Začutite svojo domačo frekvenco - valovanje duše

„Domača“ frekvenca deluje kot kompas – ko svojo dnevno nestanovitno osebno frekvenco naravnamo na to najpomembnejšo naravno visokofrekvenčno energijo, se življenje ustali in napolni s srečo, smotrom in radostjo.

Začutite svojo domačo frekvenco - valovanje duše (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
2. 6. 2020

Začutite svojo domačo frekvenco

Vsi imamo v sebi te čudovite vibracije – sozvočje valovanja, ki prinaša ljubezen duše, resnico, obilje in veselje. Žubori iz neznatnih 'kvantnih delcev', preplavlja celice in tkiva in zapolnjuje ves prostor okrog nas. Vedno je tukaj in ostaja neomajno dosledno.

To je naša domača frekvenca, valovanje duše, ki se izraža skozi telo. Pravimo mu domača frekvenca, ker s seboj nosi izkušnjo doma, ki je tako podobna izkušnji raja na Zemlji, kot je sploh lahko.

Ko obsedimo s svojo domačo frekvenco, se počutimo tako čudovito in ljubeče, da se čudimo, kako smo sploh lahko kdaj živeli drugače. Ideje in odgovori, ki vrejo na dan iz domače frekvence, so vedno tisti pravi, ki samo še utrjujejo izraz naše duše. Pravzaprav je dokaj pretresljivo, da je mogoče domačo frekvenco izgubiti sredi vrtincev življenja, vendar se nam to nenehno dogaja.

Čarobna točka preloma

Čarobna točka preloma v procesu preobrazbe se zgodi, ko prenehamo posvečati pozornost staremu svetu v vsej njegovi divji preobremenjenosti in zmedi in se popolnoma posvetimo duši in njenim načrtom prenove. Hkrati je to tudi največji izziv, kajti sami smo del tega sveta in zdi se nam, da bomo izgubili vse, če se ustavimo, da bomo padli v prazen prostor, propadli in umrli. Toda to je pogled brezglavega, obupanega ega, in ne pogled duše. Ko se nam zdi, da je pred nami samo še praznina, smo v resnici tik pred tem, da se znova najdemo v novi, boljši podobi.

Čas je, da se sprostimo in osvobodimo

Življenje nam dobrohotno ponuja varne povezave med starim in novim. Kot ladja, ki pluje bomo potovali od enega do drugega 'prekata' zavesti in se postopno premikali z nižjih ravni na višje. Da bi šli uspešno skozi to obdobje, se moramo zgolj sprostiti.

Ničesar nam ni treba vedeti o novi prihodnosti ali o tem, kako bo potekala preobrazba. Oddahnimo si, ne obremenjujmo se s postranskim, ne pritiskajmo. Nikomur nismo dolžni razlagati, kaj imamo radi in česa ne. Ni nam treba opravičevati svojih uspehov in neuspehov ali razkrivati načrte za prihodnost.

Lahko smo kot pes ali mačka; popolnoma avtentični, popolnoma srečni in popolna neznanka – skrivnostna sila, ki strmi iz para čudovitih lesketajočih se oči in žari iz radostno valujočega telesa

Ego nam osvobajanje vedno kaže kot črno-belo stanje, v katerem obe izbiri pomenita trpljenje: »Ali se žrtvujem in naredim nekaj, kar mi več ne ustreza, ali pa žrtvujem vse, kar imam, in padem v prazen prostor.«

Osvobajanje je preprosto vračanje k sebi. Ko to naredimo tako, kot moramo, je to v resnici osredotočanje na svojo Bit.

Osvobajanje ni žrtvovanje in tudi ne lenobno brezdelje; je preprosto vračanje k samemu sebi. Je premik od obsesivne hiperaktivnosti k mehkejšemu, bolj intuitivnemu stanju, v katerem 'smo v stiku' in zaznavamo ter spoštujemo, kar se v danem trenutku dogaja z nami. Je premik iz neznosnega hrupa v tišino. Ko to naredimo prav, je osvobajanje osredotočanje, ki nas vedno vodi do domače frekvence.

Ko se ustavimo in sprostimo,  to ne pomeni, da smo nekaj izgubili.

Ko se premaknemo v prostor počitka in dozorevanja med starim in novim, to še ne pomeni, da se je vse ustavilo, pa tudi ne, da bo trajalo zelo dolgo. Vendar pa moramo izkusiti čisto praznino – pa naj traja trenutek, dan ali dolge tedne. Duša preprosto potrebuje priložnost, da se prikaže v očiščenem prostoru, da začne življenje prežemati na takšen način, kot si v resnici želimo. Toda zato nam še ni treba izpustiti vsega iz rok in se nestrpno spraševati, kako dolgo bo to še trajalo.

Kdaj in kako se prepustiti domači frekvenci

Ko panika in zmeda dosežeta vrhunec in ko z vso močjo volje poskušamo nadzorovati sebe in svoje življenje, moramo narediti naslednjih nekaj stvari:

1. Pritisnimo gumb za odmor in prekinimo notranji dialog. Premaknimo se v stanje duha, ko za težave vedno najdemo rešitev, in poskusimo uživati v slehernem drobcu veselja, ki nam ga prinese življenje.

2. Vstopimo globlje v telo, umirimo se, prisluhnimo tišini, razširimo svojo energijo in si vzemimo več prostora. Doma smo.

3. Osredotočimo se na vrednote svoje duše, kot so vedrina, iskrenost, nedolžnost in igriva ustvarjalnost. Poiščimo vibracijo svojega jedra – domačo frekvenco – ki je obstajala že na samem začetku, ko smo bili tisto žareče malo bitje. Začutimo jo. Pomislimo na svoj jaz, ki ga ljubimo, in na svoje občutke, kadar smo ljubeči, srečni in velikodušni. Pogreznimo se v užitek svojega lastnega bitja. Naj domača frekvenca prežame sleherni delec našega telesa, čustev in uma.

4. Ko smo se napolnili z domačo frekvenco, si jo predstavljajmo kot ton in si ga v domišljiji 'zaigrajmo na glasbeni vilici', da se bo valovanje naše domače frekvence širilo v nas in skozi nas v prostor. Razdajajmo se svetu.

5. Predstavljajmo si, da domača frekvenca, medtem ko uživamo v njej, reprogramira in prevzgaja naše celice. Ko iz našega mirnega, odprtega prostora pride nekaj svežega in avtentičnega, bo skladno z domačo frekvenco. To so lahko čustva, ki se nanašajo na globoka vprašanja bivanja, lahko je radovednost, sveža zamisel, nova priložnost, nova oseba v našem življenju, sledenje potrebi ali uresničevanje starih sanj.

Povezava do knjige Frekvenca 

www.primus.si
@izbranozmirelo

Pripravila: Mirela Smajić