Kako pripraviti omamno dobre BUČKINE REZINE?

10. 8. 2022
Deli
Kako pripraviti omamno dobre BUČKINE REZINE? (foto: Profimedia)
Profimedia

Sočne, okusne in enostavne za pripravo. Preverite, kako narediti bučkine rezine.

Redni bralci že veste, da lahko iz bučk pripravimo božanske slane palačinke ali slastno bučkino pito. Danes pa vam predstavljamo nov recept; sočne bučkine rezine, ki so enostavne za pripravo, osvežilne ter omamno dobre!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 300 g bučk
  • 2 večji jajci
  • 2 žlici moke
  • 2 žlici zdroba
  • Pol čajne žličke pecilnega praška
  • 300 ml kokosovega jogurta
  • 40 g feta sira (uporabite lahko tudi rastlinsko različico)
  • 50 g gaude (uporabite lahko tudi rastlinsko različico)
  • 1 strok česna
  • Sol in poper po okusu
  • Olje za namastitev pekača

Rezine pripravite tako:

1. Bučke operite, osušite in grobo naribajte. Naribane bučke posolite in pustite v cedilu stati 20 minut, da izločijo odvečno tekočino. Na koncu bučke dobro ožmite s kuhinjsko krpo.

2. Česen olupite in nasekljajte, oba sira pa grobo naribajte.

3. V večji posodi z ročno metlico zmešajte jajca, česen, feta sir, jogurt, sol ter poper. 

4. V ločeni posodi premešajte moko, pecilni prašek in zdrob.

5. Suhe sestavine primešajte mokrim sestavinam in vse skupaj dobro pomešajte, da dobite enotno zmes. Na koncu vmešajte še naribane bučke ter gaudo.

6. Pripravljeno maso prelijte v namaščen pekač in jo razporedite čez celotno površino in po vrhu pogladite.

7. Vse skupaj pecite 45 minut pri temperaturi 180°C. Zadnjih 10 minut temperaturo povišajte na 200°C.

8. Dobljeno jed odstranite iz pečice, počakajte, da se nekoliko ohladi in jo narežite na rezine.

Bučkine rezine si lahko privoščite kot prigrizek, ob skledi vaše najljubše solate pa se lahko prelevijo tudi v odličen poletni obrok.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja