vsega, moje srce. 

Hudo mi je, ker vem, da te čakajo strta srca. A hkrati vem, da boš spremenila ta svet že samo s svojo močno ljubeznijo. Imaš dar, da osvetliš prostor samo s tem, kar si. Moja edina želja je, da ne bi nikoli nikomur dovolila, da to luč pomanjša. 

In čeprav ti bo svet govoril, da čudeži ne obstajajo, in bo tvoja vera večkrat na testu, upam, da boš večno zrla v zvezde in jim zaupala svoje želje, ter vedno verjela v čudežne nevidne sile življenja. Ker tisti, ki ne vrjamejo v čudeže, jih ne bodo nikoli našli. 

Še enkrat, žal mi je, da si mi tako podobna, a le zato, ker vem, kako močno te bo včasih svet poskušal spremeniti in zlomiti.

Rada te imam do neba in nazaj. 

Kljub temu, da boš poskušala biti drugačna od mene in tudi boš, boš vedno moja hči.

In na to ne bi morala biti bolj ponosna. 

prirejeno po: elephantjournal.com, Kate Rose