Test osebnosti: Ali na sliki vidite volka ali jagnje?

18. 1. 2024
Deli
Test osebnosti: Ali na sliki vidite volka ali jagnje? (foto: sensa.mondo.rs/printscreen)
sensa.mondo.rs/printscreen

S tem preprostim testom osebnosti lahko (malo za šalo ali malo za res) preverite, kako mentalno zreli ste.

Čeprav se naša telesa nenehno razvijajo, naš um ne dohaja vedno. Z njim se je treba redno ukvarjati  in ga spodbujati, da se razvija. Naša mentalna zrelost ima veliko opraviti z izkušnjami, ki smo jih nabrali in izzivi, ki smo jih premagali.

V testu, ki ga predstavljamo danes, vam bomo pomagali razumeti vašo mentalno starost. Oglejte si sliko in odgovorite na vprašanje, kaj ste na sliki zagledali najprej.

Če ste videli volka

To pomeni, da je vaša mentalna starost visoka. Ne glede na starost vašega telesa je to dober znak, saj kaže, da ste oseba, ki si je do sedaj uspela nabrati veliko izkušenj in se iz njih učiti. Ta zrelost ni vedno prišla skozi mirne in rožnate izkušnje. Morda se vam je med tem nekajkrat zlomilo srce, vendar ste se vedno znali soočiti s težavami na najboljši možni način in jih uporabiti za lastno rast.

Ta mentalna starost ne pomeni le, da ste »svetovalec« v svoji skupini prijateljev, ampak pomeni tudi, da zelo uživate v njihovi družbi in se ne zapletate v površinske odnose.

Če ste videli jagnje

Vaša mentalna starost je okoli 18 let, ne glede na vašo dejansko starost. Ti podatki so odraz vašega vsakodnevnega vedenja in pomemben namig o spretnostih, ki jih še morate razviti. 18-letniki pogosto še skrbijo najbolje zase. Mislijo, da jim je svet nekaj dolžan in da lahko delajo, kar hočejo ter za svoje napake krivijo druge. To ne pomeni nujno, da ste takšni tudi vi, a se je vredno vprašati, na katerih področjih svojega življenja ste morda malce zastali.

Ta rezultat v splošnem nakazuje, da boste morda morali še nekaj truda vložiti v razvijanje svoje »odrasle« strani, prevzeti nadzor nad svojim življenjem, se boriti za svoje cilje in se naučiti ceniti ljudi okoli sebe. To je bistveno za vaš uspeh in blaginjo na vseh področjih vaše osebne poti.

Vir: Sensa.mondo.rs

Novo na Metroplay: Sprememba v srcu | dr. Sanja Rozman