Izpoved moškega: "Spoznal sem, da seks sploh ni intimnost!"

Včasih sem naivno mislil, da je spolnost najgloblja oblika intimnosti, ki jo lahko izkusim. Če sem imel spolni odnos z žensko, je to zame pomenilo, da mi zaupa, me ljubi, si me želi. To je pomenilo, da sem vreden ljubezni. 

Izpoved moškega: "Spoznal sem, da seks sploh ni intimnost!" (foto: profimedia) profimedia
3. 6. 2023

V svojem zavestnem umu sem velikokrat samo želel še eno trofejo, s katero se bom pohvalil svojim prijateljem. Ali pa sem si samo želel narediti nekaj "umazanega" in vznemerljivega. 

V podzavesti pa sem v resnici ves čas hrepenel le po tem, da bi bil ljubljen. Tako močno nisem imel rad sebe, da sem vsaj za trenutek, ko je ženska privolila v seks z menoj, imel občutek, da sem vreden. In posledično več žensk kot sem lahko spravil v posteljo, bolj sem imel (lažen) občutek, da sem vreden ljubezni. 

Danes pa... še vedno imam izjemno rad seks. A ne morem se več spustiti vanj, če moje srce ni vključeno. 

Zgodilo se mi je to, da niti ne zmorem fizične erekcije, če z žensko nimam globlje, čustvene povezanosti. To me je spravilo že v kar nekaj sramotih izkušenj. Spraševal sem se, kakšen moški sem, da se moja kri ne pretaka, ko se poljubljam z njo. Potem pa sem ugotovil, da sem se ob pravi ženski zame, katero sem imel resnično rad, vzburil že, če me je samo pogledala ali izrekla kakšno prijetno besedo. 

V čem je razlika? 

V intimnosti in odprtosti srca. 

Skozi odkrivanje sebe sem spoznal, da v resnici ne hrepenim po seksu. Celo obratno - ko imam globoko povezavo z žensko na nivoju duše, me postane s to osebo zelo strah. Takrat se prične dotikati delov mene, ki jih nihče sicer ne vidi. Tam postane zares ranljivo in strašljivo. 

A moja duša hrepeni po tem, da odpre srce. 

Čeprav je tako ranljivo in strašljivo, se prav v teh globinah nahaja največja ljubezen. 

Večina si ne upa iti tja, kjer se skrivajo največje bolečine. To zahteva veliko poguma. Tam se ne moreš več skrivati pred ranami, ki jih nosiš v sebi. Prav tako pa lahko tedaj, ko odpreš srce, zajočeš od ganjenosti, saj občutiš višjo ljubezen, iz katere smo nastali vsi.

Če bi nas več doseglo ta občutek ljubezni v srcu... Pismo, kako drugačen bi bil ta svet! 

prirejeno po: Tyran Mowbray

in 3 vrste ženskih orgazmov: Njena globina čaka na poln razcvet