Zakaj je tako pomembno prepoznati svoje globoke rane

Če svojih ran ne boste pozdravili, boste nenehno ponavljali boleče izkušnje.

Zakaj je tako pomembno prepoznati svoje globoke rane (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
4. 3. 2021

Če ste med odraščanjem iskali ljubezen, potrditev in pozornost od staršev ter je niste nikoli prejeli, morate sedaj delati na zdravljenju svojih ran neljubljenosti, zapostavljenosti in nevrednosti.

Če svojih ran ne boste pozdravili, boste podzavestno iskali ljudi, s katerimi boste nenehno ponavljali boleče izkušnje. 

Prepoznati je potrebno, zakaj privlačite v življenje ljudi, ki vas zavračajo ali prizadanejo. To je prvi korak z ozdravitvi. Naslednji korak je, da ne dovolite nespoštljivega ravnanja, saj ponovno obudite ljubezen v sebi in se zavedate, da ste vredni. Odločite se, da boste dali ljubezen sebi. 

Včasih potrebujemo leta, da opazimo določen vzorec pri sebi. Včasih celo več življenj. A ko ga opazimo, se prične proces zdravljenja. 

Včasih se lahko na poti rasti in zdravljenja počutimo neizmerno osamljene. Včasih se zdi spirala vzorcev in ponavljajočih lekcij neskončna. A ko delamo spremembe pri sebi, spreminjamo svojo vibracijo in tako tudi privlačimo v življenje čudovite in ljubeče ljudi. 

Odnosi morda sicer nikoli ne bodo povsem lahkotni, saj se vedno najde še kakšen nezaceljen del v nas in še kakšna globoka, že davno pozabljena travmatična izkušnja. A če se tega procesa zavedamo in zavestno delamo na sebi, si lahko med seboj pomagamo ter drug drugemo pospešimo proces zdravljena. 

Nikoli ne obupajte in se zavedajte, da ste na poti in da boste nekega dne dosegli popolno ozdravitev.

Do takrat pa... učite se in slavite majhne zmage, ki jih osvajate vsak dan.

po navdihu: Alex Myles

Poglejte si še: