5 najbolj znanih bioenergetskih terapij

Izdatno podporo pri polnenju energetskega telesa in uravnavanja čaker nam lahko nudijo bioenergetski tretmaji. Čeravno energetska medicina pozna veliko metod, pa nobena od njih sama po sebi ni boljša ali slabša od druge. Energija zdravljenja je namreč zelo inteligentna, zato je v resnici dovolj že, da jo usmerimo, nato pa ona sama opravi vse delo.

5 najbolj znanih bioenergetskih terapij (foto: Shutterstock) Shutterstock
10. 7. 2015

Naj v nadaljevanju naštejemo le nekaj bolj znanih.

1. Polaganje rok

Ta metoda je ljudem znana praktično od nekdaj, zato jo ljudje instinktivno uporabljamo tudi za samozdravljenje, ko si roko položimo prav na mesto, kjer čutimo bolečino. Pri tej metodi zdravljenec lahko sedi ali leži, zdravilec pa eno ali obe roki položi ali drži nad oboleli del telesa in v mislih posreduje energijo v tisti del telesa, kjer je potrebna. Pri prenosih energije v dlaneh čutimo različne vibracije - od zelo grobih do finih, ki jih zaznavamo kot toploto.

2. Pranoterapija z masažo

Posebno metodo profesionalne pranoterapije je izdelal italijanski bioenergetik prof. dr. Arnaldo Zanatta, ki je poleg tehnike polaganja rok uporabljal še masažo brez dotika. Uporabil je starodavni indijski izraz prana, pri čemer je imel v mislih zdravilno energijo. Terapevt po tej metodi deluje na energetske meridiane.

3. Metoda reiki

Reiki v prevodu pomeni univerzalna energija. Metoda je uporabna za samozdravljenje in pomoč drugim. Za uporabo te metode je potrebno dobiti iniciacijo reiki mojstra, ki kandidatu s pomočjo posebnih simbolov odpre kanale za prenos kozmičnih energij. Reiki terapevt lahko doseže tri stopnje in potem še mojstrstvo. Prenos energije poteka s polaganjem rok in prek uporabe reiki simbolov.

4. Metoda Brennan

Kompleksna metoda bioenergetskega zdravljena ameriške bioenergetičakre, zdravilke, psihoterapevtke, znanstvenice in magistre atmosferske fizike Barbare Ann Brenna je plod njenega dolgoletnega ukvarjanja z raziskovanjem človeškega energetskega polja. Njen tretma temelji na principu polnenja čaker in s tem tudi avričnih slojev, saj je vsaka čakra povezana z ustreznim slojem avre.

5. Telepatski prenos energij

Ta način prenosa energij predstavlja najrazvitejšo metodo, saj terapevt pri tem uporablja svoje mentalne sposobnosti, ki morajo temeljiti na dovolj velikem bioenergetskem potencialu. Energije terapevt prenaša prek svojih čaker, prenos energije pa je mogoče opraviti pri zdravljencu, ki sedi pred terapevtom ali pa na daljavo, če ga vizualizira ali ima pred seboj njegovo sliko.

Priporočamo dodatno branje: