10. Sensa vikend v Bohinju - Čisto telo, čiste misli

Vikend, ki je za nami, nam je vsem, ki smo se udeležili Sensa vikenda v čudovitem ambientu eko hotela Bohinj Park na pragu Triglavskega narodnega parka, podaril čudovit čas za razmislek o tem, ali res potrebujemo bele obloge na jeziku, obročke na trebuhu in vsaj tri kave čez dan, da nekako preživimo.

Anita Nina Kajtezovič, vaditeljica či gonga. (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
10. 4. 2013

Ob Sensinih strokovnjakih, sproščanjih, vadbah in razmislekih smo se vse udeleženke najbolj veselile tega, da prav vse lahko naredimo same – in da nam za čiščenje telesa ni treba početi nič trpečega, temveč da je lahko prav zabavno in okusno. Če seveda poskrbimo, da se razstrupljamo sproti, vsak dan – s premišljeno (a okusno) prehrano, gibanjem, sproščanjem ...

Naše druženje se je začelo v predavalnici hotela, kjer je vsako dočakala okusna pralina iz presne čokolade, ki jih je izdelala ena od Sensinih strokovnjakinj – Barbara Radojlovič. S čokoladno simfonijo v ustih se je bilo še lažje spoprijateljiti s preostalimi udeleženkami in počakati na prvo predavanje, ki je bilo odličen uvod v naš vikend, posvečen predvsem temu, kaj užijemo in zakaj to tako vpliva na nas.

praline

Certificirana nutricistka Karla Klander, svetovalka za zdravo prehrano, hujšanje in zdrav življenjski slog, nam je potrdila, da smo prišle na pravo mesto, če želimo živeti kakovostno – srečno in zdravo življenje. Ja, tudi za našo srečo je odgovorno to, kaj zaužijemo.

Nina Horvat, predstavnica podjetja PlanetBIO, nas je poučila o superživilih. O tem, kako z njimi lahko čistimo telo, sladkamo svoje jedi, uravnavamo hormone, spodbudimo svoje misli ...

planetBIO

Sledil je gong Dušana M. Z. Badovinaca, mojstra zvoka. Bil je nežen kot vetrič, ki skoraj nevidno odpihlja vse skrbi. Bilo je čudovito in se je krasno dopolnilo z nego obraza s čisto svojo energijo, ki nam jo je predstavila Anita Nina Kajtezovič, vaditeljica či gonga.

gongi

V soboto smo se že veselile Dobre vile Maje, motivatorke, ki navduši vse in nas vedno znova spomni, da smo le mi kreatorji svojega življenja. Spet je navdušila s svojo energijo in spet nam je dala misliti.

motivatorkaMAJA

Obožujemo prebujanje z jogo, ki nam v trenutku vlije veselje do življenja, zato smo z njo začeli obe Sensini jutri. Nataša in Primož Kastelic, certificirana učitelja joge, sta izbrala vaje, ki so navdušile začetnice in so bile obenem dovolj zahtevne tudi za vse, ki jih je joga prevzela že zdavnaj.

Barbara Radojlovič – Barbarella, green chef, nam je pričarala odlične solate, sladice in celo sirček iz oreščkov ter dokazala, da je zeleni zmečkanček lahko zelo okusen.

Barbara

Potem smo se savnale, sprehajale, sklepale nova prijateljstva in čistile svoje duše. In po večerji skorajda blažene skorajda vse po vrsti zadremale po či vadbi ob gongu.

Nedeljska delavnica z aromaterapevtko Melani Kovač je bila dišeča – potopile smo se v svet psihoaromaterapije in se naučile, kako lahko tudi z dišavami siv dan obarvamo rožnato, in nato skupaj z Melani Kovač in Nino Horvat izdelale anticelulitno olje in očiščevalni piling, ter se očiščene in srečne vrnile v objeme svojih družin.

olje