Zakaj Sadhguru odsvetuje nošenje ČRNE barve oblačil?

Duhovni učitelj Sadhguru pravi, naj dvakrat premislimo preden se oblečemo v črno barvo. 

Zakaj Sadhguru odsvetuje nošenje ČRNE barve oblačil? (foto: profimedia) profimedia
24. 6. 2021

Barva je v svojem bistvu le razgradnja bele svetlobe.

Nekaj izgleda rdeče – ne zato, ker bi bilo rdeče, temveč ker v beli svetlobi obstaja cel spekter barv, rdeče obarvani predmet pa vase vpije vse barve razen rdeče, rdečo pa reflektira nazaj. Z drugimi besedami – tisto, kar predmet zavrača, postane njegova barva. To pomeni, da je naša precepcija napačna. Mislimo, da je nekaj rdeče, ampak je v resnici vse drugo, razen rdeče. 

Stvari, ki so bele barve, pa odbijajo oziroma reflektirajo vse. Zato svetujem, da – če se nahajate v situacijah v življenju, kjer nimate nadzora nad tem, kar se dogaja okoli vas – nosite belo barvo.

Ne veste, kaj se dogaja v svetu okoli vas, kaj se dogaja v glavah drugih ljudi, katere misli in čustva ljudje nosijo s seboj.

Bela barva pa nam daje zaščito, saj reflektira oziroma odbija vse. Ne samo svetlobe, tudi energijo. 

Črna, na drugi strani, vse absorbira. Če ste v prostoru, kjer želite absorbirati vse, kar vas obkroža, nosite črno barvo. A če nosite črno barvo v manj nadzorovanem ali celo toksičnem okolju, boste začeli vase sprejemati stvari, ki jih ne želite.

Sam bi kar nekaj psihičnih stisk in naporov, ki jih ljudje doživljajo, pripisal nošenju črnih oblačil za daljša časovna obdobja. Ljudje namreč tako lažje abosrbirajo in v sebi akumulirajo vse mogoče stvari.

Konkreten primer je družbeni običaj, da na pogrebih in ob žalovanjih ljudje vedno nosijo črna oblačila. A ravno v takšnih situacijah je črna zadnja barva, ki bi jo morali nositi! Ob smrti bi vredno morali nositi belo barvo, saj nočemo absorbirati žalosti, obžalovanja, strahu od drugih. 

V družbeni simboliki črna barva sicer pomeni smrt, a moramo se vprašati naslednje: ali želimo to postati? In čeprav spoštujemo pokojne z vsem srcem, bi morali tisti, ki smo še živi, takšni tudi ostati, ne pa postati napol mrtvi z vsrkavanjem takšne energije.

Barva, ki jo nosimo, bo določila našo energijo, našo psihološko stabilnost in še mnoge druge aspekte nas. Torej, ko se srečujete s stvarmi in situacijami, ki jih ne želite prevzeti nase, vedno nosite belo barvo! 

Vir: 

Poglejte si še: Napačni programi so zapisani v vsaki naši celici, zato je potrebno veliko discipline, volje in zaupanja, da greš skozi pekel v nebesa

ali Kaj pomeni, če ste oblečeni v RUMENO barvo?