Bil je mrtev za nekaj minut in oživel. Kako je bilo na drugi strani?

22. 8. 2023
Deli
Bil je mrtev za nekaj minut in oživel. Kako je bilo na drugi strani? (foto: shutterstock)
shutterstock

Ali obstaja življenje po smrti? Preberite si osebno izkušnjo moškega, ki je bil mrtev za minuto in oživel. 

To zgodbo redko povem, ker se bojim, da me bodo ljudje imeli za norega. Pa vendar... Ko sem bil star 25 let, sem imel visoko vročino. Moja mlada žena je večkrat ponovila, da če se moja temperatura dvigne še za eno stopinjo, bo poklicala rešilca. To se je zgodilo in res sem popolnoma gorel.

V obupu, z mislijo le na to, kako bi zmanjšal vročino svojega telesa, sem šel v kopalnico pod hladno prho. Ko me je hladna voda udarila, sem se zgrudil in padel z licem navzdol na tla. 

Naslednja stvar, ki sem se je zavedel, je bila, da sem bil blizu stropa in gledal navzdol svoje telo. Preden nadaljujem, želim pojasniti, da nikoli prej nisem prebiral ničesar o izkušnjah ob smrti.

Moja prva reakcija je bila, da sem čutil močno olajšanje, saj ni bilo več fizične bolečine. Spomnim se, da sem zavzdihnil, preden sem ugotovil, da nimam več pljuč. Moje misli so bile nekako takšne - "No, pa mi je uspelo. Mislim, da sem mrtev. Hej, to sploh ni tako slabo." Vesel sem bil, da sem bil še pri zavesti. To ni bil grozljiv neobstoj.

Nato sem pogledal svoje telo, ki je ležalo pod mano, in ugotovil, da se še nikoli nisem videl iz takšne perspektive. Zelo fascinantno. Gledal sem vanj kakšno minuto. Čutil sem tudi, da lahko grem, kamor hočem.

Nato sem začutil, da je za menoj tunel, in se obrnil, da bi pogledal vanj. Imel sem vtis, da bo na koncu svetloba, a je dejansko nisem videl. Zamikalo me je, da bi se spustil po tunelu, da bi si ga ogledal, vendar me je prešinila misel, da če bi to storil, se ne bi več vrnil.

Nato sem pogledal svoje telo in se vprašal, ali sem ga pripravljen za vedno zapustiti. Toda bilo je še tako mlado telo in odločil sem se, da ne grem. Čutil sem, da bom lahko spet našel tunel, če oziroma ko bom umrl.

Lebdel sem proti tlom, da bi postavil svoj jaz, entiteto, duha, dušo, kakorkoli že hočete temu reči, nazaj v telo, nato pa sem si vzel trenutek, da sem se pripravil na vrnitev v telo. Vedel sem, da se bo vrnila bolečina, ki sem jo pustil za seboj nekaj minut prej.

Svojo duhovno glavo sem potisnil v svojo fizično glavo in bil sem nazaj. Nazaj v vročini in bolečini.

Nekaterim sem povedal o tej izkušnji in dobil kar nekaj teorij. Od tega, da sem le sanjal oziroma blodil zaradi visoke vročine, do prepričanj, da sem dejansko za hip umrl in se vrnil nazaj. 

Leta pozneje sem šel mimo stojala s knjigami o izkušnjah ob smrti. Izbral sem eno in prebral izkušnje ljudi, ki so imeli precej podobne izkušnje. Vse, kar poročam je samo moja izkušnja iz prve roke.

Robert Zraick, quora.com

Preberite si še: 

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel